L4 na 1/4 etatu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: L4 na 1/4 etatu

Witam
Na poczatku miesiaca ze wzgledu na powracajac problem zdrowotny dostalam l4 na 2 tyg do 16.11
Moje pytanie brzmi czy to l4 pokrywa moj etat ( pracowalam na 1/4 etatu 5 dni w miesiacu po 8h )? Czy szefowa ma prawo zwolnic mnie dyscyplinarnie za niestawienie sie w pracy ?

Zobacz podobne tematy :
Odp: L4 na 1/4 etatu

Zwolnienie masz do 16.11. Jeśli po 16.11 miałaś się stawić w pracy w któryś dzień, a się nie stawiłaś bez powodu, to owszem, ma takie prawo.

3

Problem w tym ze wszystkie te 5 dni byly wpisane w terminie l4 a dyscyplinarke dostalam za niedostarczenie l4 , zostalo ono wyslane droga elektroniczna na skrzynke pracodawcy lecz ona uparcie twierdzi ze nie ma takiej skrsynki ale poinformowala mnie o tym po fakcie

4 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-11-30 17:16:31)

vRider napisał/a:

Problem w tym ze wszystkie te 5 dni byly wpisane w terminie l4 a dyscyplinarke dostalam za niedostarczenie l4 , zostalo ono wyslane droga elektroniczna na skrzynke pracodawcy lecz ona uparcie twierdzi ze nie ma takiej skrsynki ale poinformowala mnie o tym po fakcie

A kto to zwolnienie wysłał i na jaką skrzynkę? Jeśli ona nie ma profilu na PUE ZUS, to lekarz nie mógł tego wysłać. No, a Ty miałaś obowiązek dostarczenia oryginału zwolnienia do pracodawcy do 7 dni od jego otrzymania... jeśli go nie dostarczyłaś, to faktycznie masz nieusprawiedliwioną nieobecność w pracy...

5

L4 zostalo wyslane przez lekarza na profil szefowej , oryginalu w wersji "papierkowej" nie dostalam

vRider napisał/a:

L4 zostalo wyslane przez lekarza na profil szefowej , oryginalu w wersji "papierkowej" nie dostalam

Czyli musi mieć ten profil, a Ty możesz iść do sądu pracy i wytoczyć sprawę o bezpodstawne zwolnienie, bo jest potwierdzenie, że zwolnienie dostarczyłaś smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024