Ból podczas stosunku po pierwszym stosunku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból podczas stosunku po pierwszym stosunku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Ból podczas stosunku po pierwszym stosunku

Witam
Chciałabym prosić o radę. Jakieś dwa tygodnie temu zaczęłam współżycie z chłopakiem. Zarówno dla mnie jak i dla niego był to pierwszy raz. Wcześniej uprawialiśmy petting. Podczas pierwszego stosunku odczuwałam dość spory ból ale po kilku próbach w końcu wszedł cały członek i nawet zaczęłam odczuwać przyjemność. Niestety ale przy próbach kolejnego współżycia od tamtej pory (było ich może 5-6) zawsze czułam ból. W tym momencie jestem dość sfrustrowana i nie mam nawet ochoty na dalsze próby. Nie rozumiem czemu się tak dzieje. Błona nie została przebita (chociaż podobno jest dość elastyczna i całkowite przerwanie następuje podczas porodu pierwszego dziecka)? Próbuje się zrelaksować, myśleć że będzie przyjemnie ale nic z tego. Chciałabym móc cieszyć się takimi chwilami. Długo na to czekałam (mam 25 lat), długo czekałam na odpowiedniego chłopaka, z ktorym jestem prawie rok. Mam się udać do ginekologa? Próbować dalej?

M.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ból podczas stosunku po pierwszym stosunku

Skoro odczuwasz ból, to organizm Ci mówi, że coś jest nie tak.
Ja osobiście zrzuciłabym to na to, że przy tym pierwszym razie gdzieś się obtarłaś i teraz boli to miejsce. Poczekaj 1-2 tygodnie, niech się wszystko porządnie zagoi i wtedy próbuj.

A jak nie to do ginekologa.
Btw, może lubrykant? Bo powinnaś być możliwie najbardziej nawilżona. A ból pokazuje, że tak raczej nie było.

3 Ostatnio edytowany przez Chingachgook (2018-11-13 16:49:10)

5-6 prób w dwa tygodnie? Zróbcie sobie lepiej nieco dłuższą przerwę.

Błona nie została przebita

Może więc wypadałoby się z nią rozprawić? wink
Jak tam z nawilżeniem tak w ogóle?

4

Dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że byłam wystarczająco nawilżona, poza tym żel nawilżający też był. Właśnie tak też pomyślałam i te próby były od razu po 1 stosunku. Odczekałam ponad tydzień. Próbowaliśmy wczoraj ale dalej bolało z tym, że wczoraj rzeczywiście mogłam nie być wystarczająco nawilżona. A jak się z nią rozprawić? smile

5

Seks rodzi się w mózgu. Pamiętam swój pierwszy raz, siedzieliśmy sobie z chłopakiem u niego w domu, nie pamiętam, czy oglądaliśmy film, czy gadaliśmy sobie o czymś, nagle jakaś taka iskra w oku, zderzenie spojrzeń, pocałunek głęboki, zrzut ubrania i od razu złączenie, bardzo gładko wszedł i od razu miał wytrysk. Poleżelismy trochę złączeni.
Może zabrakło u Ciebie tego własnie podniecenia, tej iskry takiej.
Kolejne stosunki odbywały się tak, że ja juz byłam napalona zanim doszliśmy do niego do domu.
Gdy mieszkałam z partnerem, to już miałam ochotę na seks późnym popołudniem.

6

Karolinadd- my mieliśmy zaplanowany pierwszy raz.. Nie wiem czy lepiej tak czy spontanicznie, jednak dla mnie było cudownie. Po pierwsze super sceneria a po drugie od rana była już podniecona samą tą myślą, ze to się zaraz stanie. Więc podczas pierwszego stosunku byłam podniecona. Teraz jest nieco inaczej. Po pierwsze właśnie sie trochę blokują sama myśląc o tym, że będzie boleć. Dwa to chyba spadek libido po antykoncepcji- na pewno libido mam mniejsze niż kiedyś.

7

Na sam początek polecam użyć lubrykantu w celu nawilżenia (tego na bazie wody najlepiej)
Dodatkowo odpowiednia gra wstępna
Jeśli to nadal nie pomoże to lepiej idź do ginekologa
Na pewno nie zaszkodzi, a może i pomoże

8

Chłopak o którym pisałam w innym wątku pobudzał mnie niemalże do orgazmu, ale nie dokonał stosunku, a byłam na niego gotowa, ten z którym teraz współżyję pierwsze dwa stosunki także mnie trochę bolały, ale podczas kolejnych już się, nie wiem jak to ująć, nastawiłam i tylko czerpię przyjemność.

9 Ostatnio edytowany przez beapl (2018-11-30 14:34:54)

marina8848 napisał/a:

. Błona nie została przebita (chociaż podobno jest dość elastyczna i całkowite przerwanie następuje poodczas pierwszego porodu?
M.

Marina8848, skoro wprowadził całego członka do twojej pochwy to na pewno błony już nie masz w całości. Nie jest prawdą że przebija się ją dopiero podczas porodu. Chyba że twój partner miał we wzwodzie mikropenisa i wszedl w ciebie na głębokość 3 do 4 cm to może i miałabyś jeszcze  wianek dziewiczy. Pierwsze stosunki nie zawsze naleza do przyjemnych. To przyjdzie z czasem. Odczekaj kilka dni aż twoja pochwą wróci do normy i próbujcie kolejne razy. Zobaczysz że będzie co raz lepiej. Pamiętaj też o dobrych lubrykant ach. To ważne. Daj znać czy sytuacja zmienia się.

10

U mnie to właściwie ja zainicjowałam, mój chłopak leżał, ja siedziałam na górze i on dotykał moich piersi. W pewnym momencie uniosłam się, nakierowałam jego członek na moją kobiecość i jednym ruchem pozbawiłam się wianuszka.

11

kwiatowa_Ola napisał/a:

U mnie to właściwie ja zainicjowałam, mój chłopak leżał, ja siedziałam na górze i on dotykał moich piersi. W pewnym momencie uniosłam się, nakierowałam jego członek na moją kobiecość i jednym ruchem pozbawiłam się wianuszka.

Ta kobiecość nazywa się wagina. Lub pochwa. Wejście do pochwy. Cokolwiek. Ale nie utożsamiajmy kobiecości z waginą wink kobiecość to zdecydowanie coś więcej.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból podczas stosunku po pierwszym stosunku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024