Słowiańscy mężczyźni - czyli ci brzydcy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Słowiańscy mężczyźni - czyli ci brzydcy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Słowiańscy mężczyźni - czyli ci brzydcy?

Witam. Odnośnie Słowian mam na myśli Polaków, Ukraińców, Rosjan, Słowaków, po części Czechów, Białorusinów. Często spotykałem się z takimi stwierdzeniami, że "polskie kobiety są nieporównywalnie piękne w porównaniu do mężczyzn polskich". Czy to na /pol/ na 4chan'ie, czy na zagranicznych, czy polskich forach. Kobiety polskie rekompensują sobie tym między innymi to, że spotykają się z cudzoziemcami. Otóż chodzi o charakterystyczny typ twarzy - włosy ciemny blond, niesymetryczna twarz. Jak to jest z tym u was? Skąd to w ogóle mogło się wziąć?

Na przykład jak wpisze się na google grafika "typical polish man", to wyskakuje coś takiego jako przykład Polaka:

?type=display

Kilkadziesiąt twarzy naniesione na jedno i wychodzi to:

a4e12e4214f681d9cefe7e87725e4162.jpg

Ogólnie to nie jest tak ze wszystkimi, ale wiadomo jak to jest ze stereotypami i jakie mają konsekwencje (ocenianie grupowe). Mi samemu daleko do typu wyglądu powyżej, może bardziej włoskiego lub żydowskiego.. Mniejsza big_smile ... Nie wiem. Oczywiście negatywne opinie odnośnie wyglądu i zachowania niektórych osobników na zachodzie przekładają się na takie sytuacje, że normalnie wyglądający mężczyzna polski na zachodzie zarywający do np. Brytyjki jest od razu odrzucany tylko dlatego, ponieważ szczerze powiedział skąd jest (kumpel miał taką sytuację, oraz inny kumpel mówił, że jego brat tak miał).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Słowiańscy mężczyźni - czyli ci brzydcy?

Bo kiedyś podobnie jak plemiona Nordyckie nie pierniczyliśmy się w tańcu, tylko braliśmy co nasze smile
Resztę gwałciliśmy i mordowaliśmy, niekoniecznie w tej kolejności

A tak na serio: naprawdę źródło /pol/ to nie jest za dobre
tutaj stereotypy urody są naprawdę różne, ale z czego co miałem okazję dyskutować to faktycznie koleżanki były bardziej otwarte na egzotycznych partnerów.

3

Z linków dowiedziałam się, że mam urodę austriacko turecką i nie wiem co o tym myśleć..:D

4 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-11-05 22:12:21)

nabu555 napisał/a:

Polaków, Ukraińców, Rosjan, Słowaków, po części Czechów, Białorusinów. (...) Skąd to w ogóle mogło się wziąć?

Zakładam, że to opinie (bądź stereotypy) kobiet z "bogatego zachodu" a nie np. z wioski na Filipinach.

- Adolf Hitler + Józef Stalin i ich działania w Europie Środkowej i Wschodniej,   
- 50 lat komunistycznego raju i jego wpływ na społeczeństwa,
- w efekcie bieda/kiepski rozwój gospodarczy,
- emigracja po upadku komuny/emigracja ludzi, którzy zostawali wyrobnikami w EU za minimalną zachodnioeuropejską,
- emigracja tzw. sebixów lol

5

Ja usłyszałam wśród Greczynek, że właśnie Polaków uważają za najprzystojniejszych Europejczyków. smile

6

Bez przesady, Słowianie to również piekny przykład ludów indoeuropejskich smile ludy aryjskie nie mają czego wstydzić
To że nasz największy towar ekspertowy robi swoje to inna sprawa.

7

Zastanawiam się, skąd ten temat - uważasz, że masz mniejsze szanse w podrywie/budowaniu relacji jako Polak tylko dlatego, że tu się urodziłeś czy jesteś po prostu fanem takich głębokich refleksji? smile

8

Najłatwiej zawsze zrzucić na geny - bona to wpływu nie mamy. Niemniej z moich życiowych obserwacji wynika że jest wiele nacji gdzie przeciętny mężczyzna jest brzydszy od rodaka. Duńczycy, Austryjacy, Holendrzy, sporo Niemców czy Anglików. Niemniej, ci mężczyzni, choć szpetniejszy to są bardziej zadbani. Polacy swoją negatywą  ocenę zawdzięczają swojemu lenistwu a nie genom. Braku dbania o uzębienie, nie goleniu się ( 2 sniowy zarost może jeszcze sie kobietom podobac ale 2 tygodniowy juz niekoniecznie), braku dbałości o włosy (i chodzi tu o częstsze mycie a nie strzyżenie). Ci ładni "zachodni" męzczyzni to zadbani męzczyzni - T-shirt czysty i nowy ( a nie zszarzały, brudny i rozciągniety), buty czyste (a nie koniecznie modnej firmy aby ubrudzone), spodnie dopasowane do figury, a nie albo za ciasne z paskiem wbijającym sie w środek brzucha, albo zwisające w połowie tyłka i odsłaniające przedziałek. "Zachodni" mężczyzni pachną wodą kolonska a nie papierosami i przepoconymi skarpetkami. Choć piwa  w Niemczech i Austrii pija sie dużo a wina we Włoszech i we Francji także - to nie widać tam przepitych czerwonych twarzy. To taka moja autokrytyka siebie i rodaków pisana z perspektywy paru lat za granicą w kilku krajach. Sorry, rodacy, to nie geny, to nasze niedbalstwo i niechlujstwo jest powodem takiej oceny nas.

9

Pedagogika wstydu?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Słowiańscy mężczyźni - czyli ci brzydcy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024