Witam. Odnośnie Słowian mam na myśli Polaków, Ukraińców, Rosjan, Słowaków, po części Czechów, Białorusinów. Często spotykałem się z takimi stwierdzeniami, że "polskie kobiety są nieporównywalnie piękne w porównaniu do mężczyzn polskich". Czy to na /pol/ na 4chan'ie, czy na zagranicznych, czy polskich forach. Kobiety polskie rekompensują sobie tym między innymi to, że spotykają się z cudzoziemcami. Otóż chodzi o charakterystyczny typ twarzy - włosy ciemny blond, niesymetryczna twarz. Jak to jest z tym u was? Skąd to w ogóle mogło się wziąć?
Na przykład jak wpisze się na google grafika "typical polish man", to wyskakuje coś takiego jako przykład Polaka:
?type=display
Kilkadziesiąt twarzy naniesione na jedno i wychodzi to:
a4e12e4214f681d9cefe7e87725e4162.jpg
Ogólnie to nie jest tak ze wszystkimi, ale wiadomo jak to jest ze stereotypami i jakie mają konsekwencje (ocenianie grupowe). Mi samemu daleko do typu wyglądu powyżej, może bardziej włoskiego lub żydowskiego.. Mniejsza ... Nie wiem. Oczywiście negatywne opinie odnośnie wyglądu i zachowania niektórych osobników na zachodzie przekładają się na takie sytuacje, że normalnie wyglądający mężczyzna polski na zachodzie zarywający do np. Brytyjki jest od razu odrzucany tylko dlatego, ponieważ szczerze powiedział skąd jest (kumpel miał taką sytuację, oraz inny kumpel mówił, że jego brat tak miał).