Czy ktoś stosował kremy z witaminami A, C, E do twarzy(niekoniecznie wszystkie na raz, jestem ciekawa, jakich efektów można się spodziewać po każdym z osobna) i może powiedzieć z jakim skutkiem?
ja uzywam kremu termissa nawilzającego, on zawiera witaminę E, jak dla mnie jest rewelacyjny i pod względem efektów w nawilżaniu i zapachu i czasu wchłaniania i ceny
Ja używam aktualnie preparatu z witaminą C, który przypomina trochę olejki naturalne, ale ma inna konsystencję i widzę, że cera się rozjaśnia i znikają przebarwienia. Może to być też chwilowa poprawa ze względu na cykl miesiączkowy, dowiem się po dłuższym czasie stosowania.
To ja może o tej witaminie C - to antyoksydant, więc ma pomóc spowolnić starzenie skóry. A z takich efektów zauważalnych szybciej to ma właściwości rozjaśniające, więc może pomóc rozświetlić buzię i lekko rozjaśnić przebarwienia.
teraz z tego co widze bardzo dużo kremów ma takie witaminki. co do e to z tego co czytałam to ona zrobić tak by skóra była bardziej elastyczna i gładsza. co do witaminy c to w sumie akurat teraz mam serum jeszcze z witaminą c i faktycznie ładnie działa chyba zabijając rodniki, ale jeszcze chyba rozjaśnia przebarwienia.
Ja używałam serum z witaminą c i mam krem do twarzy z filtem też z witaminą c. Nie widzę jakiejś szczególnej zmiany, ale mam wrażenie, że skóra jest delikatnie rozjaśniona.