BEATA899 napisał/a:Czy waszym zdaniem kobiety inaczej podchodzą do seksu niż faceci , bo nie raz słyszałem że nie co mi się wydaje błędem . Wiadomo teraz coraz więcej kobiet zaczyna traktować seks tak samo jak męskie grono ale to nie znaczy że tak samo, kobiety bardzo często łączą seks z miłością czy przynajmniej z jakimś uczuciem które prognozuje miłość.Ile kobiet godzi się na przygodny seks myślę że mało co nie oznacza że ich nie ma na pewno ich przybywa.
Jakie wy macie doświadczenie w tej kwestii z waszej obserwacji?
Zdecydowanie masz rację. To kobiety w większej mierze łączą seks z uczuciem, bliskością, a nie tylko zaspokojeniem fizycznej potrzeby jak często sprawa wygląda u facetów. Ma to swoje 2 podłoża. Po pierwsze mózg kobiet ma wiele połączeń. Kobiety wykonujac jedna czynnosc moga koncentrowac sie na kilku innych. To powoduje, ze kobiety łaczą ze soba rozne aspekty np seks z uczuciem i bliskoscią.. W przypadku mężczyzn sprawa wyglada inaczej. Faceci mają jedno główne połączenie . To powoduje, że wykonując jakieś czynności koncentrują się na jednej konkretnej i niczym poza tym. Np mężczyzna uprawiając seks, koncertuje się na seksie i przyjemności z tego wynikajacej, nie łączy fizycznego aktu z czymś więcej.
Druga przyczyna różnego postrzegania seksu przez płcie jest wytwarzanie w organizmie kobiety podczas seksu znacznie większej ilości hormonu- oksytocyny- który wyzwala potrzebe bliskosci i przywiązania, dlatego też jest nazywany hormonem miłości .
Myślę, że w dzisiejszych czasach jest coraz więcej kobiet decydujących się na seks bez zobowiązań i bez uczuć. Jednak w większej mierze kobiety same siebie oszukują. Bo po czasie okazuje się, że jednak sam seks to za mało i chciałaby czegoś więcej.. A potem płacz i zwalanie winy na mężczyzn ..