Podejście kobiet i mężczyzn do seksu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Podejście kobiet i mężczyzn do seksu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Podejście kobiet i mężczyzn do seksu

Czy waszym zdaniem kobiety inaczej podchodzą do seksu niż faceci , bo nie raz słyszałem że nie co mi się wydaje błędem . Wiadomo teraz coraz więcej kobiet zaczyna traktować seks tak samo jak męskie grono ale to nie znaczy że tak samo, kobiety bardzo często łączą seks z miłością czy przynajmniej z jakimś uczuciem które prognozuje miłość.Ile kobiet godzi się na przygodny seks myślę że mało co nie oznacza że ich nie ma na pewno ich przybywa.

Jakie wy macie doświadczenie w tej kwestii z waszej obserwacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podejście kobiet i mężczyzn do seksu
BEATA899 napisał/a:

Czy waszym zdaniem kobiety inaczej podchodzą do seksu niż faceci , bo nie raz słyszałem że nie co mi się wydaje błędem . Wiadomo teraz coraz więcej kobiet zaczyna traktować seks tak samo jak męskie grono ale to nie znaczy że tak samo, kobiety bardzo często łączą seks z miłością czy przynajmniej z jakimś uczuciem które prognozuje miłość.Ile kobiet godzi się na przygodny seks myślę że mało co nie oznacza że ich nie ma na pewno ich przybywa.

Nie przeprowadziłam żadnych badań naukowych na zaproponowany przez Ciebie temat, dlatego nie mogę dokonywać jakichkolwiek uogólnień.

Zdanie przeze mnie wytłuszczone to zagadka p.t. "Co autorka chciała przekazać?".

3

Czego nie rozumiesz? Dziś jest co raz więcej ludzi, którzy traktują seks jak sport a wynika to pewnie też z tego że jest teraz bardziej dostępny a to że kobieta i facet generalnie inaczej postrzegają seks wynika pewnie z natury kobiet , zawsze tak było ale są faceci którzy seks tolerują tylko w związku jak i kobiety które uznają seks be zobowiązań.

4

Autorko odrzucając szowinistyczne (solidarność płciową) względy, takie tematy nie maja sensu. Zbyt duże i różnorodne zbiory. smile

5

Czego we wskazanym zdaniu nie rozumiem?

coraz więcej kobiet zaczyna traktować seks tak samo jak męskie grono ale to nie znaczy że tak samo, (...)

Tak samo czy nie tak samo?

6

Chciałam napisać że co raz więcej zaczyna tak podchodzić ale generalnie inaczej postrzegają sferę seksu.

7 Ostatnio edytowany przez amoniak (2018-10-22 15:14:37)

BEATA899 napisał/a:

Zdecydowanie masz rację. To kobiety w większej mierze łączą seks z uczuciem, bliskością, a nie tylko zaspokojeniem fizycznej potrzeby jak często sprawa wygląda u facetów. Ma to swoje 2 podłoża. Po pierwsze mózg kobiet ma wiele połączeń. Kobiety wykonujac jedna czynnosc moga koncentrowac sie na kilku innych. To powoduje, ze kobiety łaczą ze soba rozne aspekty np seks z uczuciem i bliskoscią.. W przypadku mężczyzn sprawa wyglada inaczej. Faceci mają jedno główne połączenie . To powoduje, że wykonując jakieś czynności koncentrują się na jednej konkretnej i niczym poza tym. Np mężczyzna uprawiając seks, koncertuje się na seksie i przyjemności z tego wynikajacej, nie łączy fizycznego aktu z czymś więcej.
Druga przyczyna różnego postrzegania seksu przez płcie jest wytwarzanie w organizmie kobiety podczas seksu znacznie większej ilości hormonu- oksytocyny- który wyzwala potrzebe bliskosci i przywiązania,  dlatego też jest nazywany hormonem miłości .

Myślę,  że w dzisiejszych czasach jest coraz więcej kobiet decydujących się na seks bez zobowiązań i bez uczuć. Jednak w większej mierze kobiety same siebie oszukują. Bo po czasie okazuje się, że jednak sam seks to za mało i chciałaby czegoś więcej.. A potem płacz i zwalanie winy na mężczyzn ..

8

Myślę że dobrze to wyjaśniłeś aczkolwiek znam i takie co nie oszukują same siebie i rzeczywiście bezproblemowo uprawią seks z rożnymi facetami dla zabawy.

9 Ostatnio edytowany przez amoniak (2018-10-22 15:25:50)

BEATA899 napisał/a:

Myślę że dobrze to wyjaśniłeś aczkolwiek znam i takie co nie oszukują same siebie i rzeczywiście bezproblemowo uprawią seks z rożnymi facetami dla zabawy.

No oczywiście, że są też takie kobiety. Ale mówię tylko o statystycznej większości . Nie da się tutaj wszystkiego sprowadzic do jednego przypadku, bo każdy jest inny.
Tak jak są kobiety które chcą tylko seksu i bawią się mężczyznami tak i są mezczyzni którzy uprawiają tylko seks z miłości . Różne są przypadki.

10

Obstawiam multikonto kolezanki od seksu na puerwszej randce.

11

Lady Loka napisał/a:

To samo pomyślałam.

12

amoniak napisał/a:

Zdecydowanie masz rację. To kobiety w większej mierze łączą seks z uczuciem, bliskością, a nie tylko zaspokojeniem fizycznej potrzeby jak często sprawa wygląda u facetów.

We francuskiej miejscowości Lille, była pokaźna społeczność Polaków. Byli to emigranci, całe rodziny, które wyjechały za pracą. Lille to było zagłębie węglowe. Niestety po wielu latach, tą społeczność tworzyły prawie same kobiety. Ich mężowie, jak same mówiły zmarli dość młodo. Zmarli nie dlatego, że zaspokajali na maxa swoje seksualne potrzeby, a pracowali ciężko w kopalniach dla swoich rodzin.

13

Lady Loka napisał/a:

Jakie multikonto?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Podejście kobiet i mężczyzn do seksu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024