Randkowanie a seks z inną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Randkowanie a seks z inną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Randkowanie a seks z inną

Witam Drogie Panie

Od około 10 tygodni spotykam się z pewnym facetem. Z tego co się o nim dowiedziałam to facet lubiący imprezy i wyjśca z kolegami. Do tej pory miał dość wiele przelotnych związków, najdłuższy związek to niecały rok. Teraz chciałby znaleźć coś na dłużej bo podobno miał już dość pustego życia. Jako że facet mi się podoba oraz był ze mną szczery chciałam dać mu szansę. Jestem dość ostrożna więc znajomość rozwijała się do tej pory dość powoli, nie jesteśmy jeszcze oficjalnie parą chociaż wszystko do tego zmierza. Lub przynajmniej tak myślałam.

Na ostatnim spotkaniu on powiedział że chciałby bym wkrótce została jego dziewczyną. Dodał też że zanim zdecydujemy się zostać parą chce mi o czymś powiedzieć. Otóż około miesiąca temu, przespał się z jakąś dziewczyną. Pojechał z kolegami na festiwal, dołączyły do nich koleżanki kolegi. Kolega był zainteresowany jedną z nich, on w tym czasie rozmawiał z drugą, był pijany no i tak wyszło. Jednorazowa sprawa, nawet nie zapamiętał jak miała na imię.

Jak wspomniałam nie byliśmy w tym czasie oficjalnie parą, spotykaliśmy się na randki, całowaliśmy i to by było na tyle chociaż obydwoje mieliśmy poczucie że to dokądś zmierza, o co on czasami sam mnie pytał, wspominał też że chciałby byśmy spotykali się na wyłączność jeśli i ja bym chciała.

Po tym incydencie poczuł się źle dlatego chciał mi o tym powiedzieć bo uważał że powinnien. Dodatkowym powodem było to iż myślał że jego poczucie winy miało może wpływ na jego kłopoty w łóżku ze mną. Jakieś dwa tygodnie temu wylądowaliśmy w łóżku, jednak miewał kłopoty z utrzymaniem erekcji.

To o czym mi powiedział nie zabolało mnie bardzo ale jednak zapaliła mi się w głowie czerwona lampka. Nie chce w przyszłości zastanawiać się co robi mój facet na wyjściu z kolegami lub gdy wypije. Może powinnam dodać że facet ma zdiagnozowane ADHD. Niewiele wiem o jego objawach lecz obawiam się że może mieć ono wpływ na takie zachowania.

Czy warto angażować się w związek z takim facetem? Co myślicie o takiej sytuacji? Ciężko to tu określić mianem zdrady ale czuję że moja wiara w jego intencje została nieco nadszarpnięta. Czy może warto docenić szczerość i dać mu szansę obserwując jak będzie się zachowywał?

Będę wdzięczna za Wasze rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Randkowanie a seks z inną

uczciwie przedstawił sprawę. jeśli coś do niego czujesz to ja bym dała szansę. jesli jednak w twojej głowie mają nieustannie roić się wątpliwosci - to odpuść.

3

Kiedys z ciekawości założyłam taki temat tu na forum, to wszyscy jednogłośnie uznali, że facet któremu zależy na dziewczynie, pomimo że nie są jeszcze parą, nie powinien tak się zachować, nie zrobiłby czego takiego

4

Nie liczą się bzdety, które ktoś wygaduje tylko czyny tego kogoś.

5

Wg mnie on boi się związku. Po drugie jak już się seksił z tamtą laską, to trzeba było ciężar wziąć na klatę i zamilknąć o tym na wieki. Po trzecie nie tłumaczyć o braku erekcji.

Wg mnie seks nie jest problemem. Problem stanowi osobowość jego i zaangażowanie w wasz związek, brak zdecydowania.

6

Katie2411 napisał/a:

Na ostatnim spotkaniu on powiedział że chciałby bym wkrótce została jego dziewczyną.

a ile czasu będzie trwało to "wkrótce"?
bo wiesz, na razie to on ma dobry układ - bzyka się ze wszystkim, co wyrazi taką wolę. A jeśli mu się nie uda, to ma wytłumaczenie, to przecież stres/poczucie winy/itp, już się zabezpieczył na przyszłe wpadki - ADHD.
W większości przypadków dzieciaki wyrastają z ADHD, albo skutki znacznie słabną w dorosłym życiu, to tylko nieliczni mają w dorosłym życiu ADHD, które mógłby potwierdzić psycholog. Czym się objawia jego adhd? tym, że nie kontroluje, co robi po pijaku? może to nie efekt tej dysfunkcji, tylko % lub słabych zasad moralnych.

7

Kolejny temat o atrakcyjności kobieciarzy. Oczywiście jest nadzieja, że kobieciarz mnie wybierze jako tą jedyną. smile

8

Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Dla mnie też liczą się przede wszystkim czyny dlatego ta sytuacja sprawiła że zastanawiam się czy jest sens się w coś takiego pakować. Z jednej strony to dobrze że był szczery. Z drugiej strony też wydaje mi się że jeśli ktoś jest drugą osobą naprawdę zainteresowany to nie powinnien takich rzeczy robić.

Na tym etapie może zaczynam coś do niego powoli czuć ale równie dobrze mogę odpuścić jeśli uznam że tak będzie mądrzej i być może oszczędzi mi to zawodu w przyszłości.

Averyl napisał/a:

a ile czasu będzie trwało to "wkrótce"?
bo wiesz, na razie to on ma dobry układ - bzyka się ze wszystkim, co wyrazi taką wolę. A jeśli mu się nie uda, to ma wytłumaczenie, to przecież stres/poczucie winy/itp, już się zabezpieczył na przyszłe wpadki - ADHD.
W większości przypadków dzieciaki wyrastają z ADHD, albo skutki znacznie słabną w dorosłym życiu, to tylko nieliczni mają w dorosłym życiu ADHD, które mógłby potwierdzić psycholog. Czym się objawia jego adhd? tym, że nie kontroluje, co robi po pijaku? może to nie efekt tej dysfunkcji, tylko % lub słabych zasad moralnych.

Averyl, wkrótce oznacza w zasadzie już teraz. To on porusza ten temat, w zasadzie to czeka na mnie. Mi się nie śpieszyło, chciałam go trochę poznać zanim się zaangażuję.

Co do ADHD on właśnie jest chyba jednym z tych nielicznych. Do niedawna chodził na terapię, brał leki chociaż przez skutki uboczne przestał. Z tego co sama zauważyłam objawia się tym że jest bardzo impusywny, ciężko mu się skupić na jednej rzeczy, wykonywanie dwóch czynności na raz jest dla niego bardzo trudne. Jest też dość emocjonalny oraz bardzo przejmuje się jeśli coś mu nie wychodzi, nie najlepiej radzi sobie ze stresem.

Oczywiście sypianie z dziewczynami po pijaku nie powinno mieć z tym związku bo to nie  jest objaw. Chociaż wyczywałam że takie osoby mają tendencje do kłopotów z wiernością bo są impulsywne więc może ma to jakiś pośredni związek.

9

Katie2411 napisał/a:

Teraz chciałby znaleźć coś na dłużej bo podobno miał już dość pustego życia.

smile
Ciekawe od jakiego mamentu ma dość "pustego życia", czy może po tym, gdy poraz kolejny przelecial przypadkową dziewczynę?

serdeczna napisał/a:

Kiedys z ciekawości założyłam taki temat tu na forum, to wszyscy jednogłośnie uznali, że facet któremu zależy na dziewczynie, pomimo że nie są jeszcze parą, nie powinien tak się zachować, nie zrobiłby czego takiego]

Też tak uważam, on zachował się tak, jakby chciał sobie jeszcze użyć przed oddaniem się w "niewolę". Podpisanie cyrografu "jesteśmy w związku", nie zmieni jego charakteru i nawyków. Argumenty, że przeleciał chętną pannę po pijaku i nawet nie pmięta jak miała na imię, nie usprawiedliwiają go, a wręcz przeciwnie, nie świadczą o nim dobrze.

Katie2411 napisał/a:

Z tego co sama zauważyłam objawia się tym że jest bardzo impusywny, ciężko mu się skupić na jednej rzeczy, wykonywanie dwóch czynności na raz jest dla niego bardzo trudne. Jest też dość emocjonalny oraz bardzo przejmuje się jeśli coś mu nie wychodzi, nie najlepiej radzi sobie ze stresem.

Moim zdaniem, pakujesz się w klopoty. Nie dość, że rozrywkowy to jeszcze impulsywny. Życie i związek "to nie je bajka", bywa różnie, stresujące sytuacje, nieporozumienia, konflikty zdarzają się każdemu, uważaj, żebyś nie stała się odgromnikiem dla jego braku opanowania.
Ja także odnosze wrażenie, że on już z góry asekuruje się; ADHD, amnezja po wypiciu, seks "bez znaczenia"...
Chcesz być matką Teresą i jego prywatną terapeutką (oby nie workiem treningowym), to ryzykuj.

10

Ludzie kiedy sie poznaja zawsze podswiadomie sie testuja. Ty wyszlas w jego oczach na panne ktora bedzie mu wierzyc i uslugiwac, a on bedzie ruchal inne i wciskal Ci kity. Nie marnuj swojego czasu na kogos takiego. Przebadaj sie, przez usta tez niektore choroby sie przenoszą. Nie wiadomo co miala laska ktora lubi przygodny seks z nowo-poznanymi facetami.

11

pisałam swój komentarz rano. dopowiem tylko, że kiedyś a dokładnie ok.5 lat temu tez powiedziałabym takiemu "spadaj", a dokładniej doradzałam tak przyjacióce bowiem jej ówczesny chłopak na początku ich znajomosci 'dał się przelecieć' swojej koleżance. próbowałam wytłumaczyc przyjaciółce żeby go rzuciła bo jak tak można. on ją przepraszał gromko, ona dała mu jeszcze strzała w twarz za tę akcje, suszyła mu głowę długo i namiętnie o to co zrobił. ale mu wybaczyła. dziś 5 lat później są szczęsliwym małżenstwem, a on swiata poza nia nie widzi.

12

Nie bardzo rozumiem po co mi o tym tak naprawdę mówił. Gdyby facet miał szczere zamiary to po pierwsze by tego nie zrobił a po drugie o tym nie mówił wiedząc ile tym straci w moich oczach. Chyba że rzeczywiście facet szykuje grunt pod dalsze wyskoki.

Sosenek, nie widzę sensu w suszeniu facetowi głowy o to co zrobił. On się tylko będzie tłumaczył jak to więcej na inną nie spojrzy chociażby tylko by mieć spokój.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Randkowanie a seks z inną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024