Czy wypada napisać na FB do lekarza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy wypada napisać na FB do lekarza?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Czy wypada napisać na FB do lekarza?

Dziewczyny co sądzicie?
leczę się od blisko roku u pewnego lekarza.
jestem zapisana na wizyte w połowie września.
Wczoraj wyniknęła pewna sprawa, którą chciałabym z nią skonsultować- termin wrzesniowy będzie zbyt odległy.
W związku z tym chciałabym skontaktować się z nią przez facebooka.
Mamy siebie na innym portalu społecznościowym (instagram) tam niestety moja wiadomość trafiła najprawdopodobniej do folderu "inne", bo nie widzę jakoby była przeczytana.

Co sądzicie o tym pomyśle?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy wypada napisać na FB do lekarza?

a leczysz sie prywatnie czy na nfz?
na nfz są długie kolejki, natomiast jeżeli masz kasę a lekarz przyjmuje prywatnie to możesz się bardzo szybko do niego umówić.

3

Nirvanka87 napisał/a:

a leczysz sie prywatnie czy na nfz?
na nfz są długie kolejki, natomiast jeżeli masz kasę a lekarz przyjmuje prywatnie to możesz się bardzo szybko do niego umówić.

to prywatna klinika

Dlaczego ktoś miałby ci poświęcać prywatny czas za darmo? Po 2 to nie wygląda poważnie, konsultacja lekarska na fb. Ja na miejscu tego lekarza nawet bym nie odpisywała.

5

zadzwoń do tej prywatnej kliniki i zapytaj innego lekarza.
Ewentualnie zostaw notatkę pielęgniarce i niech zapyta i oddzwoni.

6

nie wypada jeśli nie jesteście znajomymi

7

no jak prywatna klinika to chyba ie będzie problemu z zapisaniem się do niego na wcześniejszy termin, ewentualnie może prowadzi w innym miejscu swój prywatny gabinet i tam się udaj. Ja nie miałam nigdy problemu z tym żeby prywatnie dostać się wcześniej niż ustalaliśmy z lekarzem

8

Ludzie!! Szanujmy siebie nawzajem i swoj czas. Jak pracujesz i dostajesz za to hajs, to odpisujesz. Pozniej zamykasz drzwi i masz czas dla rodziny, na swoje pasje lub po prostu chcesz walnac sie na kanape z piwem, czy kawa i masz wywalone. Nie jestes do jasnej cholery juz w pracy. Wyobraz sobie, ze jestes lekarzem, koniec roboty otwierasz fb i masz 50 nowych wiadomosci od swoich pacjentow. Prosze Cie. Kontaktuj sie z klinika.

Ja pracuje w przedszkolu publicznym. Nie mamy telefonu sluzbowego (matko). Dzien wolny. Godzina 7.30 rodzice nawalaja na moja komorke, czy nie zostawili kurteczki synka w przedszkolu. "Prosze kontaktowac sie z moja szefowa". Koniec kropka. Koncze robote, ide na randke.. sms "zapomnialam zapytac, ile dzisiaj spal i ile kup zrobil?". Nie. Nie ma opcji. Moja siostra po pracy odbiera tel sluzbowy. Miala spedzic czas z synem, ale patrzy na zegarek juz trzeba go kapac i klasc spac. Pytam sie jej: po co Ty to do cholery robisz? Marnujesz swoj czas wolny, marnujesz swoj czas z synem w imie czego? Bo ktos nie potrafi wykonac telefonu w Twoich godzinach pracy? Jak sama nie szanujesz swojego czasu, to nie licz na to, że ktos go za Ciebie uszanuje.

Nie odpisałabym Ci, chocbys leżała jak rozgwiazda u mnie na wycieraczce. Jesli Ci sie pali, to idz do innego lekarza prywatnie. Idz z samego rana do kliniki. Dzwon do wroza Macieja.

9

Zaczekaj do poniedziałku,zadzwoń i poproś o przyśpieszenie wizyty,jeśli się nie da to poproś o poradę telefoniczną,ale nie pisz na F.B.Lekarz to też człowiek i rozumie pewne sytuacje,ale także ma życie prywatne.Ps.jeśli dzieje się coś poważnego to na pogotowie.

10

dararajczak napisał/a:

Dziewczyny co sądzicie?
Wczoraj wyniknęła pewna sprawa, którą chciałabym z nią skonsultować- termin wrzesniowy będzie zbyt odległy.
Mamy siebie na innym portalu społecznościowym (instagram) tam niestety moja wiadomość trafiła najprawdopodobniej do folderu "inne", bo nie widzę jakoby była przeczytana.

Jest to wysoce niestosowne i niegrzeczne.
Konto na facebooku to prywatna sprawa lekarza i wielkim nietaktem byłoby nagabywanie go w taki sposób.
Jesli masz problem wymagający przyspieszenia konsultacji, najlepiej będzie załatwić to w oficjalny sposób, korzystając z przychodni w której lekarz przyjmuje.

11 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-08-25 11:07:39)

dararajczak napisał/a:

Dziewczyny co sądzicie?

Zły pomysł. Dzwonisz do oddziału, w którym pracuje, umawiasz wcześniejszą wizytę. Lub dzwonisz do niej na służbowy, jeśli podała i tak z nią ustalasz termin, jeśli sama w ogóle taki terminarz wizyt prowadzi.
Fejsbuśki i inne insta-cuda nie są od załatwiania takich spraw, tym bardziej, gdy wcześniej nie zaproponowano tobie takiego sposobu umawiania wizyt (a raczej nie zaproponowano choćby własnie ze względu na charakter tych neto-cudów).

12

Wiadomość na Instagramie zapewne dotarła, ale lekarz jej po prostu nie przeczytał. Z tego co się orientuję, na Instagramie nie ma folderu 'inne'. Zgadzam się, że to bardzo nietaktowne kontaktować się w takich sprawach przez portale społecznościowe.

Tak jak inni proponują, najlepiej byłoby jakbyś przełożyła kolejną wizytę na bliższy termin.
Pozdrawiam.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy wypada napisać na FB do lekarza?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024