Dziewczyna nie odczuwa potrzeby częstego kontaktu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna nie odczuwa potrzeby częstego kontaktu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Dziewczyna nie odczuwa potrzeby częstego kontaktu

Witajcie.
Do tej pory byłem zdania, że kobiety da się zrozumieć wbrew powszechnym opiniom, jednak spotkałem na swej drodze istotę której nie potrafię zrozumieć, ale od początku.
Od kilku miesięcy jestem w związku z dziewczyną (ja mam 25 lat, ona 22), wszystko jest w porządku, ona twierdzi że mnie kocha, z mojej strony wygląda to tak samo. Wszystko byłoby ok, gdyby nie jeden dość istotny fakt. Moja dziewczyna ma coś w rodzaju ograniczonego zapotrzebowania na kontakty ze mną. Wygląda to tak, że spotykamy się jakieś 2, max 3 razy w tygodniu na kilka godzin, po tych kilku godzinach (zazwyczaj ok 4) daje mi do zrozumienia żebym sobie już poszedł. Tydzień temu spotykaliśmy się prawie codziennie, w tym nawet 2 dni spędziliśmy całe ze sobą, wszystko wydawało się ok, lecz ona stwierdziła że tak nie da rady, bo czuje się osaczona, że to za dużo spotykania się ze mną i ma mnie dosyć i jej zdaniem 3 spotkania w tygodniu muszą wystarczyć. Poza tym w dni gdy się nie widzimy to jej kontakty ze mną ograniczają się do wymiany kilku krótkich sms-ów na które odpisuje po kilku godzinach, gdy próbuję dzwonić do niej to robi wszystko żeby jak najszybciej zakończyć rozmowę. Zastanawia mnie też, czy jakiegoś wpływu na jej zachowanie nie ma jej bardzo bliska relacja z rodzicami, bo mówi im kompletnie o wszystkim, przytula się do matki itp, co dla mnie jest trochę dziwne. Oczywiście próbowałem i będę dalej próbował z nią o tym rozmawiać, ale nie jest to łatwe gdyż ona strasznie szybko się denerwuje.
Co mam sądzić o tym wszystkim? Nie chcę z nią zrywać bo mi zależy na niej.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna nie odczuwa potrzeby częstego kontaktu
marcin234 napisał/a:

Witajcie.
Do tej pory byłem zdania, że kobiety da się zrozumieć wbrew powszechnym opiniom, jednak spotkałem na swej drodze istotę której nie potrafię zrozumieć, ale od początku.
.

Poważnie? Wchodzisz na kobiece forum prosząc o radę i zaczynasz od takiego tekstu ?

3

Nie rozumiem, co dziwnego jest w przytulaniu się do matki.
Ja tam bym się cieszyła, że dziewczyna nie tylko ma dobry kontakt z rodzicami, ale też po prostu rozumie, że przytulanie jest normalne.

A co do tematu:
darujcie sobie związek, bo się zamęczycie.
tyle w temacie. Nic z tego więcej nie będzie, a tylko będziecie zamęczać siebie nawzajem swoją obecnością/nieobecnością.
Daję Ci 100% gwarancji, że jak Twoja dziewczyna spotka kogoś, w kim się naprawdę zakocha, to będzie z nim spędzać cały możliwy czas i nie będzie jej to ograniczało.

4

Otóż to: jak się naprawdę zakocha, nie będzie ograniczać się do dwóch, max trzech spotkań po cztery godzinki tygodniowo.
Daj sobie spokój, chłopie, szkoda Twojego czasu i nerwów. Strach myśleć, jakby to wyglądało, gdybyście się- jakimś cudem i przedziwnym zrządzeniem losu- się zaręczyli i.staneli na ślubnym kobiercu. Aha, pewnie nadal mieszklalibysvie na dwa domy i spotykali się na parę godzin w tygodniu big_smile
A dobry kontakt z rodzicami (matką) nie ma tu nic do rzeczy.

5

Introwertyczka albo potrzebuje więcej czasu na łowienie innych facetów.

6 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-08-05 12:57:04)

Po tym co napisałeś, wygląda jakby miała z problemy z własną głową. Przytulanie do mamy w tym wieku? Jeśli to nie na przywitanie to uciekaj.

7

Miłycham napisał/a:

Przytulanie do mamy w tym wieku? Jeśli to nie na przywitanie to uciekaj.

Milycham, i właśnie stąd bierze się oziębłość rodziców w stosunku do własnych dzieci.
Przytulanie się do rodziców, nawet w wieku dorosłym to nic złego, naturalna ludzka potrzeba.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna nie odczuwa potrzeby częstego kontaktu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024