Witam!
Chcialabym wiedziec czy jesli nigdy nie uprawialam seksu i stracilam dziewictwo to na poczatku miesiaca doszlo do stosunku a pod koniec miesiaca brak okresu juz sie nie pojawia od 27.07 nie wiem co robic...
Czy to mozliwe? Brak okresu tylko przez miesiac? Ps. Inne kolezanki tez tak mialy i mowia zeby nie panikowac.
Dodam jeszcze ze mam torbiele na jajnikach.
Od czasu do czasu boli mnie brzuch i czuje jajnik.
Prosze o jakas rade lub sensowna odpowiedz.
Bardzo dziekuje!
2 2018-08-02 07:48:22 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-08-02 07:48:46)
Radzę się doedukować z tego, jak działa kobiecy organizm
po stosunku nie ma okresu jeżeli jest ciąża zrób sobie test
może Ci się spóźniać okres przez np. stres.
Sensowna odpowiedź jest taka, że skoro jesteś wystarczająco dorosła, by iść z facetem do łóżka, to powinnaś też być na tyle dorosła, by pomyśleć o pigułce. Choćby vibin mini dla młodych kobiet.
Jeśli kochaliscie się z zabezpieczeniem i ono nie zawiodło, to ciążę możesz wykluczyć.
5 2018-08-03 15:17:00 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-08-03 15:26:28)
Dubel
Brak okresu ma ze stosunkiem tylko tyle wspolnego ze jesli doszlo do zaplodnienia to faktycznie miesiaczki nie bedzie ale nie przez miesiac tylko najblizsze 9 mscy. Nie ma czegos takiego ze miesiaczka sie opoznia po straceniu dziewictwa ot tak bez powodu. Takze albo tracac dziewictwo zaszlas jednoczesnie w ciaze (i tu pytanie czy sie zabezpieczyliscie) albo to opoznienie okresu wogole nie ma zwiazku z seksem tylko problemami hormonalnymi, torbielami lub stresem.
Swoja droga jesli zadajesz takie pytanie to sugeruje to ze masz nie wiem..z 14 /15 lat? Inaczej wiedzialabys ze kazdy nawet pierwszy kontakt seksualny w okresie rozrodczym niesie za soba ryzyko ciazy i to ta opcja jest brana pod uwage jako pierwsza gdy okres sie spoznia. Jesli tego nie wiesz to blagam nie bierz sie za seks tylko najpierw sie doucz bo konsekwencje Twej niewiedzy mogs byc bardzo brzemienne w skutkach. A opinie kolezanek ktore jak sadze wiedza tyle co i Ty (skoro glosza teorie z kosmosu ze po pierwszym seksie jest miesiac przerwy w menstruacji) mozesz sobie wlozyc miedzy bajki.