Preejakulat, czy mogę być w ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Preejakulat, czy mogę być w ciąży?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Preejakulat, czy mogę być w ciąży?

Kilka dni temu kochałam się z chłopakiem. Wytrysk nie miał miejsca "w srodku", jednak boję się, że wydzielający się preejakulatmoże być dostateczną przyczyną zajścia w ciążę . Dodam, że od kilku miesięcy biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne, jednak czy mimo to mogę być w ciąży?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Preejakulat, czy mogę być w ciąży?

jeżeli bierzesz tabletki regularnie to raczej w ciążę nie zajdziesz.
Czym się stresujesz?

3

Lady Loka napisał/a:

jeżeli bierzesz tabletki regularnie to raczej w ciążę nie zajdziesz.
Czym się stresujesz?

Właściwie to nie wiem.. To chyba jakiś paniczny strach przed byciem w ciąży, chociaż wiem, że przy tabletkach jest na to mała szansa.

4

Bierzesz pigułki. Nie zajdziesz w ciążę, a już na pewno nie od preejakulatu.

Jesteś pewna, że dojrzałaś do uprawiania seksu?

5

Preejakulat  to płyn wydzielający się z członka jeszcze przed orgazmem. Preejakulat zawiera zdolne do zapłodnienia plemniki, jego kontakt z drogami rodnymi kobiety może być przyczyna ciąży. Jednak jest ich tu zdecydowanie mniej niż w prawidłowym nasieniu. Ponadto naukowcy nie są do końca zgodni w tej kwestii.
Moim zdaniem jedynie pigułka mogła cię uchronić.

6

Dołączę się do tematu, bo może któraś z Was ma informacje: jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w przypadku braku antykoncepcji i stosunku bez zabezpieczenia, acz przerywanego?

7

zuzeh napisał/a:

Dołączę się do tematu, bo może któraś z Was ma informacje: jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w przypadku braku antykoncepcji i stosunku bez zabezpieczenia, acz przerywanego?

No,raczej spore...

8

Witam mam do was pytanie mojej dziewczynie od 1,5 miesiąca spóźnia się okres  dodam że rozpoczęliśmy współżycie jakieś 4 miesiące temu i był to stosunek przerwany nigdy w niej nie kończyłem zawsze wychodziłem przed dojściem czytałem że zbyt częste stosunki doprowadzają do infekcji tak i też u mojej partnerki nie dawno dostała zapalenia pęcherza i raz tylko raz sikała z krwią od czasu do czasu źle się czuje a nawet raz zwymiotuje kiedy zje rano kanapkę bolą ja plecy w okolicy nerek jakiś większych objawów jak na ciążę u niej nie widać no a blisko już 2 miesiąc bez okresu test wyszedł negatywny więc czym to jest spowodowane może wy mi pomożecie plus dodam że miała Ciężki okres teraz ze szkołą stres i zły tryb życia mało snu moje pytanie więc czy to jakaś infekcja czy czym to jest spowodowane z góry dziękuję za odpowiedzi

9 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-01-29 18:28:21)

To może być spowodowane nawet rakiem jajników, więc zamiast czytać durnoty w internecie, radziłabym zachować się dojrzalej - tak by wypadało, skoro się jest na tyle dorosłym, żeby seks uprawiać - i zgłosić się do ginekologa.

Stosunek przerywany nie jest formą antykoncepcji, btw.

10

santapietruszka napisał/a:

To może być spowodowane nawet rakiem jajników, więc zamiast czytać durnoty w internecie, radziłabym zachować się dojrzalej - tak by wypadało, skoro się jest na tyle dorosłym, żeby seks uprawiać - i zgłosić się do ginekologa.

Stosunek przerywany nie jest formą antykoncepcji, btw.

Rozumiem i zamierzamy udać się do lekarza ale ona boi się że to może być ciąża tak czy inaczej z pęcherzem miała problem przez ok.4 dni parcie na niego jak i pieczenie a plecy bolą ja nie ciągle a od czasu do czasu jakie jest prawdopodobieństwo tego że to nie ciąża mdłości plus pobolewanie pleców w okolicy nerek i dalej brak okresu

11 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-01-29 18:45:01)

To bardziej boi się ciąży niż ewentualnego raka? Oczekujesz diagnozy przez internet? Ze szklanej kuli Ci wywróżyć czy z fusów?

Jak się boi ciąży, to tym bardziej powinna iść do ginekologa. Zapytać o odpowiednią antykoncepcję. A jak się ktoś boi ginekologa, to nie powinien brać się za uprawianie seksu.

12

Tak jak napisala Santa w tej sytuacji bardziej obawialabym sie ciezkich problemow zdrowotnych typu guz jajnika lub nerki (sikanie z krwia nie jest normalne nawet jednorazowe) a bole plecow dodatkowo przemawiaja za tym ze cos zlego moze sie dziac w jamie brzusznej lub z nerkami. Ja majac torbiel jajnika nie mialam okresu przez 2 msce. Tyle ze ja mialam na tyle dojrzalosci i rozumu zeby isc do lekarza a nie trzesc tylkiem ze strachu przed ciaza. Cale szczescie ze tak zrobilam bo torbiel okazala sie na tyle wielka ze w kazdej chwili mogla sie skrecic i peknac doprowadzajac do krwotoku wewnetrznego i zapalenia otrzewnej. Takze jesli Ci zalezy Autorze na dziewczynie to odnajdz jaja i w te pedy gnaj z nia do lekarza zamiast diagnozowac sie w internecie i zakladac ze to tylko zapalenie pecherza i stres.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Preejakulat, czy mogę być w ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024