Chrzest wnuka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Chrzest wnuka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Chrzest wnuka

Chciałabym się poradzić ile włożyć  w kopertę  dla wnuka w dniu jego chrztu. Zaznaczam że mam emeryturę 870zł. Nie chciałabym tu na forum złośliwych komentarzy np. "włóż ile chcesz". Taką  uwagę słyszałam już od mojej przyjaciółki.
Pozdrawiam.Irena

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2018-07-30 07:45:57)

Odp: Chrzest wnuka
Irena2 napisał/a:

Chciałabym się poradzić ile włożyć  w kopertę  dla wnuka w dniu jego chrztu. Zaznaczam że mam emeryturę 870zł. Nie chciałabym tu na forum złośliwych komentarzy np. "włóż ile chcesz". Taką  uwagę słyszałam już od mojej przyjaciółki.
Pozdrawiam.Irena

Nie wkładaj nic do koperty, wnuk i tak jeszcze długo nie wyda żadnych pieniędzy na swe przyjemności. Kup mu zabawkę, której teraz będzie używał lub coś, co będzie dla niego po latach faktyczną pamiątką od i po babci.

3

Od babci świetną pamiątką będzie biblia dla dzieci (koszt ok 20 zl) z napisana odręcznie dedykacją, ewentulanie ksiega pierwszego roku, a do tego albo pieniądze (zależy od ciebie ile) lub ubranko czy zabawka. Ja bym zaczela od wizyty w księgarni i zobaczyla co maja fajnego na chrzest. Moja mama kupuje dzieciom aniołki, maja już pokaźną kolekcję.

4

Dlaczego komentarz "włóż ile chcesz" miałby być złośliwy?
jest prawdziwy, bo prawda jest taka, że ile chcesz, tyle możesz włożyć, a możesz nie wkładać nic i koperty nie dać.

5 Ostatnio edytowany przez samotnax4 (2018-07-30 15:29:53)

Moja tesciowa kupila malutki srebrny obrazek z aniolkami, z tylu wygrawerowane od kogo i data. Do tego dala malutkiego srebrnego aniolka. Za calosc nie dala wiecej jak 120zl, emerytury ma 2000.
Z tesciowa nie utrzymujemy kontaktow, syn nie zna babci, ale obrazek wisi nad lozkiem. Uwazam, ze bardzo trafila z prezentem

6

Dziękuję za rady, jesteście kochane, już wiem do jakiego sklepu się wybiorę!!!
Pozdrawiam Was.
Irena.

7

biblia albo medalik, tak bym dała, szczególnie, że rodzina zapewne zna wysokość emetyrury, więc nie powinni mieć pretensji...

8

Dobrym prezentem jest też album na zdjęcia, taki zwykły, klasyczny. Z fotografią malucha na pierwszej stronie smile I z dedykacją od babci.

Powodzenia

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Chrzest wnuka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024