Żel do mycia twarzy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Żel do mycia twarzy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Żel do mycia twarzy

Cześć zastanawiam się nad żelem do mycia twarzy. Jestem 27 latkiem, który jak dotąd myje twarz rano i wieczorem wodą. Od tygodnia myślę nad żelem. Czy jest to skórze potrzebne, czy raczej zbędny wydatek?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żel do mycia twarzy

Jeżeli nie masz problemów z cerą, to szczerze jest to zbędne.

3

karolinaki112 napisał/a:

Czyli lepiej czekać, aż problemy z cerą się zaczną i wtedy mieć problem, zamiast przy codziennej pielęgnacji o nią dbać.

Oczywiście, że warto sobie kupić taki żel, tym bardziej, że ich ceny są między 15-20 zł, a starczają na dość długo. Oczyszczają pory, odświeżają skórę. Konkretnej marki Ci nie podam, bo na męskich się nie znam, gdyż mój mąż jest anty do takich rzeczy ;( ;D. Ale w drogeriach jest taki wybór, że na pewno znajdziesz coś dla siebie, jak nie masz problemów z cerą, to wybieraj do skóry normalnej lub mieszanej, oczyszczający. Z firm polecam Nivea i AA.

4 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-07-22 00:41:41)

innowacyjny   Nie wiem, czy jest to zbędny wydatek. Jeśli nie masz problemów z cerą i mydło jest dla ciebie ok, to żel jest zbędny. Natomiast przy problemach skórnych lekarz może polecić jeszcze coś innego niż żel, wiec nie nadaje się on do każdej sytuacji.
No i przez całe wieki nie używano takich dobrodziejstw i ludzkość sobie radziła.
Smarowanie się takim żelem to smarowanie się również konkretnymi ilościami "chemii", podobnymi do tych, jakie masz w niektórych mydłach - więc po co przepłacać.

Lady Siggy napisał/a:
karolinaki112 napisał/a:

Czyli lepiej czekać, aż problemy z cerą się zaczną i wtedy mieć problem, zamiast przy codziennej pielęgnacji o nią dbać.

Jeśli do tej pory nie byłoby problemów, to czemu zakładasz, że się one zaczną? Bo nie używa żelu?

5

Mój brat stosuje żel oczyszczający do twarzy. Tylko, że ten nawyk został mu jeszcze z okresu jak miał trądzik. W każdym razie uważam, że stosowanie żelu do twarzy jest w porządku, nawet jak nie ma się problematycznej cery. Wiadomo, że dobrze jest działać profilaktycznie. A akurat oczyszczanie jest najważniejsze w pielęgnacji, a sama woda nie wyczyści tak dokładnie cery, za to mydła mogą wysuszyć. Koszt żeli nie jest jakiś wygórowany, żeby z takiego zakupu rezygnować.

6

Polecam z ziaja, albo z be beauty z biedronki smile

7

Żel do mycia jako taki nie jest konieczny, wystarczy dobre mydełko. Ale po myciu warto zastosować krem nawilżający. Mój facet teraz korzysta z kremu Soraya Men Energy 30+, mówi że czuje różnice, skóra jest jędrniejsza, z rana działa bardzo ożywczo. Nie jest to drogie, on akurat kupił w spam za 23 zł, w rossmanie jest troszkę drożej. Plus tego żelu jeszcze jest taki że szybko się wchłania, nie klei.

8

Kupuje hypoalergiczny z apteki

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Żel do mycia twarzy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024