Jaki zel do mycia twarzy polecicie dla skory bardzo hiper wrazliwej ?
Polecam firmę Neutral (ewentualnie Simple), wszystkie ich kosmetyki tak naprawdę.
A ja używam kosmetyków (i oczywiście polecam je) Dermika Hypoalergica. Nie ma tam akurat żelu, ale ja myję twarz czystą letnia wodą, używam toniku z tej linii dermiki, a raz/dwa razy w tygodniu stosuję peeling - też z linii hypoalergica, który jest po prostu stworzony dla wrażliwej i bardzo wrażliwej cery.
Kosmetyki dziecięce też warto przetestować przy takiej skórze.
Cethapil emulsja do mycia
Polecam z firmy TOŁPA żele do mycia twarzy np. mikrozłuszczający sebio. Jest kilka do wyboru, dla mężczyzn specjalny nawet. Są delikatne, nie wysuszają skóry, nie podrażniają.
Mam z Lirene w różowej tubce, delikatny rzeczywiście, a skór jest ponim miękka i świeża
Polecam do mycia twarzy emulsję miceralną Cetaphil do pielęgnacji skóry bardzo wrażliwej jest super.
a ja polecam kosmetyki z serii Lichtena - generalnie w polsce dostepne są dwie serie - oryginalna formuła, czyli seria nawilżająca i druga do skóry trądzikowej. ja używam oryginalnej formuły od kilku lat już (przywoziłam sobie zawsze z włoch) a teraz kosmetyki są już w polsce i to w bardzo akceptowalnych cenach. polecam, to jedyne kosmetyki, przy których jak czytam skład nie mam żadnych zastrzeżeń
Wypróbuj żel do łagodnego mycia twarzy Dermika Pharmatherapy z serii Hydratic. To dermokosmetyk, który jest przeznaczony dla bardzo wrażliwej, alergicznej cery. Moim zdaniem najlepszy na rynku!
A ja mogę polecić żel nivea - taki różowy, mnie nie uczula a skóra po nim miła i delikatna, ale chyba każdy musi przetestować na sobie.
wszystko zależy też od tego, jaką ma się cerę i czego się od kosmetyku oczekuje ja już wyleczyłam się z drogerii i teraz inwestuję w dobre dermokosmetyki w aptekach. pojedyncze opakowania wiadomo kosztują więcej, ale kupuję mniej kosmetyków ogółem więc źle na tym nie wychodzę:)
Ja bardzo sobie chwalę kosmetyki iwostin. Mają serię do cery wrażliwej i taki tonik. Ewentualnie tak jak ktoś wyżej napisał spróbuj dziecięcych kremików jeśli masz pod ręką.
Polecam żel micelarny do twarzy i oczu TOŁPA dla skóry wrażliwej oraz żel do mycia twarzy la roche posay EFFECLAR:) obydwa rewelacyjne, nie podrażniają, ten TOŁPY świetnie zmywa makijaż zarówno z twarzy jak i z oczu bez szczypania i żadnego podrażnienia:) Pozdrawiam
Ja poelcam wodę, a przy mocniejszym oczyszczaniu biorę mydełko z Lawendowej Farmy. Teraz testuję jogurtowe, jest świetne!
Ja zaparzam sobie napar z lipy,albo bratka i przemywam tym twarz zamiast wody.Nie mam żadnych niespodzianek na twarzy,wszystko zdrowo i bezpiecznie dla skóry.
ja polecam kosmetyki z serii dr murada, ja tez mam bardzo wrazliwa skore do tego podraziona długo szukałam czegos co załagodzi mi swędzenie bo już było to nie do wytrzymania;/ stosuje od jakiś 2 tygodni i jest dobrze, w końcy mam spokój więc polecam bo sama bardzo długo szukałam czegoś sensownego
18 2014-03-30 21:26:48 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-03-30 22:13:26)
Może wypróbuj aloesowy żel do mycia twarzy spam? On jest specjalnie przystosowany do cery bardzo wrażliwej, skłonnej do podrażnień od mydła, i kiepskich kosmetyków. Sama też miałam problem, jak używałam jakichkolwiek kosmetyków twarz mnie strasznie szczypała, a ten aloesowy żel jest bardzo delikatny;)
myślę że warto też pamiętać o tym by oczyszcac skórę leczyć ją i nawilżać czyli dobre kosmetyki, dobra dieta, dobre samopoczycie Ja się cieszę że w końcu znalazłam coś dla siebie:)
Wypróbuj żel do łagodnego mycia twarzy Dermika Pharmatherapy z serii Hydratic. To dermokosmetyk, który jest przeznaczony dla bardzo wrażliwej, alergicznej cery. Moim zdaniem najlepszy na rynku!
również polecam ten żel jest typowy dla skóry wrażliwej
zdecydowanie kosmetyki firmy murad! bardzo mi pomogły
Mi najbardziej na cerę pomogło mydło marsylskie - sama posiadam suchą i wrażliwą skóre i muszę przyznać, ze jest lepsze od większości żeli. Bardzo dobrze nawilża, sprawia,że jest delikatna, lepiej wchłania krem.
Uzywam z serii AA ultra nawilzanie.
Jest tez AA wrazliwa natura.
Na moja skore najlepiej dziala ten pierwszy.
24 2014-04-16 14:27:16 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-04-17 21:39:37)
Na wrazliwa skore polecam naturalna pielegnacje, ja dzieki temu wyleczylam sobie rowniez buzie z tradziku
Kosmetyki apteczne sa najlepsze, do bardzo wrazliwej polecalabym avene ze woda termalna..
ja uzywam emulsji z bielendy, jest lekka i nie uczula. dlugo zmagalam sie z tradzikiem, wiec musialam byc ostrozna z kosmetykami do twarzy. moge smialo pwoiedziec ze stan mojej cery podczas uzywania tej emulsji porpawil sie. co do emulsji cetaphil- mialam kiedys probke i uzylam, ale czulam sie jakbym nadal miala resztki makijazu na twarzy czy jakiegos brudu jak juz to wole krem cetaphil. emulsja zdecydowanie nie przypadla mi do gustu
Ja sobie ostatnio kupiłam w aptece emulsje micelarną Cetaphil Em i jestem bardzo z niej zadowolona. Jest delikatna dla skóry, super oczyszcza, skóra po umyciu jest aksamitna, świeża i elastyczna. Nie zawiera mydła ani innych drażniących substancji, więc idealnie nadaje się do suchy wrażliwej.
bardzo polecam mydło z aleppo-naturalne, max 5 składników, trzeba patrzeć ile procent liścia laurowego tam jest. Warto zacząć od tych z mniejszą ilością. Świetnie oczyszcza, ale też nawilża - nie wiem jak wcześniej się bez niego obchodziłam. dobre na całe ciało.
Ja używam żelu dla dzieci Hipp. Jest delikatny i wydaje mi się, że dla alergików też będzie odpowiedni
najbardziej to poleciłabym wlaśnie kosmetyki dziecięce, te na bank nie uczulają
No to zaskoczę Cię, że jednak tak. Jestem tego przykładem. Za to dobrym pomysłem jest ten Cetaphil - radzi sobie nawet z cerą trądzikową. Dorzuciłabym do niego PS Lipoaktywny, który jest tak delikatny, że zaleca się go nawet przy uszkodzeniach skóry i po zabiegach dermatologicznych. Moja siostra go regularnie używa.
Ja polecam mydlo DUDU OSUN - lepsze od mydla Alepp Alep moze podrazniac cere wrazliwa ,a Dudu Osun -jest delikatniejsze,lepsze .
33 2014-05-13 09:58:37 Ostatnio edytowany przez Mya (2014-05-13 10:00:03)
Tak samo jak kilka osób wyżej najbardziej sprawdzony jest Cetaphil. Mają emilsję miceralną do mycia, której można nawet używać bez wody. Ja mam krem dermoprotektor i dziala świetnie. Według rozpiski jest dla bardzo wrażliwej skóry, nawet atoporej. A też zalecza się nim objawy łuszczycy. Mam też krem lipoaktywny od nich i też jestem zadowolona. Można tych kosmetykow uzywać nawet dla noworodków, więc są sprawdzony na najdelikatniejszej skórze.
Tak samo jak kilka osób wyżej najbardziej sprawdzony jest Cetaphil. Mają emilsję miceralną do mycia, której można nawet używać bez wody.
To prawda. A przy warszawskiej wodzie - która pozostawia uczucie suchości i ściągnięcia emulsja ta sprawdza się idealnie.
35 2014-05-17 16:59:54 Ostatnio edytowany przez Lucyme (2014-05-17 17:02:47)
No to zaskoczę Cię, że jednak tak. Jestem tego przykładem. Za to dobrym pomysłem jest ten Cetaphil - radzi sobie nawet z cerą trądzikową. Dorzuciłabym do niego PS Lipoaktywny, który jest tak delikatny, że zaleca się go nawet przy uszkodzeniach skóry i po zabiegach dermatologicznych. Moja siostra go regularnie używa.
No właśnie mam zamiar kupić sobie dodatkowo krem z tej samej serii z emulsji jestem mega zadowolona, wiec mam nadzieję, że krem też się sprawdzi. Mam też balsam do ciała, więc tylko kremu mi brak.
Emulsja fajnie się sprawdza bez wody. Lubię wspomagać demakijaż nią.
ostatnio używam Physiogel. Bardzo delikatny.
Polecam żele do mycia twarzy z Nivea. Zielony jest bardzo delikatny i łagodnie oczyszcza skórę.
Ja mam bardzo wrażliwą cerę i używam żelu do mycia twarzy Nivea, taki różowy, jest bardzo delikatny i zmywa resztki makijazu. Dobre są tez płyny micelarne
Polecam do mycia twarzy emulsję miceralną Cetaphil do pielęgnacji skóry bardzo wrażliwej jest super.
Potwierdzam.
Dobre dla skóry wrażliwej są pianki, bo delikatniejsze niż żele. Ja na przykład używam pianki z "Lichteny". Można ją kupić w aptece. Kosztuje trochę, ale jest bardzo wydajna. I co najważniejsze delikatna, leciutka nie zdziera Ci połowy twarzy a myje.
chyba już ktoś wyżej polecał - Physiogel. delikatna emulsja i o ile pamiętam bez wody można jej używać?
clinique 3 kroki zestaw nr1
A ja używam żelu z serii Eloderm nie jest on co prawda przeznaczony wyłącznie do twarzy, ale sprawdza mi się zarówno do ciała jak i do twarzy. Bardzo dobrze nawilża, nie wysusza i nie podrażnia, świetny do cery wrażliwej i skłonnej do przesuszania.
Ja uzywam sciereczki z mikrofibry albo muslinowej i zero kosmetykow myjacych od ponad roku.
Skora po poczatkowym szoku szybko wrocila do naturalnego stanu i skonczyly sie podraznienia i wypryski
Ja lubię kosmetyki Tołpy, oni mają delikatne dla skóry wrażliwej, albo Bielendy z serii rose care olejek różany do mycia twarzy. Dobrze oczyszcza, nawilża, nic nie podrażnia i nie szczypie, a mam cerę naczynkową i wrażliwą
Żel konopny kojąco- regenerujący z MolPharmy jest naprawdę świetny. Podpytaj w aptece lub sklepie zielarskim. Przyspiesza naturalną odnowę komórek skóry, redukuje podrażnienia, zaczerwienienia i uczucie swędzenia skóry. Nadaje się do codziennego stosowania dla skóry delikatnej, atopowej i problematycznej.
clinique jest ok ale nieco drogi, od czasu do czasu stosuję, teraz mam emulsje z dr medica dla cery mieszkanej i jest ok, matowi mi cere i dobrze oczyszcza twarz
AA i biały jeleń też ma takie żele do wrażliwej skóry. Ja mam z algami AA i bardzo dobrze mi słuzy.
Dobra one są ale nie dla każdego. Mi dużo bardziej podszedł Effaclar Duo + od la roche-posay. Co prawda to inna połka cenowa w porównaniu z AA ale jest tak wydajny, że warto. No i bardzo szybko widać różnicę.
Bialy wegiel z bielendy, dla mnie bomba. Delikatny peeling, doskonale oczyszczanie i nie podraznia, ale jesli faktycznie cera super hiper wrazliwa,to mozna wybrac plyn do mycia i zmywania makijazu, super wymiata zanieczyszczenia.
Dziewczyny, taka mała podpowiedź - im bardziej wyreklamowana marka (jka ziaja, nivea, loreal, garnier, itp.) tym bardziej ja omijajcie. Serio. Najczęściej maja składy, które prędzej czy później podrażnia wasza cerę, bądź sprowadzą inne, problemy skórne. Agresywna chemia jest tania, ale nie jest bezpieczna. Wybierajcie produkty naturalne, np. z serii vianek, czy sylveco (to akurat moje ulubione). Patrzcie na składy, nie bądźcie uległe reklamą, tu chodzi o wasze zdrowie! Jest wiele blogów, które łatwo i przyjemnie opisują jakie składniki w kremach omijać trzeba, poczytajcie, nie leńcie się bo to dla waszego dobra! Marketingowcy wykorzystują fakt, że kobietom nie chce się doszkalać w tym i biorą horrendalne kwoty za kremy, które w gruncie rzeczy są tak naprawdę nic nie warte!
53 2017-12-15 18:14:02 Ostatnio edytowany przez partisu (2017-12-15 18:16:38)
Bialy wegiel z bielendy, dla mnie bomba. Delikatny peeling, doskonale oczyszczanie i nie podraznia, ale jesli faktycznie cera super hiper wrazliwa,to mozna wybrac plyn do mycia i zmywania makijazu, super wymiata zanieczyszczenia.
Wiem, widziałam go w drogerii ale nie używałam jeszcze za to ten czarny carbo detox to już tak a do cery wrażliwej nadaje się ta maseczka niebieska do cery wrażliwej i suchej, kiedyś ją sobie kupiłam żeby przetestować
Dziewczyny, taka mała podpowiedź - im bardziej wyreklamowana marka (jka ziaja, nivea, loreal, garnier, itp.) tym bardziej ja omijajcie. Serio. Najczęściej maja składy, które prędzej czy później podrażnia wasza cerę, bądź sprowadzą inne, problemy skórne. Agresywna chemia jest tania, ale nie jest bezpieczna. Wybierajcie produkty naturalne, np. z serii vianek, czy sylveco (to akurat moje ulubione). Patrzcie na składy, nie bądźcie uległe reklamą, tu chodzi o wasze zdrowie! Jest wiele blogów, które łatwo i przyjemnie opisują jakie składniki w kremach omijać trzeba, poczytajcie, nie leńcie się bo to dla waszego dobra! Marketingowcy wykorzystują fakt, że kobietom nie chce się doszkalać w tym i biorą horrendalne kwoty za kremy, które w gruncie rzeczy są tak naprawdę nic nie warte!
troche prawda, od siebie dodadam ze akurat ziaja ma dobre produkty, a nivea to sam syf Z vianka mam olejek do demakijazu, jest super
55 2018-01-02 11:06:26 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-06 11:21:04)
Ja używam tylko żelu pod prysznic Dave ale....kupuję go tylko w sklepach z chemią niemiecką. Zawsze dziwiłem się, że płyn nie pieni się tak dobrze jak na tych reklamach. Jakiś czas temu kupiłam całkiem przypadkowo płyn pod prysznic Dave ze sklepu własnie z chemią niemiecką umieszczanie na forum reklam i spamu jest niezgodne z regulaminem
dla mnie najlepsze była emulsja do mycia dla dzieci z biedronki, ale chyba jej już nie produkują bo nie umiem nigdzie znaleźć
Ja uzywam takiej śmietanki botanicznej Bielendy do oczyszczania twarzy z makijazu i zabrudzęń , nazywa się BOTANIC SPA RITUALS Kurkuma + Chia, delikatna bardzo a łądnie przywraca blask i zdrowy wygląd zmęczonej i szarej cerze. Mam ostatnio z tym problem, z takim przemeczeniem i gorszym wyglądem , a to bardzo ładnie pomaga
Emolium.
Żel do mycia skóry trądzikowej rio-kosmetyki.pl/zdrowiedermokosmetykidermokosmetyki-do-cialabalsamy-masla-kremy-do-ciala/32808678-3h-zel-do-mycia-twarzy-tradzik-250-ml-cbd-5905108710385.html do leczenia zaczerwień po wyciskaniu, po trądziku, lekkich blizn. Po nałożeniu i zmyciu żelu nie ma uczucia ściągania, więc to potwierdza przy okazji w pełni naturalny skład.