Czy "sex-lalka" może powiedzieć "nie"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy "sex-lalka" może powiedzieć "nie"?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: Czy "sex-lalka" może powiedzieć "nie"?

Znalazłam ostatnio taką oto ciekawostkę...

"Jedna z najbardziej znany lalek, Samatha otrzymała aktualizację od swojego twórcy, Sergiego Santosa, która umożliwia jej na powiedzenie nie, gdy nie ma ochoty na seks. Z przeróżnych powodów.
Lalka może włączyć tryb odmowy, gdy poczuje, że właściciel dotyka ją w agresywny sposób, albo gdy stwierdzi, że jest traktowana bez szacunku. Przyczyny mogą być też bardziej trywialne, jak ta, że po prostu lalka jest znudzona swoim partnerem i nie ma ochoty na seks."*

Wyobraźmy sobie taką sytuację, że wydajemy kupę kasy na taką lalkę a ona mówi nam: "zostańmy przyjaciółmi..."  big_smile

*źródło hiro.pl

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy "sex-lalka" może powiedzieć "nie"?

No i?... bo nie za bardzo rozumiem przesłanie:)

Niektorzy lubią gwałcić, nawet lalki... Czy to o to chodzi?

3

Zastanawiam się czy producent uprzedza nabywcę, że ten może spotkać się z odmową? Jeśli tak, to lalkę można w sposób świadomy wykorzystywać w pracy nad sobą. Jeśli nie, to nawet nie chcę sobie wyobrażać tego zdziwienia, kiedy ktoś nastawiony na brak jakiejkolwiek odmowy nagle napotyka na przeszkodę w postaci słowa "nie". I chyba lepiej, żeby swoją potencjalną agresję wyładował na mechanicznej kobiecie niż tej realnej.
Z drugiej strony jeśli się postara, to nuż uda mu się w końcu namówić lalkę na zbliżenie? big_smile

4

Widziałem ten artykuł  big_smile i od razu przyszło mi do głowy, że następne będą wibratory, które będą miały czasem problem z erekcją big_smile A co ?

5

bbasia napisał/a:

Wyobraźmy sobie taką sytuację, że wydajemy kupę kasy na taką lalkę a ona mówi nam: "zostańmy przyjaciółmi..."  big_smile
*źródło hiro.pl

dobrze że przynajmniej oferuje przyjaźń tongue
np. samochód - kosztuje więcej, a też czasem odmawia z niejasnych przyczyn

6

wilczysko napisał/a:

Widziałem ten artykuł  big_smile i od razu przyszło mi do głowy, że następne będą wibratory, które będą miały czasem problem z erekcją big_smile A co ?

http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif

7

Lalki te mają być również zaprogramowane w między innymi tryb "rodzinny" i "romantyczny". Tylko ciekawe, czy lala w trybie romantycznym sama przygotuje kolację przy świecach, czy strzeli focha, bo mężczyzna nie przyniósł jej śniadania do łóżka...?

8

lalki to marny substytut człowieka, ale jak kogoś zadowala taka imitacja i udawanie to jego broszka. Ja do wibratora nie potrzebuję obudowy, żebym miała wrażenie, że bzykam się z Bradem Pitem czy innym Alvaro.
Patrząc na to, jak ludzie coraz gorzej radzą sobie we wzajemnych relacjach, nie potrafiąc stworzyć satysfakcjonujących i dlugotrwalych więzi to pewnie takie lalki będą przyszlością. Będą slużyć nie tylko do bzykania, ale będą zaspokajać potrzebę bliskości i czułości. Bo w koncu, przy zaawansowanej technologii, humanoidy trudno będzie odroznic od człowieka. Ale mimo wszystko, to jest jakieś obleśne, takie kopiowanie ludzi. Mam nadzieję, że na szeroką skalę, nie dożyję tego.

9 Ostatnio edytowany przez Robert2 (2018-07-07 00:38:17)

Chciałbym kiedyś mieć taką lalkę i moim zdaniem mają dużą przyszłośc.

Dla facetów którzy mają ochotę tylko na seks bez żadnej relacji lepsze będą lalki bez stawiania oporu i to idealne rozwiązanie. Jak się ma ochotę wyłącznie na kobiece wdzięki i mechaniczny seks to jest to super rozwiązanie. Po rozładowaniu się można schować do szafy. To lepsze niż np. prostytucja.

Do celów edukacyjnych dla facetó nie umiejących podrywać także. Tutaj widziałbym te bardziej inteligentne wersje z symulacją emocji. Wydaje mi się, że kiedyś nawet w szkołach uczniowie będą mieli lekcje podrywania i będą mogli ćwiczyć z takimi lalkami i brać je do domu. To lepsze niż zadręczać podrywem koleżanki i je wykorzystywać. No i można by z takimi lalkami ćwiczyć też pierwszy seks.

Nie bardzo rozumiem kto i czemu miałby miec coś przeciw takim lalkom.

10

Robert2 napisał/a:

Nie bardzo rozumiem kto i czemu miałby miec coś przeciw takim lalkom.

Dopóki ktoś nie krzywdzi innych ludzi, może ze swoim życiem robić dokładnie to, co chce, w tym uprawiać seks w takiej formie, jaka mu tylko odpowiada - takie jest moje zdanie, ale... chciałabym zwrócić uwagę, że chyba trochę nie zrozumiałeś założenia tego wątku.

11

To znaczy za mało podkreśliłem to jak się odniosłem do tematu.

Chciałem napisać, że lalki z takimi emocjami jakie podał autor wątku dla facetów którzy chcą czysto mechanciznego seksu są bez sensu. I się pewnie nie przyjmą. Byłyby raczej zwroty niż gwałty.

Ale widze też zastosowanie dla lalek mówiących nie. Do celów edukacyjnych jak radzić sobie z podrywaniem. W różnych grupach wiekowych. I tu znajdą zastosowanie. FAceci z różnych kursów podrywania zamiast zagadywać na ulicach będą ćwiczyć z takimi lalkami moim zdaniem kiedyś. Przynajmniej pierwsze etapy. Pewnie będa miały te lalki różne tryby stopniowania trudności.

12 Ostatnio edytowany przez beacia96 (2018-07-08 18:11:41)

Ja bym chciała z kolei dożyć czasów, kiedy takie lalki będą szeroko dostępne i nie będą mocno odbiegać od ludzi. Sama bym sobie taką kupiła smile Idealne rozwiązanie- moje potrzeby byłyby zaspokajane, nie musiałabym się starać. No i jest możliwość wyłączenia i odstawienia, gdy się znudzi.

13

beacia96 napisał/a:

Ja bym chciała z kolei dożyć czasów, kiedy takie lalki będą szeroko dostępne i nie będą mocno odbiegać od ludzi. Sama bym sobie taką kupiła smile Idealne rozwiązanie- moje potrzeby byłyby zaspokajane, nie musiałabym się starać. No i jest możliwość wyłączenia i odstawienia, gdy się znudzi.

No tak tylko, że takie przedmiotowe podejście do seksu też wpłynie na psychikę takiego człowieka. Niby psychopaci nie potrafią połączyć miłości z mechanicznym pożądaniem. Zatem nie wiem czy to dobry pomysł. Do tego nie wiadomo czy z biegiem czasu sama lalka przestanie wystarczyć i nie wytworzą się jakieś chore myśli/dewiacje i jednostka nie będzie zdolna do życia w społeczeństwie. Android nie zastąpi człowieka, jak zwierzę dziecka.

14 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-07-08 21:30:09)

beacia96 napisał/a:

kiedy takie lalki będą szeroko dostępne i nie będą mocno odbiegać od ludzi..

To raczej pójdzie w drugą stronę, znaczy w kierunku jakichś gadżetów do "przerabiania" wirtualnego seksu (z tzw. kamerek/skypów) na "realne" doznania.

15

No to trochę słabo. Chyba lepszy by był humanoid ze sztuczną inteligencją, który by miał jakieś uczucia przypominające człowieka.  Wtedy można byłoby sobie kupić oprócz przyjemności fizycznej także trochę czułości. smile

16 Ostatnio edytowany przez Robert2 (2018-07-20 21:52:17)

bbasia napisał/a:

*źródło hiro.pl

Swoją drogą to takie lalki przyjaciółki może też będą. Nie będa musialy wyglądać jak seks bomby bo będą miały inne funkcje. Może rynek się podzieli na lalki do seksu i lalki do rozmów i przyjaźni. Podobnie jak w życiu. Czyli lalka mówiąca "nie" -  jako przyjaciółka może sie przyjąć. To dla facetów którzy chcą się kobietom z czegoś wyżalić itd.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy "sex-lalka" może powiedzieć "nie"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024