Trudna relacja z przyjaciółką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudna relacja z przyjaciółką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Trudna relacja z przyjaciółką

Cześć !
Dawno mnie tu nie było, ale postanowiłem napisać swój wątek bo od jakiegoś czasu mam problem z pewną dziewczyną.
A wiec od początku.

Jakieś pół roku temu poznałem dziewczynę, w sumie znaliśmy się długo, ale tylko z widzenia, w końcu w klubie jakoś wpadliśmy na siebie i zaczęliśmy gadać, pisać ze sobą. Nie byłem pewny czy ma chłopaka, w sumie nie zapytałem jej nigdy o to. Tak minęło 3 miesiące w których się do siebie zbliżyliśmy i staliśmy się najlepszymi przyjaciółmi. Przy okazji wyszło na jaw że ma chłopaka, a nawet narzeczonego, ale mnie to wcale nie interesowało bo to tylko przyjaciółka z którą mogę pogadać.
Pewnego razu zgadaliśmy się na imprezie, byliśmy trzeźwi, nagle spojrzałem na nią i się pocałowaliśmy.... Od tego momentu wszystko się zmieniło... zacząłem inaczej na nią patrzeć. Później zdarzyło nam się jeszcze kilka razy spotkać, i za każdym razem kończyło się namiętnym pocałunkiem. No i stało się, zabujałem się w niej, oczywiście od razu jej o tym powiedziałem, jednak ona nie chce zrywać ze swoim chłopakiem, ale kontaktu ze mną też nie chce zrywać.
Jest to dla mnie cholernie ciężkie, urywałem kontakt z nią, chciałem uciec, ale ciągle o niej myślę... Czuję że nie potrafię z nią urywac kontaktu bo z nikim innym mi sie tak dobrze nie rozmawiało, ale z drugiej strony chcę uciec bo ten "friendzon" mnie wykańcza.
Najgorsze jest to że mieszka blisko mnie i widzę ją często i nogi mi się uginają jak ją widzę.
Ona też mi gada cały czas że jestem wspaniały itd, że gdyby była wolna to byśmy byli razem, że jeśli jesteśmy sobie przeznaczeni to kiedyś będziemy razem itd... Powiedziała mi też ze czuje coś do mnie, ale nie może tego zrobić swojemu narzeczonemu i swojej rodzinie, bo wszyscy by ją znienawidzili.
Gdy długo się nie odzywam ona pisze do mnie. Ostatnio nakrzyczałem na nią że ma do mnie nie pisać, ale w sumie już teraz sam nie wiem co jest lepsze...
Jej facet nie jest niczego świadomy, to jest straszne...

Nie wiem co mam robić w tej sytuacji, czuję się bezsilny i bezradny bo nic nie mogę zrobić. Jedynym wyjściem jakie ja widzę jest ucieczka i izolacja od niej, tylko czy to coś da ? Tak wiem, czas leczy rany, ale ciężko zapomnieć gdy ciągle przypomina o sobie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudna relacja z przyjaciółką

Jedynym wyjściem dla Ciebie jest zerwanie kontaktu. Całkowicie..

3

Od pierwszego postu trochę się zmieniło, zbliżyliśmy się do siebie - byliśmy blisko, spotykaliśmy się coraz częściej, niby na 15 min, a wychodziły z tego 4-5 godzin i cieężko było się rozstać...
Wyjechałem, pracuję za granicą, mieliśmy cały czas kontakt, lecz nie wytrzymałem, musiałem to przerwać. Mija tydzień od kiedy nie mamy kontaktu. Jest cholernie ciężko. Tłumaczyła się że nie może z nim zerwać, że go kocha, że rodzice by ją zabili gdyby z nim zerwała, że on jej w przeszłości bardzo pomógł.
Nie mogłem już tego słuchać, musiałem to zakończyć... Ją też to wykańczało...
Usunąłem ją ze wszystkich portali, nie wiem co u niej...
Na koniec napisała mi że mnie kocha i wysłała mi swój pamiętnik, w którym pisze że szaleje na moim punkcie, że z nikim wcześniej się tak nie czuła, że myśli o mnie w dzień i w nocy i czekała zawsze na moją wiadomość i cieszyła się gdy pisałem.... Opisywała odczucia gdy byliśmy blisko - zapisywała każdy dzień !
Pisała o tym że tęskni za mną, często odnosiła się w paiętniku do mojego poczucia humoru i do danych sytuacji, że cieszy się bardziej gdy ja napiszę niż jej chłopak i że poświęca mi więcej czasu niż jemu...
Rozstaiśmy się w zgodzie, życzyła mi wszystkiego dobrego a ja jej, wyznaliśmy sobie miłość i się skończyło.
Dodała też że może przyjdzie taki dzień że to ona będzie się o mnie starać, bo wie że mnie skrzywdziła....

Ja nie napisałem, nie wiem czy powinienem się odezwać czy czekać na jej ruch... Czy kiedykolwiek się odezwie ? Czy jest jakakolwiek szansa ?

4

Gdyby była szansa, to dziewczyna by ją już dawno wykorzystała. Z dziewczynami juz tak jest, że gdy kochają to na zabój... I wszystko po drodze potrafią zniszczyc, byle być z tym, którego kochają.

Więc  teraz ty jesteś niszczony.. W imię jej miłości.

Bawi się tobą, trzyma w obwodzie... Pompujesz jej ego... A za miłością podąża.
Tylko to nie ty, jesteś tą miłością. Ogarnij się facet i spójrz prawdzie w oczy.

Panna, która zapewne mieszka ze swoim narzeczonym pisze szczegółowy pamiętnik o tym, jak to się buja w innym typie? Ty jesteś na serio przekonany, że ona to pisała dzień po dniu, a nie różnymi długopisami w jeden wieczór, żeby - tak jak napisała Salomonka - zatrzymać Cię w obwodzie? Ja na jej miejscu bym się koszmarnie bała, że koleś ten pamiętnik znajdzie. To zwyczajnie głupie jak cholera.
Ty lepiej wykorzystaj okazję, że jesteś hen daleko, nie musisz jej oglądać na osiedlu i zajmij się sobą. Poboli, ale w końcu przestanie.
I ważne pytanie: czy gdyby powiedziała "Okej, kocham Cię, zrywam z narzeczonym" to nie chodziłoby Ci po głowie, że kiedyś zrobi to samo Tobie, czy może naprawdę sobie wkręcasz, że jesteś miłością jej życia, tylko okoliczności są takie, a nie inne?

6

Macie rację, sam jej wygarnąłem że jak może tak oszukiwać narzeczonego... Powiedziałem że jakby powiedziała o mnie to spoko, ale skoro tego nie zrobi to bardzo straciła w moich oczach.
Macie rację, nie chce z nią być, bo bym nie potrafił, nie wiedział bym czy nie robi mnie na boku, to by mnie wykończyło. Dzięki wszystkim za pomoc i spojrzenie z innej perspektywy

7

I rytualnie spal ten jej pamiętnik. Takie wypociny niech pisze swojemu narzeczonemu.

A tekst z przeznaczeniem- zawsze będzie mnie bawił. Teraz nie było inaczej.

Cyngli napisał/a:

Jedynym wyjściem dla Ciebie jest zerwanie kontaktu. Całkowicie..

Albo obejrzeć film "Absolwent" tudzież "Cztery wesela i pogrzeb".....

9 Ostatnio edytowany przez siemasz.ziomek (2018-08-13 01:13:40)

Odciąć się i tyle, innego wyjścia nie ma.

10 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-08-13 01:47:24)

Byla_Narzeczona napisał/a:

Ja na jej miejscu bym się koszmarnie bała, że koleś ten pamiętnik znajdzie. To zwyczajnie głupie jak cholera.

Daj spokój! Kłódkę na pewno miała przy pamiętniku! A dla narzeczonego osobny notesik z pluszowym serduszkiem.

Tak jak Ci pisali Wojtku - spal pamiętnik, spluń przez ramię na szczęscie i nie ogladaj sie za siebie^^

11

No i odezwała się, mówiła że zbierała się do tego od dawna. Napisała ze brakuje jej mnie, na niczym nie może się skupić.
Narzeczony nie mieszka z nią, ale podobno widzi że coś jest nie tak. Z tego co mi kiedyś pisała to średnio im się układa i rzadko się widują.

Wygarnąłem jej że ma do mnie nie pisać póki jest z nim, bo jej przyjacielem nie będę i że jeśli sobie chce niech sobie pisze do swojego narzeczonego.
Szczerze nie widzę dla nas szans, mi już jest lepiej. Ona nie może znieść że ją ze wszystkich portali usunąłem i że nie wie co u mnie.
Powiedziałem że jeśli z nim zerwie to może się starać mnie odzyskać, ale nic pewnego bo ja niczego od niej nie chcę. 
Pewnie się już nie odezwie po tym jak jej wygarnąłem, chociaż nic nie wiadomo.
Zauważyłem że jak się olewa kobiety to one nie mogą tego znieść i próbują naprawić wszystko.

PS:
Co do pamietnika to taka aplikacja na tel, wysłała screeny.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudna relacja z przyjaciółką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024