Dziewczyna odeszla bo pojawil sie ktos inny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna odeszla bo pojawil sie ktos inny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Dziewczyna odeszla bo pojawil sie ktos inny

Czesc wszystkim...

Mam 18 lat a moja byla dziewczyna ma lat 16. Zaczne od tego ze żyliśmy w zwiazku na odleglosc, spotkania co dwa tygodnie itp. Bylo wszystko okey dopóki jeden chlopak nie zaczal do niej wypisywac, strasznie nalegal na spotkanie poszła z nim sie zobaczyc i sie wtedy wszystko zaczęło... Teraz ona mowi ze nie wie co czuje do mnie i nie wie co czuje do niego, że ją to przerasta. Prawdopodobnie teraz zacznie z nim rozwijac znajomość do tego jeszcze jej je**na przyjacioleczka która mnie nie lubi i podkreca ją tylko zeby mnie zostawila... Poprostu nie wyobrazam sobie zeby ona cos z nim... Czuje taka okropną zazdrosc, ze bedzie sie z nim calowal, nie daj Boże dotykala itp. Poprostu nie moge jak o tym mysle. Wiem ze jestesmy mlodzi itp ale kurde zakochalem sie w niej...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna odeszla bo pojawil sie ktos inny

Ta dziewczyna jest za młoda na poważny związek, więc to zrozumiałe, że ona pogubiła się w uczuciach. Jest niedojrzała, a Ty idź do przodu i ucz się smile

3

Eh do tego ona jest Poprostu taka dziewczyna jaka sobie wymarzylem. Zabawna, rozgadana, wesola do tego na prawde podoba się chlopakom. Ehh tak sie cieszylem ze kazdy mi jej zazdrości, ze jest tylko moja a teraz ku*wa? Nie moge sobie z tym poradzić

4

To ta sama do której zamierzałeś jechać 400 km z misiem na przeprosiny?

5 Ostatnio edytowany przez Excop (2018-06-24 12:36:02)

I co pan zrobisz? Nic pan nie zrobisz! Jak w pierwszym komentarzu, bo  czym tu mówić, gdy widzieliście się kilka, klikanaście razy razy w sumie?

6

Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Ona ma 16 lat i czy to moze byc przez hormony takie wahanie w uczuciach? Bo ona mowi ze nie wie co czuje do mnie i co do niego. Niby sie rozstalismy ale placze, mówiła mi ze ona chce trochę czasu i wsparcia odemnie. Ze tak na prawde ona sama nie wie co sie z nia dzieje. Chce zeby bylo miedzy nami dobrze jak kiedys ale on namieszal. Nw co ja mam o tym myśleć... Moze dac jej wlasnie ten czas , wspierać ją itp?

7

Klasyka wink
Jeszcze nie jeden raz tak się przejedziesz ponieważ wszystko ma swój początek i ma swój koniec do tego kobiety są strasznie emocjonalne i chwiejne w uczuciach więc radzę ci lepiej nie angażować się zbytnio w uczuciach a lepiej na tym wyjdziesz kiedyś.
A tą pannę olej i wykreśl ze swojego życia i udaj że ktoś taki już nie istnieje.

8

Ją czeka takie doświadczenie, jak zaprzyjaźni się z tym nowym kolegą, to nawet zapomni Ciebie z łatwością. To tak nie działa, że mając 16 lat można kochać całym sercem na całe życie. Nie ma czegoś takiego. Wchodzi w okres dojrzewania, poglądy zaczynają się zmieniać z czasu na czas, będzie myśleć inaczej, ale to potrwa trochę czasu. Nic nie zrobisz w tym wypadku, musisz skreślić tę dziewczynę i nie załamywać się. Znajdziesz idealną dziewczynę!

9

Całkiem normalna sprawa.
Związek licealistów na odległość. Spodziewałeś się, że co...? Ona za 2-3 lata pójdzie na studia, przeprowadzi się do Twojego miasta i będziecie razem mieszkać. Miłość do grobowej deski?

Dużo za wcześnie. Zresztą ta szczerze to związki licealistów się nie udają. Pewnie z 90% się do 30 rozwiedzie, bo się zmienili - jedno w jedną, drugie w druga. Potem rozwód, problemy z dziećmi, Ty - alimenty, Ona - samotna matka z trudnościami w znalezieniu nowego chłopa... same problemy.

10

Mielismy ogolnie taki plan ze ja za rok wyprowadze sie do jej miasta na studia. Jeszcze pare miesiecy temu mowila ze nic ani nikt nas nie rozdzieli, na ostatnim spotkaniu obydwoje plakalismy ze musze jechać mowilismy sobie ze wytrzymamy ten czas a tu dupa... Nie moge sie z tym pogodzic ze nasze 7 miesiecy mogla by przekreslic dla tamtego...

11

suppoix napisał/a:

Mielismy ogolnie taki plan ze ja za rok wyprowadze sie do jej miasta na studia. Jeszcze pare miesiecy temu mowila ze nic ani nikt nas nie rozdzieli, na ostatnim spotkaniu obydwoje plakalismy ze musze jechać mowilismy sobie ze wytrzymamy ten czas a tu dupa... Nie moge sie z tym pogodzic ze nasze 7 miesiecy mogla by przekreslic dla tamtego...

No cóż, przynajmniej masz ją z głowy, dlatego że nie będziesz musiał cierpieć bardziej w przyszłości, jak ona odejdzie w późniejszym czasie do innego. Lepiej teraz niż później, nie?

12 Ostatnio edytowany przez suppoix (2018-06-24 18:45:43)

A jak pozbyc sie tej zazdrosci? Tych mysli ze ona bedzie robila te wszystkie rzeczy co ze mna z kims innym... Chodzi o o te intymne i o takie zwykle codzienne. Czuje taka zazdrosc bo Poprostu ja dalej kocham? Czy jak mi minie i sie "odkocham" to bede mial na to wylane co i z kim robi? I czy ktos z was kiedys takie cos przezyl, tak sie przejechal, jak to przezyliscie?

13

suppoix napisał/a:

A jak pozbyc sie tej zazdrosci? Tych mysli ze ona bedzie robila te wszystkie rzeczy co ze mna z kims innym... Chodzi o o te intymne i o takie zwykle codzienne. Czuje taka zazdrosc bo Poprostu ja dalej kocham? Czy jak mi minie i sie "odkocham" to bede mial na to wylane co i z kim robi? I czy ktos z was kiedys takie cos przezyl, tak sie przejechal, jak to przezyliscie?

Wszyscy przeżyli takie momenty wink No, jasne, że będziesz mieć wywalone! Potrzebujesz tylko czasu, a żeby delikatnie to skrócić, to musisz przede wszystkim skupić się na swoim życiu i robić wiele rzeczy, dzięki czemu będziesz mógł zapomnieć o niej. Zazdrość Ci minie

14

Ta a teraz role się odwrocily. Napisałem do mojej przyjaciółki z ktroa kiedyś kręciłem i zerwałem kontak przez moja ex. Ex się o tym dowiedziała i  teraz płacze, przeprasza i 20 razy dziennie z płaczem dzwoni żebym do niej wrocił. Z tamtym podobno zerwała kontakt i mnie błaga o powrot...

15

suppoix napisał/a:

Ta a teraz role się odwrocily. Napisałem do mojej przyjaciółki z ktroa kiedyś kręciłem i zerwałem kontak przez moja ex. Ex się o tym dowiedziała i  teraz płacze, przeprasza i 20 razy dziennie z płaczem dzwoni żebym do niej wrocił. Z tamtym podobno zerwała kontakt i mnie błaga o powrot...

Olej,żyj własnym życiem.
Nie pierwsza,nie ostatnia taka akcja w jej wykonaniu.
Wielu to przerobiło.
I powiedzą Ci to samo.

16

Eh... Nie wrocilem do niej ale brakuje mi jej. Tesknie za nią i to bardzo, ciagle mi siedzi w glowie, nie moge sie skupic na czyms innym tylko caly czas ona i ona. A zeby do niej wrocic to Poprostu mnie cos blokuje. Boje sie ze sytuacja sie powtorzy ze znowu zostane postawiony na rowni z innym i ona nie bedzie wiedziala co do kogo czuje...

17

No niestety, twoja dziewczyna to po prostu… człowiek. Nawet jak jesteśmy zakochani, nie mamy w głowie magicznej wajchy, która wyłącza zainteresowanie innymi osobami. Poznajemy innych ludzi i zawsze istnieje ryzyko że coś zaiskrzy, pojawia się chemia, zauroczenie… Czasem potrzeba lat, by nauczyć się odsiewać ziarno od plew i wiedzieć, że zauroczenie mija. Umieć obiektywnie porównać obecny związek do nowej znajomości. Wielu ludzi, tak jak Twoja dziewczyna, w przypływie euforii odchodzi do innej/innego, a gdy motylki odrobinę się uspokoją, zaczynają zauważać, że nowy związek w niczym nie jest lepszy od poprzedniego (a bywa i znacznie gorszy!). I w takie pułapki wpadają dorośli ludzie, żony/mężowie, z rodzinami, a co dopiero nastolatkowie!

Żal mi Was obojga, dziewczyna na pewno ma mętlik w głowie. Nadal żywi silne uczucia do Ciebie, a jednocześnie jest zauroczona nowym chłopakiem. Tobą zaś targa zazdrość i tęsknota. Jesteście młodzi, nie musicie się jeszcze wiązać na śmierć i życie. Może pozostańcie po prostu przyjaciółmi. Spotykajcie się ze sobą, ale poznawajcie też innych ludzi, poznawajcie siebie samych i w dłuższej perspektywie zdecydujcie czy chcecie być dalej razem.

A dziewczynie na uspokojenie polecam poczytać o czymś takim jak „poliamoria”.

18

Myślę, że również Twój wiek nie jest idealnym wiekiem na podejmowanie tych najrozsądniejszych decyzji. I dobrze. Jeszcze na to Ci przyjdzie czas. Póki kochasz to kochaj, nie hamuj się. Nie masz jeszcze żony, dzieci, kredytów, aby tak każdą decyzję analizować. Taka młodzieńcza miłość też jest potrzebna do rozwoju, abyśmy przede wszystkim potrafili mocno i szczerze pokochać.
Więc moim zdaniem to nie jest czas byś od niej odchodził. Czemu? Bo Ty jeszcze do końca sam nie rozumiesz co to znaczy rozsądna decyzja o rozstaniu. Odejdziesz tylko dlatego, że ktoś Ci powiedział, że powinieneś to zrobić? A jesteś pewny, że do końca rozumiesz co się z Tobą dzieje? Co dzieje się w Twoim związku, skąd się te problemy pojawiają itd? Masz jeden wielki bałagan w głowie i wiele uczuć.

Podsumowując: ja bym na Twoim miejscu nie odchodziła od tej dziewczyny, bo oboje bardzo młodzi jesteście i macie prawo popełniać jeszcze masę błędów, zakochiwać się z dnia na dzień, odkochiwać i UCZYĆ się na tych błędach. Jeśli ten związek ma się nie udać, to i tak się nie uda. Pojawią się inne problemy, być może Ty za jakiś czas się zakochasz, lub odkochasz. Ale w tym wieku (MOIM ZDANIEM) powinno się odchodzić od kogoś, tylko jeśli przestało się kochać, a nie dlatego, że racjonalnie to ten związek nie rokuje dobrze.

19

suppoix napisał/a:

Eh... Nie wrocilem do niej ale brakuje mi jej. Tesknie za nią i to bardzo, ciagle mi siedzi w glowie, nie moge sie skupic na czyms innym tylko caly czas ona i ona. A zeby do niej wrocic to Poprostu mnie cos blokuje. Boje sie ze sytuacja sie powtorzy ze znowu zostane postawiony na rowni z innym i ona nie bedzie wiedziala co do kogo czuje...

No i bardzo dobrze, że coś cię blokuje. Nie daj się chłopie.

20

Dobra, porozmawialem sobie z nią szczerze wróciłem do niej i wiem ze ona z nim nic nie chce ale tamten nie daje jej spokoju. Ciagle do niej pisze, dzisiaj np szla na zumbe to ten stal pod jej domem. Wkurzylem sie o to i powiedzialem "dobra daje wam spokoj i robcie sobie co chcecie" ona zaczela plakac i mowic ze ona chce sie go pozbyc, zebym został ze zdala sobie sprawe ze kocha mnie a nie jego. Gadalem tez z jej kolezanka i chyba to prawda bo przedwczoraj plakala do 3 w nocy... Dzisiaj poszla z kolezankami do parku on tam niedaleko pracuje i chce z nim porozmawiac zeby dal sobie spokoj bo nic nie bedzie, ze traci tylko czas bo ona kocha mnie a nie jego. Czuje ze ten debil sie Poprostu nie odczepi jesli bym byl na miejscu to ja bym z nim porozmawial ale jade do niej dopiero 5 lipca... Pisac do niego nie będę bo to gucio da...

21

suppoix napisał/a:

Dobra, porozmawialem sobie z nią szczerze wróciłem do niej i wiem ze ona z nim nic nie chce ale tamten nie daje jej spokoju. Ciagle do niej pisze, dzisiaj np szla na zumbe to ten stal pod jej domem. Wkurzylem sie o to i powiedzialem "dobra daje wam spokoj i robcie sobie co chcecie" ona zaczela plakac i mowic ze ona chce sie go pozbyc, zebym został ze zdala sobie sprawe ze kocha mnie a nie jego. Gadalem tez z jej kolezanka i chyba to prawda bo przedwczoraj plakala do 3 w nocy... Dzisiaj poszla z kolezankami do parku on tam niedaleko pracuje i chce z nim porozmawiac zeby dal sobie spokoj bo nic nie bedzie, ze traci tylko czas bo ona kocha mnie a nie jego. Czuje ze ten debil sie Poprostu nie odczepi jesli bym byl na miejscu to ja bym z nim porozmawial ale jade do niej dopiero 5 lipca... Pisac do niego nie będę bo to gucio da...

To oni może jeszcze zostaną najlepszymi przyjaciółmi ? takie wrzody, ucina się szybkim i pewnym cięciem. Pach "nic z tego nie bedzie" i koniec olewa sie i blokuje ziomka. A tu widać, że ona się chodzi tłumaczyć....wydaje mi się, że puki on się jasno jej nie określi to będzie się Ciebie trzymała jak rzep psa..... I taka rada nie pytaj jej koleżanek oto co czuje/robi bo mogła Ci powiedzieć, że nawet płakała do 5 rano i wycierała gile w zdjęcia tamtego ziomka.... Jak dla mnie kwestia czasu , jak się pojawi nowy obiekt westchnień, a że mamy wakacje idealny okres na przelotną miłość smile

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna odeszla bo pojawil sie ktos inny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024