Co myslicie o wdowcach? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myslicie o wdowcach?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 62 ]

Temat: Co myslicie o wdowcach?

Poznalam wdowcama74 a ja 68. Ma 2 corki jedna48 ,druga50. Jest tak przejety ich sprawami,po prostu zyje ich zyciem. Kazde zakupy i remonty  ,nie moga sie obejsc bez jego obecnosci.Czy z taka osoba mozna sie zwiazac?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-06-19 19:16:01)

Odp: Co myslicie o wdowcach?

Trudno powiedzieć.
Długo się spotykacie?

Może po prostu córki angażowały ojca we wszystkie swoje sprawy, by nie czuł się samotny?

3

beatakowalska167 napisał/a:

Poznalam wdowcama74 a ja 68. Ma 2 corki jedna48 ,druga50. Jest tak przejety ich sprawami,po prostu zyje ich zyciem. Kazde zakupy i remonty  ,nie moga sie obejsc bez jego obecnosci.Czy z taka osoba mozna sie zwiazac?

Jak go odpowiednio pogonisz, że ma więcej czasu poświęcać tobie,  to można spróbować. wink Podkreślam - spróbować. wink

A Ty, Autorko, masz dzieci?

5

A on w ogóle chce się wiązać z tobą?

Jeszcze  w sprawie wdowca ,ja mam troje doroslych dzieci ,ale moje relacje sa normalne ,bez przesady.On wszystkim sie interesujew sprawach tych corek ,a my jestesmy w zwiazku juz 2 lata

7

Jest wdowcem,więc żyje życiem swoich dzieci,to go trzyma przy życiu,bo wie,że jest komuś potrzebny. Ale jeśli taki wdowiec spotka na swojej drodze kobietę ,zapewne  jego zainteresowanie zmieni kierunek. smile Ale o tym się nie przekonasz jeśli nie spróbujesz z nim pobyć. smile

8

Spróbuj , nie zastanawiaj się. Jeśli tak troszczy się o dzieci to i o Ciebie będzie. Daj mu szanse i zobaczysz co z tego wyniknie. Powodzenia

9

Trochę późno zwracasz się o poradę, droga Autorko. Jesteście dwa lata razem. Poznałaś już fakt, że jego dzieci są dla niego ważne. Może i zbytnią uwagę im poświęca, ale to jego dzieci.
O własnych mówisz, że masz do nich "normalny" stosunek. Normalny, czyli jaki? Jesteście dorosłe, więc radźcie sobie same, czy jednak nieco inaczej to wygląda?

Moze  i troche  pozno,ale mialam nadzieje ,ze troche sie zmienia. Jednak za bardzo angazuje sie w ich zycie i  wiecznie mysli o ich zyciu.Mnie to bardzo denerwuje i nie wiem czy warto sie meczyc .Mialam nadzieje ,ze troche odpusci,ale skad .Rodzinka jest najwazniejsza. Dziekuje Wszystkim  co mi dobrze zycza .Beata

11 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-06-20 21:39:45)

każde zakupy- czyli co? do spozywczaka z nim chodzą?.
bo jeżeli chodzi  sam remont, to taki się zaczyna i kończy. Pomyślałaś, że 74 letni mężczyzna che się czuć potrzebny, zna się na czymś i ma pewnie do zaoferowania swoje doświadczenie,
Pewnie jakby u Ciebie był remont, to chętne by się tym zajął.

12

Moze  i troche  pozno,ale mialam nadzieje ,ze troche sie zmienia. Jednak za bardzo angazuje sie w ich zycie i  wiecznie mysli o ich zyciu.Mnie to bardzo denerwuje i nie wiem czy warto sie meczyc .Mialam nadzieje ,ze troche odpusci,ale skad .Rodzinka jest najwazniejsza. Dziekuje Wszystkim  co mi dobrze zycza .Beata

Ale ile to jest "za bardzo" i "wiecznie"?

13 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-06-20 22:25:10)

Ela210 napisał/a:

bo jeżeli chodzi  sam remont, to taki się zaczyna i kończy. Pomyślałaś, że 74 letni mężczyzna che się czuć potrzebny, zna się na czymś i ma pewnie do zaoferowania swoje doświadczenie,

A kto wie. Mam w rodzinie dwie kuzynki - jedna ma około 35, a druga jest troszkę po czterdziestce. Obie od zawsze angażowały swojego ojca, czy miały już swoich chłopaków/mężów, czy nie - "Tatuś, to co? Przyjedziesz o ósmej? Muszę gdzieś tam pojechać, podwiózłbyś mnie. No, i tatulo tak potrafi biegać od córki do córki. I chodzi o duże miasto, gdzie komunikacja miejska prężnie działa.  wink

14

Zawsze człowiekowi z drugą osobą weselej, można porozmawiać,pośmiać się smile Jeśli nic tej znajomości nie przeszkadza to super.

15 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-06-21 11:33:29)

marakujka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

A kto wie. Mam w rodzinie dwie kuzynki - jedna ma około 35, a druga jest troszkę po czterdziestce. Obie od zawsze angażowały swojego ojca, czy miały już swoich chłopaków/mężów, czy nie - "Tatuś, to co? Przyjedziesz o ósmej? Muszę gdzieś tam pojechać, podwiózłbyś mnie. No, i tatulo tak potrafi biegać od córki do córki. I chodzi o duże miasto, gdzie komunikacja miejska prężnie działa.  wink

kto wie? Autorka zapewne wie, czy to jest 5 razy w tygodniu, czy 5 razy na miesiąc ..
ale  może to bez znaczenia- bo oboje mają swoje lata, przyzwyczajenia i jak dla niej za dużo, to za dużo.
I pewnie nie ma znaczenia jak nam się to wydaje. Nie wyobrażam sobie by w tym wieku wchodzić w związek po to, by się kłócić..
Poszukać innego Pana, może bezdzietnego?

16

A od ilu lat On tak 'za bardzo' się angazuje ? Bo jeśli ZAWSZE to, co tu dużo mówić, raczej ciężko będzie zmienić takie proporcje, po prostu wszyscy 'tkwią' w jasno okreslonym układzie, przyzwyczajeni mocno i pewnie wszystkim ODPOWIADA własnie 'taka wygoda'.

Trafilam chyba na  same mlode osoby,ktorym sie wydaje ,ze osoby w moim wieku to juz nic nie moga ,tylko modlic sie za piecem.Czasy sie zmienily i w kazdym wieku czlowiek ma prawo do szczescia. Nie wygladam na stara babe.Jestem zadbana ,czysta kobieta,mam jeszcze ladne cialo i nie wygladam na swoje lata,nie nadaje sie jeszcze do trumny.Wiem ,ze mlodzi mysl ,ze zawsze beda piekni i mlodzi,ale to wszystko mija.Zostalam obrazana na tym forum,zle trafilam,chcialam tylko rady,a tu zostalam skarcona za swoj wiek,nie ladnie to swiadczy o tym forum.Owszem pare osob bylo  mile i moj wiek im nie przeszkadzal. Pozdrawiam

18

Trafilam chyba na  same mlode osoby,ktorym sie wydaje ,ze osoby w moim wieku to juz nic nie moga ,tylko modlic sie za piecem.Czasy sie zmienily i w kazdym wieku czlowiek ma prawo do szczescia. Nie wygladam na stara babe.Jestem zadbana ,czysta kobieta,mam jeszcze ladne cialo i nie wygladam na swoje lata,nie nadaje sie jeszcze do trumny.Wiem ,ze mlodzi mysl ,ze zawsze beda piekni i mlodzi,ale to wszystko mija.Zostalam obrazana na tym forum,zle trafilam,chcialam tylko rady,a tu zostalam skarcona za swoj wiek,nie ladnie to swiadczy o tym forum.Owszem pare osob bylo  mile i moj wiek im nie przeszkadzal. Pozdrawiam

Nikt Cię tutaj nie obraził.

19 Ostatnio edytowany przez random.further (2018-06-21 12:26:46)

Ależ dlaczego tak napisałaś ?
Jeśli chodzi o mój wpis to miałam na myśli fakt długiego tkwienia w zbudowanym i odpowiadającym układzie. Jeśli w taki układzie tkwi osoba 30, 40, 50, 60, 70-letnia to jest on trudny do zmiany i TYLKO to miałam na myśli.
W żadnym wypadku nie chciałam Cię obrazić, przepraszam jeśli tak się stało.

Przepraszam ten wpis nie dotyczyl wszystkich,tylko tych ,ktorzy maja wstret do ludzi starszych. ,jesli chcesz wiedziec kto mnie obrazil to poczytaj pierwszy wpis z nikiem jakiejs pietruszki.

21

Przepraszam ten wpis nie dotyczyl wszystkich,tylko tych ,ktorzy maja wstret do ludzi starszych. ,jesli chcesz wiedziec kto mnie obrazil to poczytaj pierwszy wpis z nikiem jakiejs pietruszki.

Zapytała, czy masz dzieci. Co w tym złego?

22

Przeczytałam, ale nie widzę nic obraźliwego. Odbieram wpisy Santapietruszki w taki sposób, że chciała uściślić 'okoliczności' relacji i po prostu : pyta.
Tak myślę sobie, czy po 2 latach Waszego związku początek bardzo się różni od ostatnich relacji ? - bo jeśli coś się zmienia to może trzeba 'kroplą drążyć skałę' a jeśli Jego zachowanie powoduje ciągłą irytację to do jakiego stopnia jesteś w stanie to wytrzymywać ?

Przeczytaj to;  Pomijając właściwości zdrowotne pietruszki, można stwierdzić, że jest ona po prostu smaczna.
A przezroczysty napisał big_smile big_smile big_smile
A ty podobno jestes jakąś starą babą? (60 lat wtf??!). Nie wstyd ci? To jest niesmaczne jak takie stare cielsko wyzywa sie z małolatami.
Koledzy mówili, że jestes tu znana. Stara, tryskająca jadem samotna baba. To jest dopiero porażka życiowa.

24

Przeczytaj to;  Pomijając właściwości zdrowotne pietruszki, można stwierdzić, że jest ona po prostu smaczna.
A ty podobno jestes jakąś starą babą? (60 lat wtf??!). Nie wstyd ci? To jest niesmaczne jak takie stare cielsko wyzywa sie z małolatami.
Koledzy mówili, że jestes tu znana. Stara, tryskająca jadem samotna baba. To jest dopiero porażka życiowa.

Przecież to nie jest do Ciebie...
To jest jej odpis, który pojawia się pod każdym jej postem.

25

big_smile big_smile big_smile

To jest, kochana, cytat z tego, co ktoś do mnie napisał. Mam to w sygnaturce. To w ogóle nie dotyczy Twojego wątku big_smile

26

To nie do Ciebie, to po prostu jej sygnatura ;-)

27

Ups,chyba Santapietruszka mogłaby to konkretnie wyjaśnić ale w jej stopce chyba znajduje się opinia skierowana do Niej przez kogoś piszącego na tym forum, ale tego kogoś w tym wątku nie ma, jak mi sie wydaje.

28

random.further napisał/a:

Ups,chyba Santapietruszka mogłaby to konkretnie wyjaśnić ale w jej stopce chyba znajduje się opinia skierowana do Niej przez kogoś piszącego na tym forum, ale tego kogoś w tym wątku nie ma, jak mi sie wydaje.

Wyjaśniłam już, tak napisał do mnie jeden troll, którego już w ogóle dawno na forum nie ma, ale ponieważ bardzo mi się spodobała jego zacna opinia o mnie, to wsadziłam sobie ją w sygnaturkę, natomiast nijak ona się ma do wątków, w których się wypowiadam smile

Czy teraz, Autorko, czujesz się już uspokojona? big_smile

Dziekuje za wyjasnienie.Jestem Beata

30 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-06-21 14:32:24)

ja absolutnie tak nie uważam, skąd ten pomysł? sama nie wyobrażam sobie samotnej 70, jakiś Pan do wspólnego picia herbatki i nie tylko- musi być. chodziło mi o to, że w starszym NIE STARYM Beata wieku, masz już swoje preferencje i nie chcesz chyba ich zmieniać?
Czy chcesz? Np byłaś przyzwyczajona, że Twój mężczyzna jest przy Tobie blisko i dużo czasu, a Twojego wybranka gdzieś "nosi" Zmienłabyś to dla niego?

31

santapietruszka napisał/a:

Wyjaśniłam już, tak napisał do mnie jeden troll, którego już w ogóle dawno na forum nie ma, ale ponieważ bardzo mi się spodobała jego zacna opinia o mnie, to wsadziłam sobie ją w sygnaturkę, natomiast nijak ona się ma do wątków, w których się wypowiadam smile

Czy teraz, Autorko, czujesz się już uspokojona? big_smile

no właśnie, po co nobilitować jakichś przezroczystych trolli , hihihihi.. piękne,,,

32 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-06-21 23:40:44)

Jesteś w wieku mojej mamy, która od kilka lat, od kiedy jest wdową również spotyka się z Panami w stosownym wieku.Jedni chcą sie wiązać (nawet brać slub) inny są zainteresowani znajomościami czysto przyjacielsko - towarzyskimi. Każdy z nich jest zaangażowany emocjonalnie w życie swoich dorosłych dzieci i ich wnucząt.

33

To jest, kochana, cytat z tego, co ktoś do mnie napisał. Mam to w sygnaturce. To w ogóle nie dotyczy Twojego wątku big_smile

miałam przy okazji właśnie się zapytać Ciebie, po co dajesz satysfakcje roznym trollom, umieszczajac sobie w sygnaturce ich durne komentarze.  Ani to mądre, ani smiesze. Im robisz reklamę a sobie przeciwnie.  Tak, wiem, rzecz gustu wink ale mimo wszystko...

34 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-06-22 11:47:57)

adiaphora napisał/a:

miałam przy okazji właśnie się zapytać Ciebie, po co dajesz satysfakcje roznym trollom, umieszczajac sobie w sygnaturce ich durne komentarze.  Ani to mądre, ani smiesze. Im robisz reklamę a sobie przeciwnie.  Tak, wiem, rzecz gustu wink ale mimo wszystko...

Taki jakiś miałam nastrój wtedy i tak zostało smile Pewnie kiedyś zmienię to na coś innego, ale teraz nic mi nie przychodzi do głowy smile

edit: No dobra, skasowałam to big_smile Nie będę reklamować trolli big_smile

35

smile smile smile No, i teraz widać Pietruszkę, tak lepiej...

36

smile smile smile No, i teraz widać Pietruszkę, tak lepiej...

pewnie, ze lepiej. Pietrucha to fajna dziewucha smile

37 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-06-22 14:43:04)

A swoją drogą fajnie że Beata napisała, bo 40 paro latek na forum sporo, a brakuje właśnie  trochę starszych osób, by mogły się podzielić doświadczeniami życiowymi.

Czy wy tez tak macie że rozdział "nasze kobiece forum" pojawia się i znika?

Witajcie dziewczyny,troche przemyslalam i jeszcze zaobserwuje co dalej bedzie.

39

Ela210 napisał/a:

A swoją drogą fajnie że Beata napisała, bo 40 paro latek na forum sporo, a brakuje właśnie  trochę starszych osób, by mogły się podzielić doświadczeniami życiowymi.

Czy wy tez tak macie że rozdział "nasze kobiece forum" pojawia się i znika?

tak, pojawia się po zalogowaniu, po wylogowaniu znika wink

40

Też mi znika.
Witaj Beata smile

41

po zalogowaniu pojawia się.. czyli jest to tajny pokoik na nk, tylko dla zalogowanych big_smile
mogłam tu umieścić swój wątek.. smile))

42

Ela210 napisał/a:

po zalogowaniu pojawia się.. czyli jest to tajny pokoik na nk, tylko dla zalogowanych big_smile

smile smile smile Spryciula...

43 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2018-06-22 22:22:25)

(...) Jest tak przejety ich sprawami,po prostu zyje ich zyciem. Kazde zakupy i remonty  ,nie moga sie obejsc bez jego obecnosci.Czy z taka osoba mozna sie zwiazac?

Czasem człowiek, gdy nie ma "własnego" życia, żyje życiem innych.
Czasem człowiek uważa, że jest kochany tylko wtedy, gdy jest potrzebny i pomocny.
Czasem człowiek nie potrafi w inny sposób, niż poprzez stałą obecność i pomoc, okazać swą miłość.

Czy z taką osobą można się związać? Tak.
Uznałaś, że Twoje relacje z dziećmi są normalne. Podejrzewam, że ów wdowiec podobnie myśli o swojej relacji z córkami.

44

Ela210 napisał/a:

a to Ty, Ela, myślałaś, że to jakaś awaria z tym znikaniem? big_smile

Witam.Ten wpis kieruje do administratora;Chce wyjsc z tego Forum i nie za bardzo wiem jak? Prosze o pomoc BEATA

46

68 lat i takie dylematy....

47 Ostatnio edytowany przez Excop (2018-06-28 18:32:43)

Coombs napisał/a:

Tu akurat, wiek znaczenia nie ma. Dorośniesz, zrozumiesz...
Bo wynika z tego, że osoba starsza, grabarza winna tylko przypilnować, by się wykop nie obsunął albo ściany grobowca wytrzymały do czasu przyjęcia potomków tejże?

48

Excop napisał/a:
Coombs napisał/a:

Bo wynika z tego, że osoba starsza, grabarza winna tylko przypilnować, by się wykop nie obsunął albo ściany grobowca wytrzymały do czasu przyjęcia potomków tejże?

smile smile Coombs nie mial chyba na mysli dylematow mesko damskich bo te mamy do konca zycia ,tylko znikniecie tematu z forum. ..
A to raczej niemozliwe i jak sobie pomyslę ze poczytam tu swoj wątek za 20 pare lat to się usmiecham..:)))

49

Ela210 napisał/a:

A to raczej niemozliwe i jak sobie pomyslę ze poczytam tu swoj wątek za 20 pare lat to się usmiecham..:)))

Ja to raczej mam nadzieję, że za te 20 lat nie będę pamiętać, że to ja pisałam i nie będę się rumienić wink

50

Ela210 napisał/a:

Ja to raczej mam nadzieję, że za te 20 lat nie będę pamiętać, że to ja pisałam i nie będę się rumienić wink

Ja tam nie żaluję niczego nigdy smile

51

Ela210 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ja tam nie żaluję niczego nigdy smile

Nie napisałam, że czegoś żałuję big_smile

Lepiej grzeszyć i żałować, że się grzeszyło niż nie grzeszyć i żałować, że się nic nie przeżyło wink Ale robimy chyba jakby offtop wink

Bo wynika z tego, że osoba starsza, grabarza winna tylko przypilnować, by się wykop nie obsunął albo ściany grobowca wytrzymały do czasu przyjęcia potomków tejże?                 Takie to jest wzruszajace ,ze czytac sie nie chce. Ze wzgledu na to chce z tad wyjsc jak najpredzej.

53

Bo wynika z tego, że osoba starsza, grabarza winna tylko przypilnować, by się wykop nie obsunął albo ściany grobowca wytrzymały do czasu przyjęcia potomków tejże?                 Takie to jest wzruszajace ,ze czytac sie nie chce. Ze wzgledu na to chce z tad wyjsc jak najpredzej.

Wzruszające, Beata, jest to, że nawet jak ktoś stanie w Twojej obronie, to Ty i tak odbierasz to jako atak. Ja rozumiem, że nie ogarniasz internetów, nie każdy musi. Ale jeśli tak samo traktujesz dzieci swojego faceta, to tu jest mały error.

54

Nie hejtujmy, reprezentację to tak, ale Beatkę?

Beata, jak masz windows to tam w górnym prawym rogu jest X. Tym się wylogowujesz, zapominasz i masz w poważaniu zasłużone w szczytnym celu forum wink

Mam nadzieję, że pomogłem smile

55

A ja uważam że to nie hejt co Pietruszka napisała..
Albo traktujemy wszystkich równo, albo tych po 60 jak niepełnosprawnych ..
Ja bym nie chciała mieć taryfy ulgowej u 20 latków..bo jestem po 40..
A Beata czuje się krzywdzona przez wszystkich- w życiu pewnie też...

56

Ela210 napisał/a:

A ja uważam, że brakuje w tych czasach empatii.

Jakiegoś dziadka przechodzącego przez pasy też opierd*lisz, że za wolno idzie bo się spieszysz?

No ludzie...

Ten dziadek z babcią zrobił twoją matkę lub ojca twojego dzięki czemu tu jesteś, więc przestań pie*dolić, że ktoś nie ogarnia tematu bo ma 60 ileś tam lat.

Znieczulica postępuje jak widać.

57 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-06-28 23:59:29)

Harvey napisał/a:
Ela210 napisał/a:

A ja uważam, że brakuje w tych czasach empatii.

Jakiegoś dziadka przechodzącego przez pasy też opierd*lisz, że za wolno idzie bo się spieszysz?

No ludzie...

Ten dziadek z babcią zrobił twoją matkę lub ojca twojego dzięki czemu tu jesteś, więc przestań pie*dolić, że ktoś nie ogarnia tematu bo ma 60 ileś tam lat.

Znieczulica postępuje jak widać.

big_smile Harvey. Ja o niebie, Ty o chlebie.  To TY traktujesz ją jak niepełnosprawną staruszkę teraz..
Ale ok.. I nie o tym mowa.. Tylko o obrażalstwie na ludzi życzliwych..
Coś jakby mi 20 latek ustąpił miejsca w tramwaju. ..
Pidzil...isz  Harvey TY. Wg mnie w tym temacie

58

Harvey, akurat ja jestem pierwsza do przeprowadzania dziadka czy babci przez pasy, jak trzeba. Ale robi mi się przykro, jak ktoś, zamiast zapytać czy poprosić o pomoc , to się focha albo coś cuduje. Ok, mam wrażenie, ze ten wątek tylko po to jest, żeby zhejtować Pietruszkę - to sobie hejtujcie, powinniście się nauczyć, że Pietruszka i tak zrobi , co chce, a Pietruszka się właśnie nauczyła, że nie warto zadawać pytań.

59

Przepraszam, pochowałem ostatnio dziadka więc może nie jestem obiektywny.

60

Harvey napisał/a:

Przepraszam, pochowałem ostatnio dziadka więc może nie jestem obiektywny.

ech... zostawmy ten wątek dzisiaj...to już o c..ach lepszy..chociaż oba do d..y

Witam,Ja nie chce sie wylogowac tylko zlikwidowac u Was konto.Jestem nowoczesna  i zadbana ,wcale nie jestem taka ciemna w internecie,Poznalam wiele portali i rozne fora internetowe,ale nigdzie tak sie nie czulam jak tu i chce szybko wjsc z teo forum.

62

Witam,Ja nie chce sie wylogowac tylko zlikwidowac u Was konto.Jestem nowoczesna  i zadbana ,wcale nie jestem taka ciemna w internecie,Poznalam wiele portali i rozne fora internetowe,ale nigdzie tak sie nie czulam jak tu i chce szybko wjsc z teo forum.

i jak tam sytuacja z twoim lubym wygląda? bierzesz go na obserwację? ;-)

Posty [ 62 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myslicie o wdowcach?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024