Pomocy! Już mnie nie kocha? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pomocy! Już mnie nie kocha?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Pomocy! Już mnie nie kocha?

Nie wiem, co to za sytuacja, proszę o pomoc!

Przez rok byłam w związku na odległość ze swoim facetem. Całkiem szybko zaczęliśmy mówić o ślubie i wspólnej przyszłości, za cztery lata mieliśmy się razem wprowadzić i założyć rodzinę. Nasz związek wcale nie był idealny, mieliśmy parę kryzysów (u niego przemoc w rodzinie, samobójstwo bliskiej osoby). Zawsze bardzo się kochaliśmy i wierzyliśmy w to, że to było przeznaczenie, wszystko układało się dobrze. W zeszłym tygodniu jednak... W środę i czwartek nieco się kłóciliśmy, wiadomo, zdarza się, a w piątek stwierdził, że nie wie, czy mnie kocha i poprosił o przerwę. Dałam ją mu, bo nie chciałam się narzucać, chociaż nie wierzyłam, jak takie coś mogło się zdarzyć. Minął umówiony tydzień, a on zerwał mówiąc, że nie czuje i nie poczuje tego, co wcześniej.

Jestem załamana... Po prostu nie mam pojęcia, co ze sobą robić, wszystko układało się tak pięknie... Czy to możliwe, że mój prawie narzeczony po prostu przestał mnie kochać w ciągu kilku dni? Czy to tylko gwałtowna decyzja i będzie przepraszał, prosił o wybaczenie? Nie mogę bez niego żyć, na razie umówiliśmy się na przyjaźń, ale ja go nadal kocham i nie wierzę, że mógł mnie tak po prostu wyrzucić z serca...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomocy! Już mnie nie kocha?

Nie istnieje coś takiego jak przerwa w związku.
przerwa oznacza koniec.

3

Jeśli sądzisz, że gdyby wrócił wszystko byłoby jak dawniej to jesteś w błędzie. Z tyłu głowy miałabyś ciągły niepokój, pytania pozostawione bez odpowiedzi i być może utraciłabyś część zaufania.

on zerwał mówiąc, że nie czuje i nie poczuje tego, co wcześniej

Czyli to już nie jest przerwa, tylko jasno się zadeklarował.

na razie umówiliśmy się na przyjaźń

Jaki w tym cel? To i tak nie będzie przyjaźń, bo Ty nadal będziesz odbierać To jako "przerwę" w oczekiwaniu na zwrot sytuacji. Nie pomoże też to Ci wyjść na prostą.

Nie mogę bez niego żyć

Możesz, możesz smile Tak Ci się teraz wydaje.

4

majakwasny napisał/a:

Nie wiem, co to za sytuacja, proszę o pomoc!

Przez rok byłam w związku na odległość ze swoim facetem. Całkiem szybko zaczęliśmy mówić o ślubie i wspólnej przyszłości, za cztery lata mieliśmy się razem wprowadzić i założyć rodzinę. Nasz związek wcale nie był idealny, mieliśmy parę kryzysów (u niego przemoc w rodzinie, samobójstwo bliskiej osoby). Zawsze bardzo się kochaliśmy i wierzyliśmy w to, że to było przeznaczenie, wszystko układało się dobrze. W zeszłym tygodniu jednak... W środę i czwartek nieco się kłóciliśmy, wiadomo, zdarza się, a w piątek stwierdził, że nie wie, czy mnie kocha i poprosił o przerwę. Dałam ją mu, bo nie chciałam się narzucać, chociaż nie wierzyłam, jak takie coś mogło się zdarzyć. Minął umówiony tydzień, a on zerwał mówiąc, że nie czuje i nie poczuje tego, co wcześniej.

Jestem załamana... Po prostu nie mam pojęcia, co ze sobą robić, wszystko układało się tak pięknie... Czy to możliwe, że mój prawie narzeczony po prostu przestał mnie kochać w ciągu kilku dni? Czy to tylko gwałtowna decyzja i będzie przepraszał, prosił o wybaczenie? Nie mogę bez niego żyć, na razie umówiliśmy się na przyjaźń, ale ja go nadal kocham i nie wierzę, że mógł mnie tak po prostu wyrzucić z serca...

Piszesz, że

majakwasny napisał/a:

Nasz związek wcale nie był idealny, mieliśmy parę kryzysów

po czym na koniec stwierdzasz:

majakwasny napisał/a:

wszystko układało się tak pięknie

To co w takim razie pięknie się układało? plany na ślub?

Przyjaźń?  nie łudź się, że to będzie przyjaźń..
Piszesz, że nie możesz bez niego żyć? ale żyjesz bez niego, będąc na odległość...

On widocznie się wypalił w tym związku, na odległość.. Nie ma Cię przy nim. Kłótnie są w związku zdrowe i normalne, ale jeśli on twierdzi, że nie poczuje już tego co wcześniej, to od dłuższego czasu musiał o tym myśleć i pewnie nie tylko ta ostatnia kłótnia miała na to wpływ. Zbierało się aż się nazbierało..

A może poznał kogoś?

Takie moje zdanie..

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pomocy! Już mnie nie kocha?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024