Partner i jego siostra. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Partner i jego siostra.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez nastilav (2018-05-31 21:26:28)

Temat: Partner i jego siostra.

Cześć, forumowicze!

Potrzebuję Waszej opinii wg własnej perspektywy. Ten post jest o moim partnerze, z którym jestem w stałym związku. Otóż, jestem ogarniętą osobą - według mnie - więc przyjmuję wszelkie krytyki. Staram się zrozumieć i wyjaśnić sobie, żebym nie chodziła załamana. Chcę jakoś funkcjonować.
Partner wie, ale niesporo, tak myślę, o moim pewnym problemie. On po prostu widzi inaczej.
Mój partner ma siostrę, z którą ma najlepsze relacje. Ja doskonale rozumiem, że on ją kocha inaczej, ale czuję się zepchnięta na drugi plan. Mieszkamy razem, słyszę ciągle jej imię. To samo, gdy mieszkali razem, to cały czas ze sobą rozmawiali. Ja musiałam nudzić się.
Nie mam żadnej pretensji do tego, że śpią razem w jednym pokoju, rozbierają się - rozumiem to bez problemu, bo sama mam rodzeństwo. Tylko to, że on sprawia, że ja czuję się całkowicie niepotrzebna - gdy zaczynam dany temat, to on prosi o chwilę i rozmawia z nią o tym samym temacie i to za każdym razem. Czuję się smutno, ponieważ nie mogę z nim porozmawiać i poznać jego poglądów oraz ciekawostek. W dodatku, kiedy mamy spięte chwile, porównuje mnie do swojej siostry, mówiąc "Spójrz na to, jak ona blokuje każdego faceta, który chce ją poznać, na fejsie", "Ubiera się przyzwoicie, a Tobie zachciało się nosić krótkich bluzeczek/bluzeczek z głębokim dekoltem?" i tak podobne, wszystko, co jest najgorsze. Dodam, że jego siostra bardzo potrzebuje mężczyzny w swoim życiu - kończy 23 latek w tym roku - ale on nie pozwala. Każe pierw pogadać z nim jako pierwszy, a następnie decyduje. To miłe, że on sprawdza, czy mężczyzna będzie dobry dla swojej siostry i martwi się o nią, ale próbowałam mu wyjaśnić, że ona musi uczyć się życia - jest kompletnie wycofana, boi się wychodzić na miasto (jego matka nie pozwala) i jeśli nie nauczy się tego, nie będzie wiedziała, co jest dobre dla niej, a co nie oraz jak sobie radzić "profesjonalnie", że tak ujmę.
Chcę dodać, że gdy rozmawiałam z mamą lub ojczymem - miał do mnie pretensje, że musiał czekać na mnie. Byłam zaskoczona, a to się stało dwa razy czy trzy, a u mnie to nie zliczę na dwóch dłoniach.
Byłoby mi miło niesamowicie, gdyby wypowiadały się tutaj osoby, które mają duży bagaż doświadczeń, ponieważ uwielbiam uczyć się życia dzięki nim. Nie chcę być zazdrosna o jego siostrę, bo to dość głupie wyjaśnienie - przecież to rodzina. Wiadome. Chcę tylko po prostu wiedzieć, dlaczego tak jest i jak mogę uniknąć tych przykrych uczuć, które sprawiają, że mam niepoważne plany w życiu.

I bardzo dziękuję za przeczytanie tego "wypracowania"! smile

EDIT: Zapomniałam dodać kilka zdań, dzięki którym ten post mógłby być bardziej zrozumiały. On bardzo kocha swoich rodziców, ale to jego siostra jest na pierwszym miejscu. Jego rodzice wraz ze mną jesteśmy po jej miejscu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Partner i jego siostra.

W twoim przypadku mam za mało danych, żeby coś powiedzieć. Bywa tak, że dopóki brat nie znajdzie odpowiedniej partnerki, "opiekuje się" siostrą.  W sumie siostrze będzie trudno kogoś poznać z powodu tylu rodzinnych "przeciwwskazań".
Znam taki przypadek, że dopóki brat nie założył rodziny w innym mieście i nie mieli dzieci, to była podobna sytuacja. 
To ciekawe, że zauroczony jest skromną siostrą, a wybrał ciebie z tym głębokim dekoltem.
Nie traktuje siostry jak osoby dorosłej, bo, być może, przejawiała jakieś niedojrzałe zachowania w przeszłości, tego nie wiem, bo równie dobrze może mieć wpojone, że ma o nią dbać.

3

Summerka napisał/a:

To ciekawe, że zauroczony jest skromną siostrą, a wybrał ciebie z tym głębokim dekoltem.

Właśnie jestem również skromnie ubrana, a założyłam tylko raz bluzkę z dekoltem. I właśnie tu była uwaga i od razu porównał mnie do swojej siostry. I tu jest nieporozumienie, bo ja tak samo jestem ubrana. Co do bluzki, założyłam, bo były upały hmm

4

,,Spójrz na to, jak ona blokuje każdego faceta, który chęć z nią poznać na fejsie" i ,,ubiera się przyzwoicie, a tonie zachciało się nosić krótkich bluzeczek"- oj dałoby mi to do myślenia.
Inna sprawa, że najwyraźniej czujesz się w tej relacji źle, skoro pojawiasz się na forum. Szkoda, zey nie napisałaś, jak długo jesteście razem, w jakim jesteście wieku i czy Twój partner od zawsze tak... Troszczy się?... O swoją siostrę.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Partner i jego siostra.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024