Czy znacie jakieś fajną miejscowość nad polskim morzem w którym nie ma dużo ludzi, mało komercyjne, spokojne miejsce, gdzie można się cieszyć i czerpać z uroków Bałtyku? Są w ogóle jeszcze takie miejsca nad naszym morzem (w sezonie)?
Darłówek (który uwielbiam), bo chyba bardziej o niego chodzi, nie jest miejscem w którym w sezonie jest mało ludzi. Obie plaże są dość zapełnione. A przynajmniej ciężko w nich o jakąś intymność.
Ja bardzo polecam Kuźnicę na Półwyspie Helskim. Malutka mieścina w miejscu, gdzie półwysep jest bardzo wąski. Z racji jej pojemności nie ma szans w niej na tłumy. A na plaży ??? Powiem tylko tyle, że luz tam jest taki, że moja żona opalała się nago Mimo, że to nie była plaża nudystów (ta jest zresztą nie daleko).
Wszystkie malusieńkie miejscowości na wybrzeżu. Naprawdę. Tam nie ma wielkich tłumów jak na standardy Bałtyku, nawet da się znaleźć miejsce na plaży
rok temu byłam w Międzywodziu.
Kwestia lecenia po mapie i wyszukania małych wioseczek
Konto zawieszone.
Czy znacie jakieś fajną miejscowość nad polskim morzem w którym nie ma dużo ludzi, mało komercyjne, spokojne miejsce, gdzie można się cieszyć i czerpać z uroków Bałtyku? Są w ogóle jeszcze takie miejsca nad naszym morzem (w sezonie)?
Hej. Jestem z Gdańska , więc znam okolice. Jest kilka miejscowości. Osobiście zakochałam się w jednym dwa lata temu zupełnie przez przypadek podczas dłuższej wycieczki rowerowej, pomimo sezonu ( lipiec) zero ludzi, czysta plaża , woda czysta.
JUNOSZYNO ( kila kilometrów przed Stegną ) ale od strony Bałtyku , a nie zalewu. Super miejsce.
Bardzo blisko jest miejscowość JANTAR.
Polecam
5 2018-07-16 15:44:27 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-07-18 12:21:35)
Ja ostatnio byłam w SPAM w Jarosławcu i było mega. Bardzo ładna okolica i w ogóle obiekt. Duży Aquapark, all inclusive ( co jest rzadko spotykany w Polsce ). Jak dla mnie ten hotel to rewelacja ! Alkoholu, jedzenia, animacji było masa Polecam !
Czy to prawda, że jest zakaz kapieli w morzu w Gdańsku?
Czy to prawda, że jest zakaz kapieli w morzu w Gdańsku?
TAK. BO JAKIŚ IDIOTA ZROBIŁ ZRZUT ŚCIEJÓW Z OCZYSZCZALNI DO MOTŁAWY. AFERA I WSTYD. ŚMIERDZI.
No własnie o tym slyszalam i podobno jakies biale grudy czegos plywaja, i jest duzo sinic. Okropnosc.
No własnie o tym slyszalam i podobno jakies biale grudy czegos plywaja, i jest duzo sinic. Okropnosc.
Jestem mieszkanką Gdańska i na pewno nie powoływałabym się na opinie naszego okolicznego portalu, który jest stronniczy. Piszą co im każą - wielokrotnie to pokazali. Zrzut ścieków trwał kilka dni o czym mieszkańcy zostali poinformowani PO fakcie.
Gorąco polecam Pobierowo które w tym roku odwiedziłam po 15 latach i nie zawiodłam się,bo nadal jest to moje ukochane miejsce nad polskim morzem.
Ja bardzo dobrze wspominam pobyt w Dziwnówku, ale to było parę dobrych lat temu, więc trochę mogło się zmienić.
12 2019-06-06 17:48:56 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-06-07 02:15:57)
Mnie się bardzo podobało w Trzęsaczu, bardzo spokojna miejscowość a i ciekawa, zobaczcie sobie w sieci ruiny kościoła na klifie, na żywo robią mega wrażenie. Do Rewala jest blisko i jeszcze kilka większych miejscowości obok ciekawych jest. Ale w sumie z Trzęsacza nie trzeba się ruszać, atrakcji jest sporo a i zjeść można smacznie, [spam] szczególnie godna polecenia. Najlepsza pizza nad morzem jaką jadłam a i na pewno najtańsza.
Jeśli chcesz zaznać spokoju, to przyjedź do Pogorzelicy najpóźniej w dniu 30 sierpnia każdego roku.
Dzieciarnia i ich rodzice wyjechali już.
Cicho, szum przyboju i święty spokój.
Zarezerwuj sobie kwaterę.