Nuda w związku... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Nuda w związku...

Czy naprawdę każdy facet jest taki sam?

Związek półtora roczny, nic mu sie nie chce. Na tygodniu praca i praca do wieczora, a teraz trzy dni wolnego czy w ogóle jakiekolwiek wolne to nos w telefonie i ma wszystko w d...
Nigdzie razem nie wychodzimy, juz mam wrażenie, że niedługo nie będzie o czym rozmawiać a jedyne co nas będzie łączyć to pies

Do niczego...

Zobacz podobne tematy :
Odp: Nuda w związku...
syiwusia93 napisał/a:

Czy naprawdę każdy facet jest taki sam?

Związek półtora roczny, nic mu sie nie chce. Na tygodniu praca i praca do wieczora, a teraz trzy dni wolnego czy w ogóle jakiekolwiek wolne to nos w telefonie i ma wszystko w d...
Nigdzie razem nie wychodzimy, juz mam wrażenie, że niedługo nie będzie o czym rozmawiać a jedyne co nas będzie łączyć to pies

Do niczego...

Nie, nie każdy jest taki sam. Twój akurat taki jest.

3

Większość facetów jest taka sama, ale masz szansę znaleźć wyjątkowego mężczyznę, jeżeli będziesz umiała szukać. Po pierwsze, po prostu zapadła rutyna w Waszym domu. Brakuje Wam niespodzianek - czemu by nie zaskoczyć swojego partnera? Przyda się Wam w pewnym sensie przerwa, czyli mieszkacie ze sobą, ale każdy z Was odpoczywa od związku przez tydzień. Możesz wyjeżdżać z koleżankami gdzieś, gdzie się wyszalejesz jak kiedyś (nie mam tu na myśli amanta smile) i on może podobnie to zrobić. To powinno poprawić równowagę Waszego związku.
Pamiętaj, że miłość NIGDY nie była ani nie będzie idealna, jest zależna od Was.

Nie, nie każdy facet taki jest. I nie chodzi o staranie się dla kobiety, po prostu są ludzie kanapowcy a są tacy którzy nie chcą przesiedziec życia przed nad telefonem i nie zależy to od płci

5

To co ty z nim jeszcze robisz?
Rozumie się - każdy potrzebuje wytchnienia i swiętego spokoju, ale jeśli u ciebie taka totalna nuda i brak jakiejkolwiek inicjatywy to 100% wolnego czasy, no to to przemyśl.

6

To Ty się ciesz, że macie chociaż tego psa big_smile

7

Studniowka to tylko studiówka. Może na serio nie mieć ochoty.
Widzimy, że nie jesteście ze sobą super blisko.
Dziewczyny lubią mieć też swobodę. Jak będziesz za bardzo ją ograniczał, to się z Tobą pożegna.

8

Hej, myślę że szczera rozmowa to podstawa.
Mój mężczyzna też po jakimś czasie strasznie się rozleniwił, przez okres zimowy, zresztą wiadomo zimno ciemno to nie bardzo chce się wychodzić..  Ale nastała wiosna, dni są cieplejsze, aż nie chce się siedzieć w domu i spędzamy czas w miejscach, które oboje lubimy.. smile

Macie psa? super, my psa niestety nie mamy..  jaka rasa? smile
Zaproponuj wspólny spacer, może gry planszowe, może wspólna kąpiel jakiś romantyczny wieczór, przy winku, filmie , może raz w miesiącu zróbcie sobie wypad do kina.. kurczę, jest wiele możliwości na nudę, trzeba tylko odrobiny chęci.. smile

Zapytaj swojego ukochanego, co takiego ważnego ma w tym telefonie, że Ciebie odstawia na bok..

Pozdrawiam.

9 Ostatnio edytowany przez MuseHudson (2018-05-28 22:32:49)

Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że wielu Panów jest strasznie pazernych na komplementy i podziw swojej kobiety.
Zamiast narzekać i tekstów w stylu "bo ty mnie nigdzie nie zabierasz", może spróbuj coś w stylu (1)"pamiętasz jak fajnie było jak mnie zabrałeś tu a tu, może warto by było to powtórzyć?", jeśli coś zorganizuje, to koniecznie go pochwal, coś w stylu (2)"no ty to o mnie dbasz, fajnie że znalazłeś czas żeby to zorganizować"(nawet jeśli średnio ci się spodoba daj mu sygnał że go doceniasz), potem powtórz punkt (1) i (2) na przemian, ew od czasu do czasu możesz sama coś zaproponować "na gruponie tyle fajnych ofert last-minute, może gdzieś wyskoczymy na weekend? znajomi byli ostatnio na spływie kajakowym moze też się wybierzemy? Znalazłam w internecie fajny kurs tango, mamy wolne wieczory może warto spróbować?" i jeśli się zgodzi koniecznie go pochwal, jakby to był jego pomysł i jakby sam na wszystko wpadł(takie pozytywne wsparcie i sygnał ze doceniasz ten wspólnie spędzany czas). Jeśli na początku będzie słabo się nie zrażaj i daj mu jakiś czas żeby się rozkręcił(żądny podziwu i komplementów powinien coś wykombinować big_smile ).
Jakieś 2 lata temu w ten sposób namówiłam ówczesnego chłopaka na 3 miesięczny kurs salsy, naprawdę miło wspominam, on też był bardzo z siebie zadowolony smile
Jeśli to nie pomoże to rzeczywiście warto porozmawiać(ale nie wydaje mi się żeby na wielu mężczyzn te "poważne rozmowy" robiły jakieś wrażenie).
Jeśli rozmowy nie pomogą, nadal będzie na nie i będzie Cię olewał rozważ , czy ten związek rokuje na przyszłość. Ale na pewno nie podejmuj pochopnych decyzji pod wpływem emocji, nie strzelaj fochów i nie rób mu awantur, po prostu zastanów się co będzie dla ciebie najlepsze smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024