Z czego wynika zachowanie tego człowieka? :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Z czego wynika zachowanie tego człowieka? :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Z czego wynika zachowanie tego człowieka? :(

Witam,

mam takie zapytanie, może ktoś z Was ma jakiś pomysł. Znam jednego mężczyznę od kilku lat, jest bardzo nieśmiały i tajemniczy, w zasadzie to zawsze ja pierwsza inicjowałam znajomość, na spotkaniach był często wycofany i speszony, ale też często przemiły i prawił komplementy, opiekował się mną, po spotkaniach milczał, nawet jak były udane, nie odpisywał na smsy. Po jakimś czasie zaczął nawet odzywać się sam, jednak zawsze uciekał przed seksem i bliskimi emocjami, bał się otworzył, był wycofany i wyalienowany.

Obecnie nasza znajomość wygląda tak, że czasem się odzywa, gdzieś zaprasza - na jego warunkach, po czym znika, na wiele tygodni/miesięcy i znowu się pojawia. Jego smsy są zimne i bez emocji. Ja zawsze wierzyłam, że się otworzy na mnie i na tą relację, dawałam mu czas, uważałam, że jego zachowanie wynika z jakiegoś zranienia i robiłam wszystko by mi zaufał,  jednak nic nie mogło być na moich zasadach.

Ostatnio zrobił coś bardzo dziwnego i właśnie o tą sytuacje mi konkretnie chodzi - co o tej sytuacji myślicie - jak to wyjaśnić.  Nie odzywał się wiele tygodni - jak zawsze i nagle ni stąd ni zowąd zadzwonił w środku nocy, przed godziną 2.00.  Ja się obudziłam, rozbudziłam i napisałam mu sms-a, o co chodzi, po czym zadzwonił jeszcze raz i powiedział tak ,,za ile czasu będziesz gotowa'',  na to spytałam się go o co chodzi - na co mam być gotowa, a on nie ustosunkowując się do mojej treści powtórzył jeszcze raz: ,,za ile czasu będziesz gotowa'',  odpowiedziałam, że mnie nie ma w mieście i wyjechałam już na święta do domu rodzinnego to on skomentował ,,aaaa, to baw sie dobrze!'' i się odłączył.

Siedziałam po tej akcji jak osłupiała, a że jestem w nim zakochana, nie mogłam się otrząsnąć , że tak okrutnie skończył rozmowę i nie chciał mi wyjaśnić na co mam być gotowa. Napisałam mu sms-a, że proszę go by mi wyjaśnił o co chodziło i na co miałam być gotowa -  nie odpisał... Stwierdziłam, że zadzwonię i to z nim wyjaśnię - nie odebrał, a potem wyłączył telefon. Jestem roztrzęsiona proszę o wyjaśnienia, o co chodzi...

Zobacz podobne tematy :
Odp: Z czego wynika zachowanie tego człowieka? :(
Aneta8884 napisał/a:

Witam,

mam takie zapytanie, może ktoś z Was ma jakiś pomysł. Znam jednego mężczyznę od kilku lat, jest bardzo nieśmiały i tajemniczy, w zasadzie to zawsze ja pierwsza inicjowałam znajomość, na spotkaniach był często wycofany i speszony, ale też często przemiły i prawił komplementy, opiekował się mną, po spotkaniach milczał, nawet jak były udane, nie odpisywał na smsy. Po jakimś czasie zaczął nawet odzywać się sam, jednak zawsze uciekał przed seksem i bliskimi emocjami, bał się otworzył, był wycofany i wyalienowany.

Obecnie nasza znajomość wygląda tak, że czasem się odzywa, gdzieś zaprasza - na jego warunkach, po czym znika, na wiele tygodni/miesięcy i znowu się pojawia. Jego smsy są zimne i bez emocji. Ja zawsze wierzyłam, że się otworzy na mnie i na tą relację, dawałam mu czas, uważałam, że jego zachowanie wynika z jakiegoś zranienia i robiłam wszystko by mi zaufał,  jednak nic nie mogło być na moich zasadach.

Ostatnio zrobił coś bardzo dziwnego i właśnie o tą sytuacje mi konkretnie chodzi - co o tej sytuacji myślicie - jak to wyjaśnić.  Nie odzywał się wiele tygodni - jak zawsze i nagle ni stąd ni zowąd zadzwonił w środku nocy, przed godziną 2.00.  Ja się obudziłam, rozbudziłam i napisałam mu sms-a, o co chodzi, po czym zadzwonił jeszcze raz i powiedział tak ,,za ile czasu będziesz gotowa'',  na to spytałam się go o co chodzi - na co mam być gotowa, a on nie ustosunkowując się do mojej treści powtórzył jeszcze raz: ,,za ile czasu będziesz gotowa'',  odpowiedziałam, że mnie nie ma w mieście i wyjechałam już na święta do domu rodzinnego to on skomentował ,,aaaa, to baw sie dobrze!'' i się odłączył.

Siedziałam po tej akcji jak osłupiała, a że jestem w nim zakochana, nie mogłam się otrząsnąć , że tak okrutnie skończył rozmowę i nie chciał mi wyjaśnić na co mam być gotowa. Napisałam mu sms-a, że proszę go by mi wyjaśnił o co chodziło i na co miałam być gotowa -  nie odpisał... Stwierdziłam, że zadzwonię i to z nim wyjaśnię - nie odebrał, a potem wyłączył telefon. Jestem roztrzęsiona proszę o wyjaśnienia, o co chodzi...

Naprawdę nie wiesz o co chodzi? Faceta zaswędziało w nocy to pomyślał o Tobie. Ty nie byłaś w gotowości to zadzwonił do innej, która może nigdzie nie wyjechała.
Nie wiem w kim i dlaczego jesteś zakochana, bo facet robi z Tobą co chce, biegasz wokół niego jak piesek, jesteś dla niego rozrywką raz na jakiś czas. Smutne to.

3

Nie zgadzam się, że go ,,zaswędziało'', bo wielokrotnie były sytuacje, ze się z nim nagle spotykałam, ale on nigdy nie chce seksu i sie tego jak jakby bał. Nawet jak kiedyś byłam z nim w hotelu, to robił jedynie by mi było dobrze, a żadnego seksu standardowego nie było i nie oczekiwał bym ja mu coś robiła, więc jest dla mnie to dziwny mężczyzna, stad moje pytanie.

4 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-03-29 11:24:17)

Powodów takiego zachowania może być wiele. Tak jak wspomniała wcześniej Pokręcona Owieczka miał pilną potrzebę a ty zawsze czekająca z utęsknieniem nasunęłaś się pierwsza na myśl. Mi np. pierwsze, co przeszło przez głowę to, że facet ma problemy natury psychicznej, bo kto przy zdrowych zmysłach dzwoni po tygodniach ciszy w środku nocy i zadaje pytanie o gotowość, po czym rozłącza się niczego nie wyjaśniając.

Na twoim miejscu mocno zastanowiłabym się nad sobą. Co cię kręci w niedostępnym facecie. Czyżby niedostępność? Niektórzy tak mają, że czują miłość wtedy, gdy jej nie ma, bo mogą sobie o niej tylko pomarzyć i to jest dla nich bolesne, ale znajome, przez co bliskie i potrafią tak spędzić życie na marzeniu o prawdziwej bliskości. Możesz się jakoś do tego odnieść, bo znam teorię, ale nie bardzo potrafię to poczuć.

5

pomylił numery tongue

6

Z czego wynika? Z tego, że jesteś zabawką idealną. Sama prosisz się o więcej. Nie piszę tu o seksie, ale o władzy, choć dla niektórych to jedno i to samo. Wystarczy, że on zarzuca haczyk, a Ty już pędzisz, żeby się na niego złapać. Wywołuje Twoje ogromne zainteresowanie byle pierdem, a żeby dojść do takiego poziomu musiał tresować Cię już od dawna. Teraz wystarczy, że od czasu do czasu pociągnie za sznureczek i ma radochę... Ty się nie zastanawiaj nad nim, ale nad sobą i do jakiego poziomu zeszłaś.

7

Facet działa pod wpływem chwili. Dlatego nikt Ci nie powie, co nim mogło w nocy kierować. Myślę, że raczej powinnaś się zastanowić, dlaczego taki typ mężczyzny Cię pociąga.

8

Byc moze sasugerowalas lub obiecalas mu, ze moze do Ciebie dzwonic "w nocy o polnocy" a Ty zawsze dla Niego bedziesz gotowa? Wlasciwie na tym polega przyjazn, milosc - nie pytac o nic lecz byc zawsze gotowym...Coz...Skomplikowana relacja a napewno osobowosc kazdego z Was. Uwierz, ze szczera rozmowa  - nawet z tak ekscentrycznym czlowiekiem jakim jest On - to "wyzwanie" latwe do podjecia wbrew wyobrazeniom wielu. "Czy to przyjazn czy to jest kochanie"...?Przypuszczam, iz czlowiek ktorego opisujesz korzysta lub powinien skorzystac z pomocy Psychiatry i wsparcie najblizszej osoby jest Mu niezbedne. Sama odnajdziesz skuteczna metode na "rozgryzienie' duszy "Jegomoscia" i wyciagniesz wnioski.
Kwestia czasu...Cierpliwosci, wiary w siebie i powodzenia:)

9

jakby do mnie zadzwonił z tak debilnym pytaniem w środku nocy... ojjjj zastanowiłby się jeszcze z 10x zanim zadzwoniłby do kogokolwiek na świecie wink

a tak serio: on się świetnie bawi. nudzi się - zadzwoni do Anetki. wyszedłby - Anetka będzie zachwycona towarzystwem. zwróć uwagę na jedno: wyjścia kiedy on chce, ciągle jego warunki, ciągle tak jak on sobie życzy.

czy on aby kogoś nie ma i nie jest w związku???

utnij mu tą zabawę. nie ma, skończyło się, nie odbieraj, nie odpisuj. jeśli się złamiesz to podejdź na chłodno. chwila i rozgryziesz tego pana.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Z czego wynika zachowanie tego człowieka? :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024