Moje małżeństwo się wypala z każdym dniem coraz bardziej :-( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Moje małżeństwo się wypala z każdym dniem coraz bardziej :-(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Moje małżeństwo się wypala z każdym dniem coraz bardziej :-(

Witam was mam problem odnośnie mojego męża jesteśmy razem 13 lat po ślubie 10 mamy dwójkę dzieci 10 i 7 lat (czyli odchowane) ,a teraz do rzeczy od pewnego czasu mój mąż jest oschły w stosunku do mnie  czyli nie przytula,nie chce ze mną nigdzie chodzić, nie całuje, nie chce jeździć na wakacje bo sobie zaplanował że będzie jeździł na rowerze na wolnym , praktycznie nie rozmawiamy , napewno nie jestem zdradzana bo nigdzie wychodzi (poza pracą) gdzie na produkcji pracuje 4 lata i znam już ten system zmianowy na wylot i on tylko praca dom dom praca, nie pije alkoholu w ogóle. Ja siedzę i płacze często bo przykre to dla mnie jest nie umiem z nim rozmawiać na ten temat nie wiem co robić żeby znów było dobrze nie chce skreślić tych 13 lat chciałabym żeby znów wszystko wróciło przytulenie mnie na spacerze ,w domu ,powiedzenie /napisanie kocham cię

Nie radzę sobie nie umiem

pomożecie ?? Co robić

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moje małżeństwo się wypala z każdym dniem coraz bardziej :-(

Może czasem trzeba postawić sprawę na ostrzu noża i powiedzieć "albo coś z tym robimy albo nie ma sensu dalej". Takie sole trzeźwiące dla męża, który (wydaje mi się), że przyzwyczaił się do tego co ma i myśli, że już tak będzie bez żadnego wysiłku. Powodzenia smile

3

jawaisen napisał/a:

powiedzieć "albo coś z tym robimy albo nie ma sensu dalej".

Chyba od tego trzeba zacząć ale skoro autorka nie potrafi to jakaś inna rada przydałaby się.

Ale nawet gdyby autorka potrafiłaby to obstawiam dwie reakcje. Mąż by to olał albo zmieni się na pięć góra dziesięć minut.

4

Boje się tego ostrza noża boje się go stracę :-( , próbowałam rozmawiać , inegorowac w nasz związek ale nie umiem do niego dotrzeć :-( nie wiem co mam zrobić albo co musiało by się stać żeby było dobrze jak kiedyś

5

Zapytam wprost.A jak układały się sprawy łóżkowe?Czy byłaś chętna do współżycia.Kto inicjował? Jak jest teraz w tej kwestii? Czy zdradziłaś męża?Różne są przpadki ...poprzez te pytania spróbuję dojść do sedna sprawy.

6

Mysle ze tylko wspolna rozmowa wam pomoze.

7

Zawsze inicjował mąż ,tak byłam chętna nigdy mu nie odmawiałam ,teraz odkąd on się oddala nie ma sexu między nami już nie pamiętam kiedy to robiliśmy ,miesiąc temu może moze dalej nie nigdy nie zdradziłam męża

8

Zawsze inicjował mąż ,tak byłam chętna nigdy mu nie odmawiałam ,teraz odkąd on się oddala nie ma sexu między nami już nie pamiętam kiedy to robiliśmy ,miesiąc temu może moze dalej ale w ostatnim czasie były takie sytuacje że próbowałam coś ruszyć w tych sprawach i nawet on nie reagował :-/,- nie nigdy nie zdradziłam męża

9

onaa1985 napisał/a:

Witam was mam problem odnośnie mojego męża jesteśmy razem 13 lat po ślubie 10 mamy dwójkę dzieci 10 i 7 lat (czyli odchowane) ,a teraz do rzeczy od pewnego czasu mój mąż jest oschły w stosunku do mnie  czyli nie przytula,nie chce ze mną nigdzie chodzić, nie całuje, nie chce jeździć na wakacje bo sobie zaplanował że będzie jeździł na rowerze na wolnym , praktycznie nie rozmawiamy , napewno nie jestem zdradzana bo nigdzie wychodzi (poza pracą) gdzie na produkcji pracuje 4 lata i znam już ten system zmianowy na wylot i on tylko praca dom dom praca, nie pije alkoholu w ogóle. Ja siedzę i płacze często bo przykre to dla mnie jest nie umiem z nim rozmawiać na ten temat nie wiem co robić żeby znów było dobrze nie chce skreślić tych 13 lat chciałabym żeby znów wszystko wróciło przytulenie mnie na spacerze ,w domu ,powiedzenie /napisanie kocham cię

Nie radzę sobie nie umiem

pomożecie ?? Co robić

Nuda, rutyna i monotonia zniszczy każdy związek.
Wygląda na to, że zniknęłaś z życia swojego męża jako kobieta, stałaś się matką jego dzieci, współlokatorką, kimś, kto ogarnia jego otoczenie.
Myślę, że gdzieś w codziennym życiu przestaliście dbać i pielęgnować relację między wami. Najlepiej byłoby przywrócić jakiekolwiek emocje między wami, ale to trudne, gdy przynajmniej jedno z was nie jest zainteresowane drugim jako kimś ciekawym sad

10

onaa1985 napisał/a:

Zawsze inicjował mąż ,tak byłam chętna nigdy mu nie odmawiałam ,teraz odkąd on się oddala nie ma sexu między nami już nie pamiętam kiedy to robiliśmy ,miesiąc temu może moze dalej ale w ostatnim czasie były takie sytuacje że próbowałam coś ruszyć w tych sprawach i nawet on nie reagował :-/,- nie nigdy nie zdradziłam męża

Zacznijmy więc wszystko od początku....i zobaczymy, gdzie leży pies pogrzebany..........Może istnieć też taka sytuacja, że mąż nie czuje od Ciebie zanadto zaangażowania.I w ten sposób poprzez usuwanie się czeka na Twój krok.Zacznij pierwsz do niego przytulać się, ale bez inicjacji sexualnej.Sprawdz jak reauje na Ciebie.Zobacz czy przyjmuje Cię smile Jeśli tak się złoży, że stanie się inaczej, wówczas będziemy mieli jakiś punkt zaczepienia i coś Ci wtedy powiem...ale póki co idzmy na początek w temat przytulania.Pamiętaj, też o podbudowywującym komplemencie dla niego.Takim, abym poczuł, że jest mężczyzną coś w stylu wooow sam, przykreciłeś ten kurek aleeeeeeee, jesteś silny big_smile ......Najpierw zacznij właśnie od tworzenia atmosfery...a potem przytulas słodki.

11

Próbowałam się przytulać on nie wyraża chęci siedzi na krześle tak ooo bez niczego podchodzę przytulam się- on nic , siedzimy na kanapie chce się przytulić - on nic tzn nie odpycha mnie ale też nie odwzajemnia ,kiedyś wychodząc z domu i wracając zawsze był buziak taki na przywitanie teraz nic

12

onaa1985 napisał/a:

Próbowałam się przytulać on nie wyraża chęci siedzi na krześle tak ooo bez niczego podchodzę przytulam się- on nic , siedzimy na kanapie chce się przytulić - on nic tzn nie odpycha mnie ale też nie odwzajemnia ,kiedyś wychodząc z domu i wracając zawsze był buziak taki na przywitanie teraz nic

Onaa, starania i zabiegi są warte coś wtedy, gdy pochodzą od osoby „atrakcyjnej”. Określenie atrakcyjność zostało ujęte w cudzysłowie, gdyż NIE chodzi tu o atrakcyjność sensu wizualnego, na oko.

13

Czyli konkretnie o co ci chodz?? Z tą atrakcyjnością

14

summerka88 napisał/a:
onaa1985 napisał/a:

Onaa, starania i zabiegi są warte coś wtedy, gdy pochodzą od osoby „atrakcyjnej”. Określenie atrakcyjność zostało ujęte w cudzysłowie, gdyż NIE chodzi tu o atrakcyjność sensu wizualnego, na oko.

Dla tego tak ważne jest dojście, po nitce do kłębka.Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy...Jeśli mąż odrzuca pomimo prób swoją kobietę, to może być kilka czynników, które stworzyły ten stan rzeczy.Jednak jakie by one nie były, oznaczają jedno rozpad małżeństwa.Brak zainteresowania męża... żoną.Pierwsze co się rzuca w oczy tooooo
-Kochanka
-Głęboka uraza.Czyli odczuwa nie chę ć, gdyż.
  usłyszał coś od żony, co go zniechęciło.
-Brak chęci, gdyż mężczyzni, to zdobywcy, a.
kobieta, która zawsze dajee ci...pki jest już.
  mało atrakcyjna..ot pstryknie i ma.To dlatego.
  tak wiele zołz jest wiecznie adorowana przez
  swoich panów...ponieważ oni muszą za nią
  ganiać z wywieszonym ozorkiem czyli
  potocznie..... big_smile wiecznie zdobywać.
- mąż uświadomił sobie brak miłości, założył.
  rodzinę, bo był świadomy, że najwyższa pora.
  a tu okazało się że kobieta, którą wybrał jest.
  inna niż mu się wydawało....i nie do końca w
  jego guście...Tak więc przypadki są różne.
  teraz trzeba dojść, która to ewentualność i.
  próbować posklejać od nowa tak by potem.
  nie.mieć do siebie pretensji....że odszedł czy.
  też miłość prysła...Trzeba walczyć o.
  małżenstwo.Zaznaczę tylko że najważniejsza.
  jest atmosfera i szacunek przypomnij sobie.
  może przed całym zdarzeniem była jakaś.
  kłótnia i Ty w niej obraziłaś go..puszczając.
  po czasie wszystko w niepamieć..A w jego.
  sercu teraz siedzi zadra z tego tytułu?Słowa.
  zabiją warto o tym pamiętać.
  - oczywiście też rutyna, brak namiętności,
    brak starań po obu stronach, nuda łóżkowa,

15

No właśnie nigdy go nie obraziłam sprzeczamy się ale nigdy nie było sytuacji że się wyzywalismy ja się śmieję umowie że jak się klucila to z szacunkiem bo nigdy ale to nigdy jedno drugiego nie wyzywali ogólnie nawet nie przeklinamy w domu inoduczylam przeklinać moich rodziców najgorsze słowo ode mnie to "cholera" walsnie nie kojarzę nic takiego co by sprawiło że on się oddala nawet tak jak pisałam wyżej nie wiem kiedy to się zaczęło poprostu po jakimś czasie zaczęłam zauważać że tak się dzieje

16

onaa1985 napisał/a:

Czyli konkretnie o co ci chodz?? Z tą atrakcyjnością

Ludzie czasami pod pojęcie atrakcyjności wkładają TYLKO „ładna”, „seksowna” a mnie chodzi bardziej o to, czy dana osoba jeszcze budzi emocje, bo jest interesującym człowiekiem, z pasja, z wartościami, z ciekawymi przemyśleniami i światem wewnętrznym, którym potrafi się dzielić, ale sama także jest zainteresowana światem innych i ogólnie innymi ludźmi.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Moje małżeństwo się wypala z każdym dniem coraz bardziej :-(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024