renta rolnicza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 ]

1

Temat: renta rolnicza

Witam, moja mama stara sie o rentę z KRUS, w związku z tym, że nie wiemy z czym to sie je chciałabym Was prosić o wyjaśnienie. Przedstawię krótko sytuacje: Mama od ponad 20 lat stale płaciła składki wiec jest ubezpieczona w KRUS jako rolnik. Jednak od częstego dźwigania nabawiła sie urazu kręgosłupa lędźwiowego (miała rentgen na którym wyszły jakieś zmiany dehydratacyjno degeneracyjne, guzki shmorla, zanik mazi czy coś-nie wiem nie znam sie). Ogólnie bola ja plecy i "miękną" nogi. Lekarz prowadzący powiedział ze nie wolno jej dźwigać, skierował na masaże, ale raczej nie da sie tego wyleczyć, jedynie nie dopuścić do gorszego stanu. Po pewnym czasie zaczęła się skarżyć na zawroty głowy i ból w okolicy karku. Lekarz skierował ja do szpitala na szersze badania również odcinka szyjnego. Proszę powiedzcie czy może ubiegać sie o rentę? Jakie dokumenty powinna złożyć do krus, czy fakt ze jej mąż pracuje za granica ma wpływ na ewentualne przyznanie renty? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 1 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024