co znaczy dobrze ubrany - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 71 ]

1

Temat: co znaczy dobrze ubrany

Cześć dziewczyny. Na konkurencyjnym forum natknąłem się na interesujący wątek, na temat ubioru mężczyzn. Przyznam, że po jego lekturze zacząłem się nad tym wszystkich poważnie zastanawiać. Dowiedziałem się, że facet nie "wystylizowany" prezentuje się słabo. Kobiety wręcz uważają "normalnie" ubranego gościa za niezadbanego.

Od zawsze wydawało mi się, że zadbany facet to czysty i schludnie ubrany. Okazało się, że byłem w wielkim błędzie bo wyszło na to, iż zadbany to wystrojony.

Proste jeansy i zwykły tshirt + bluza, to zdaniem wielu kobiet mierne połączenie. A ubrany tak facet jest niezadbany.

Za to wystrojeni są według dziewczyn, zadbani.

Na zakupach w tesco, widziałem wystrojonego chłopaka. Miał na sobie mokasyny, obcisłe chinosy, biała koszula i brązowa marynarka. Koleś wyglądał bardzo sztucznie. Po pierwszym rzucie oka można było stwierdzić, że musiał czytać jakiegoś bloga i wzorować się na radach. Kto tak ubiera się zimą, do sklepu? Poza tym trudno mi uwierzyć, by on sam wpadł na opracowanie takiego zestawu. Zwyczajnie wszedł ma bloga i ubrał się wedle rad. Moim zdaniem to sztuczne, ale według dziewczyn chłopak jest zadbany, a nie sztuczny.

Jedna z dziewczyn napisała:

ja np. nie chciałam nigdy być z chłopakiem, który nie będzie dbał o ubiór i generalnie wygląd. Co innego, jak kogoś na daną chwilę nie stać na drogie ciuchy, a co innego jak ktoś ma podejście "będę się ubierać jak chcę i koniec", a jego styl to dramat który woła o pomstę do nieba. Mi by taki facet nie odpowiadał

Co znaczy dbać o ubiór? Stroić się? Nie ubierać się normalnie, wygodnie, tylko przeglądać blogi i się inaczej ubierać?

A co do spodni, był i taki komentarz:

Spodnie z szeroką nogawką klasyczne lub regulary już dawno wyszły z mody. Kiedyś ludzie tak chodzili ponieważ nie było żadnej alternatywy i materiał był dużo gorszy a rurki były bardzo sztywne przez co gniotły jajka więc wielu facetów po prostu chodziło w klasycznych jeansach.
Teraz jakośc materiałów poszła w górę i nie wiem czy wiesz ale spodnie z dopasowaną nogawką do nogi są znacznie wygodniejsze niż te z szeroką nogawką, ponieważ jakość materiału jest 3x lepsza oraz zawierają lykre i elestan - czyli są bardzo rozciągliwe. Serio nawet rurki teraz mega się rozciągają i dobrze wyglądają na facetach

Ja lubię nogawkę prostą. Trenuję boks, mam rozbudowaną klatkę i nogi. W spodniach slimfit nie czuję się komfortowo. Nie lubię czuć materiału na udzie. Ubieram spodnie z prostą nogawką, czy w oczach dziewczyn serio jestem niezadbanym kolesiem?

I dlaczego wystylizowani goście, ewidentnie ubierający się według instrukcji na blogach, są według Was zadbani, a ubierający się normalnie, nie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: co znaczy dobrze ubrany

Za długi post demaskujący twoje kompleksy.

"Dobrze ubrany" nie jest synonimem "wystrojony". Zresztą dokładnie tak samo jak w przypadku kobiet.

Dobrze ubrany to znaczy ubrany odpowiednio do okazji, czysto, schludnie oraz ESTETYCZNIE. 

Czy jeansy plus podkoszulek stanowi dobre ubranie? Tak, jezeli jest to podkoszulek dobrany rozmiarem, dobrej jakosci, nie powyciagany, nie wiszący na właścicielu jak namiot. To samo jeansy. Wiszące na dupie, z obszarpanymi nogawkami dobrego wizerunku nie uczynią.

Bluza to odrębny temat. U nastolatka bedzie to akceptowalne, u 25-latka juz nie bardzo, chyba, że idzie na spotkanie z kumplami.

Dobrze ubrany mężczyzna nie boi się koszul. Koszula to jak męski odpowiednik spódnicy u kobiety. I nie boi się marynarek lub kurtek spełniających funkcję marynarki.

Dobry wygląd u obu plci nie zalezy od marek i ilości żelu  na głowie. Zależy od wyczucia, dbałości o detale i smaku.

3

Jakieś stylówki to nic innego jak dobieranie ciuchów i łączenie ich by pasowały, wybieranie butów i spodni by komponowały się z górą. A góra to koszula, marynarka, spodnie jakieś chinosu, buty mokasyny. To jest strojenie

4

Jakieś gimbusiarskie te Twoje rozkminy. Dobrze ubrany to nie to samo co schludny i czysty. Możesz mieć najbardziej schludnie ogolną głowę i najczystszy dres na świecie, a i tak będziesz wg mnie kiepsko ubrany.

5 Ostatnio edytowany przez meyany (2018-03-11 10:16:50)

Ja ubieram się by mi było wygodnie. A są kolesi co wybierają np beżowe cinosy, a potem pod nie wybierają jakaś ciemną koszulę, na wierzch innego koloru ciemną marynarkę, a buty jakieś "modne" mokasyny

albo latem jak jest chłodno - 17 stopni, zamiast jak ja jeansy tshirt i kurtka, to zakładają modne z przetarciami szorty jeansowe, na to koszula i sweter

6

meyany napisał/a:

Ja ubieram się by mi było wygodnie. A są kolesi co wybierają np beżowe cinosy, a potem pod nie wybierają jakaś ciemną koszulę, na wierzch innego koloru ciemną marynarkę, a buty jakieś "modne" mokasyny

A co z tych elementów jest niby niewygodne?

Przy pończochach dupa marznie, po całym dniu chodzenia w szpilkach nogi bolą, ale większość facetów też uzna laskę w szpilkach, pończochach i sukience za lepiej ubraną niż w jeansach i bluzie. I ja nie widzę w tym nic specjalnie dziwnego.

7

Nie mam stylówek. Zakładam to w czym mi wygodnie i co wpadnie mi w oko. Mogę się ubrać w jeansy i bluzę, a mogę w jeansy i sweter.

A takie zakładanie beżowych chinosów, jakaś koszula do tego i pasujące buty - najczęściej mokasyny, bo tak radzą na blogach, to strojenie.

Spodnie slimfit przemilczę. Przymierzałem, chciałem nawet się do nich przekonać, ale nie mogłem. Zbyt mało luzu.

Jeżeli typ z 20-25 lat idzie taki wystrojony, jakieś cinosy, modna koszulka lub koszula i oczorąbne buty, no to jak nic naczytał się porad o wyglądzie. Według mnie to sztuczne. Boli mnie jednak, że jak ktoś ubierze się normalnie, to jest uznany za niedbającego o siebie, a taka pipka w rurkach uchodzi za zadbanego.

I wkurza mnie że wystylizowani mężczyźni są odbierani jako ci zadbani, a oni tak naprawdę różnią się tylko tym, że ubierają to co na blogach

8

meyany napisał/a:

Nie mam stylówek. Zakładam to w czym mi wygodnie i co wpadnie mi w oko. Mogę się ubrać w jeansy i bluzę, a mogę w jeansy i sweter.

A takie zakładanie beżowych chinosów, jakaś koszula do tego i pasujące buty - najczęściej mokasyny, bo tak radzą na blogach, to strojenie.

Spodnie slimfit przemilczę. Przymierzałem, chciałem nawet się do nich przekonać, ale nie mogłem. Zbyt mało luzu.

Jeżeli typ z 20-25 lat idzie taki wystrojony, jakieś cinosy, modna koszulka lub koszula i oczorąbne buty, no to jak nic naczytał się porad o wyglądzie. Według mnie to sztuczne. Boli mnie jednak, że jak ktoś ubierze się normalnie, to jest uznany za niedbającego o siebie, a taka pipka w rurkach uchodzi za zadbanego.

I wkurza mnie że wystylizowani mężczyźni są odbierani jako ci zadbani, a oni tak naprawdę różnią się tylko tym, że ubierają to co na blogach

No to też się tak wystrój jak radzą w internecie. Co cię obchodzi,  jak się ubierają ci "wystrojeni"faceci.
Może to lubią?

9

szare cinosy, niebieska koszula, granatowa marynarka i granatowe buty

beżowe cinosy, granatowy tshirt, brązowa skórzana kurtka i brązowe buty

koleś ubrany w cinosy i jego kolor butów dopasowany do kurtki to strojenie

10

meyany napisał/a:

No dobrze, ale co ci do tego jak się ubiera jakiś jak to określa szybko "koleś". On chce się podobac sobie i dziewczynom a nie tobie. Widać ma taki styl.

11

Żaden jego styl. Naczytał się blogów i się w taki sposób ubiera, to nie znaczy ze to styl,

12

meyany napisał/a:

Żaden jego styl. Naczytał się blogów i się w taki sposób ubiera, to nie znaczy ze to styl,

Kompleksy biją od ciebie na kilometr...

13

meyany napisał/a:

To ubierają się dokładnie jak on. W czym problem.

14 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-03-11 11:56:23)

Pewnie problem w tym, że autora ten jeden styl (bo wszystkie przyklady mozna by wrzucic do jednego worka - ciemna gora, te nieszczesne obcisle chinosy w jasniejszym kolorze, ktore autora tak draznia i mokasyny.  Biedak widzi, że ci faceci dobrze w tym wygladaja, ale sam nie ma odwagi tak sie ubrac wiec warczy, że oni "przestylizowani"

big_smile big_smile big_smile

15

Tylko, że ja się ubieram normalnie i moi koledzy tak samo. I jesteśmy przez laski widziani jak niezadbani, a ci wzorujący się na stylówkach są odbierani jako zadbani, to mnie boli

16

meyany napisał/a:

Tylko, że ja się ubieram normalnie i moi koledzy tak samo. I jesteśmy przez laski widziani jak niezadbani, a ci wzorujący się na stylówkach są odbierani jako zadbani, to mnie boli

Bo oni SĄ zadbani. Bez wzgledu na to czy trafnie, czy nie trafnie - próbują cos robić, a ty i twoi koledzy chcecie ściągać w dół tych, ktorzy maja ODWAGĘ wyróżnić się z tłumu. 

Czlowieku! Przyszedles tutaj zalozyc temat o tym jakiego koloru koszulę ma koleś w supermarkecie !!!

17

meyany napisał/a:

To ubierajcie się tak jak ci wzorujący się na stylówkach, wtedy będziecie odbierani przez laski jako zadbani. Problem zniknie.

18

meyany napisał/a:

O co chodzi autorowi z tymi chinosami? W każdym poście nawiązanie do tego rodzaju spodni. I dlaczego tak uczepił się tych mokasynów? Co jest złego w chinosach i mokasynach?
To akurat nie tyle strojenie się, co po prostu dopasowywanie do siebie barw. Jest taka zasada: żeby wyglądać stylowo, należy mieć na sobie nie więcej niż 3 kolory. Może oni po prostu starali się stosować tę zasadę? Nawet gdy ktoś stosuję tę zasadę, a ma ciuchy w złych rozmiarach, to nie będzie wyglądał zbyt dobrze.
Są ludzie, którzy swój styl budują na przeciwieństwie zasady 3 kolorów i też wyglądają stylowo, ale to wymaga już większej koncentracji, żeby styl był spójny.
Sama staram się ubierać w max. 3 kolory i widzę, że gdy mam więcej niż 3 kolory, to źle wyglądam.

19

meyany napisał/a:

No dobrze to teraz zaczniemy zabawę: do jakiego typu dziewczyn podbijacie wink. Tych zadbanych czy choć trochę wystylizowanych?

20

Taki trochę wideltzowy ten wątek, nie sądzicie? big_smile

Będziesz tu, autorze, atakował kolesi w mokasynach i kobiety, którym się oni podobają? Co chcesz tym zmienić? Co uzyskasz?

Powiem tak: pip w rurkach sama nie lubię, ale w pewnym wieku, w pewnych okolicznościach jeansy i tshirt nie pasują. W pewnym wieku taki strój będzie uchodził za niestaranie się - czyli zaniedbanie. W jeansach i tshircie dobrze wygląda nastolatek, albo na piwo z kumplami dorosły facet może wyjść, ale do pracy, na uczelnie, randkę itd już pasowałoby się lepiej ubrać.

Człowieku, a cię obchodzi co nosi obcy facet w markecie? Nawet jakby nosił garnitur od Armaniego, to jego sprawa.

22

Powiem szczerze, że po tym, co napisałeś w pierwszym poście, czyli:

meyany napisał/a:

Ja lubię nogawkę prostą. Trenuję boks, mam rozbudowaną klatkę i nogi. W spodniach slimfit nie czuję się komfortowo. Nie lubię czuć materiału na udzie. Ubieram spodnie z prostą nogawką, czy w oczach dziewczyn serio jestem niezadbanym kolesiem?

... już miałam poradzić, żebyś przypadkiem nie zaczął ślepo podążać za modą ubierając to, w czym źle się czujesz i przypuszczalnie źle wyglądasz, ale... z każdą kolejną wypowiedzią coraz bardziej utwierdzałam się w przekonaniu, że tu kompletnie nie chodzi o to, co masz na siebie zakładać, aby dobrze wyglądać, ale że inni mają większe powodzenie, przez co Twoje samopoczucie drastycznie spada. Jednym słowem temat jest do bólu tendencyjny i obawiam się, że cokolwiek napiszemy, to i tak będziemy walić głową w mur, bo masz swoje jedynie słuszne widzenie tematu.

kao_makao napisał/a:

O co chodzi autorowi z tymi chinosami? W każdym poście nawiązanie do tego rodzaju spodni. I dlaczego tak uczepił się tych mokasynów?

Prawda? big_smile Tak jakby obecnie obowiązywał tylko jeden, w dodatku niespecjalnie wyszukany trend i na nic innego w świecie mody nie było już miejsca.
W sumie ciekawe skąd Autor wziął swój pogląd, bo widuję naprawdę wielu dobrze wyglądających mężczyzn i oni wcale nie wyglądają jakby wyszli z jednej fabryki, a dodam, że mam skrzywienie zawodowe, z racji którego moje oko jest wybitnie wyczulone.

23

meyany napisał/a:

Cześć dziewczyny. Na konkurencyjnym forum natknąłem się na interesujący wątek, na temat ubioru mężczyzn. Przyznam, że po jego lekturze zacząłem się nad tym wszystkich poważnie zastanawiać. Dowiedziałem się, że facet nie "wystylizowany" prezentuje się słabo. Kobiety wręcz uważają "normalnie" ubranego gościa za niezadbanego.

Od zawsze wydawało mi się, że zadbany facet to czysty i schludnie ubrany. Okazało się, że byłem w wielkim błędzie bo wyszło na to, iż zadbany to wystrojony.

Proste jeansy i zwykły tshirt + bluza, to zdaniem wielu kobiet mierne połączenie. A ubrany tak facet jest niezadbany.

Na zakupach w tesco, widziałem wystrojonego chłopaka. Miał na sobie mokasyny, obcisłe chinosy, biała koszula i brązowa marynarka. Koleś wyglądał bardzo sztucznie. Po pierwszym rzucie oka można było stwierdzić, że musiał czytać jakiegoś bloga i wzorować się na radach. Kto tak ubiera się zimą, do sklepu? Poza tym trudno mi uwierzyć, by on sam wpadł na opracowanie takiego zestawu. Zwyczajnie wszedł ma bloga i ubrał się wedle rad. Moim zdaniem to sztuczne, ale według dziewczyn chłopak jest zadbany, a nie sztuczny.

ja np. nie chciałam nigdy być z chłopakiem, który nie będzie dbał o ubiór i generalnie wygląd. Co innego, jak kogoś na daną chwilę nie stać na drogie ciuchy, a co innego jak ktoś ma podejście "będę się ubierać jak chcę i koniec", a jego styl to dramat który woła o pomstę do nieba. Mi by taki facet nie odpowiadał

Co znaczy dbać o ubiór? Stroić się? Nie ubierać się normalnie, wygodnie, tylko przeglądać blogi i się inaczej ubierać?

Spodnie z szeroką nogawką klasyczne lub regulary już dawno wyszły z mody. Kiedyś ludzie tak chodzili ponieważ nie było żadnej alternatywy i materiał był dużo gorszy a rurki były bardzo sztywne przez co gniotły jajka więc wielu facetów po prostu chodziło w klasycznych jeansach.
Teraz jakośc materiałów poszła w górę i nie wiem czy wiesz ale spodnie z dopasowaną nogawką do nogi są znacznie wygodniejsze niż te z szeroką nogawką, ponieważ jakość materiału jest 3x lepsza oraz zawierają lykre i elestan - czyli są bardzo rozciągliwe. Serio nawet rurki teraz mega się rozciągają i dobrze wyglądają na facetach

I dlaczego wystylizowani goście, ewidentnie ubierający się według instrukcji na blogach, są według Was zadbani, a ubierający się normalnie, nie?

Ten niezwykle ważki problem zdążyłeś poruszyć już na co najmniej trzech forach...
https://media3.giphy.com/media/yziuK6WtDFMly/giphy.gif

24

Klio napisał/a:

Ten niezwykle ważki problem zdążyłeś poruszyć już na co najmniej trzech forach...
https://media3.giphy.com/media/yziuK6WtDFMly/giphy.gif

Ja ten wątek widziałam tylko na wizażu i na dodatek został szybko zamknięty, a autor zbanowany.

25

Nie będę wrzucać nazw bo reklama jest zakazana. Kto będzie chciał przebrnąć przez jego niezwykle interesujące rozterki na innych forach ten łatwo znajdzie. Ja przeczytałam pierwszy post i wystarczy mi. Nie mam nic do dodania...

26

Jeśli nie jest mi ani za zimno, ani za ciepło, to jestem dobrze ubrany smile

Na rockową nutę! wink

Miałem mieć dziewczynę,
Piękną jak Bemka…
Lecz niestety luba woli Przemka.
Przemek marynarkę ma beżową
I brązowe buty.  A tego wzrok melancholią
zasnuty… 

Poszedłem do Tesco
Kupić nowe jeansy ,
A nie jakieś tam legginsy!
Znowu przyszedł  Przemek,
w mokasynach drogich.
Pod pannami w Tesco
ugięły  się nogi.

Jak żyć w kraju,
gdzie  rurki chłop nosi?
Jak snuć marzenia,
gdy koszula  w szyję dusi?
Do krawata żadna siła mnie nie zmusi.

Moja bluza nowa,
I nowe buciki.
Mimo wszystko
Panny wolą
Modne myki…

28

czekoladazfigami napisał/a:

Na rockową nutę! wink

Miałem mieć dziewczynę,
Piękną jak Bemka…
Lecz niestety luba woli Przemka.
Przemek marynarkę ma beżową
I brązowe buty.  A tego wzrok melancholią
zasnuty… 

Poszedłem do Tesco
Kupić nowe jeansy ,
A nie jakieś tam legginsy!
Znowu przyszedł  Przemek,
w mokasynach drogich.
Pod pannami w Tesco
ugięły  się nogi.

Jak żyć w kraju,
gdzie  rurki chłop nosi?
Jak snuć marzenia,
gdy koszula  w szyję dusi?
Do krawata żadna siła mnie nie zmusi.

Moja bluza nowa,
I nowe buciki.
Mimo wszystko
Panny wolą
Modne myki…

Super! big_smile
Jednak jakiś pożytek z tego wątku jest. big_smile

29 Ostatnio edytowany przez natolinka (2018-04-06 12:54:29)

meyany napisał/a:

Masz słuszność, bo człowiek "wystrojony" czasami wygląda  jak choinka. Jestem starej daty i dlatego uważam, że wystarczy aby mężczyzna był schludnie ubrany,z czystymi włosami,obuwiem i dłońmi,aby można było powiedzieć, że jest w porządku.Nie każdy musi być modelem,bo oni są na wybiegu,co wg mnie nieraz wyglądają dziwnie i z całą pewnością osobiście nie chciałabym mieć kogoś takiego przy sobie. smile Nie przejmuj się opiniami innych i ubieraj się tak jak Tobie pasuje i na jakie stroje Ciebie stać.Bądź sobą i nie udawaj kogoś kim nie jesteś. Bo dobrze ubrany nie oznacza błyszczący i w ciuchach za grube tysiące,na to nie każdy może sobie pozwolić. Dobrze ubrany to też skromnie,ale czysto.Trzymaj się smile

30 Ostatnio edytowany przez toeamo (2018-04-06 21:26:04)

Oj hejterzy, hejterzy. Pytanie w tytule jasno, a żaden użytkownik nie potrafił odpowiedzieć merytorycznie. smile

Ja się dowiedziałem, że ciekawość czegoś to kompleksy. Generalnie ludzie wierzą, że to hejterzy mają kompleksy. smile

Samotność boli, ale ale czy ataki na kogoś innego za jakąś myśl są dobrym rozwiązaniem?

Życzę uzdrowienia z hejtu. smile

31

toeamo napisał/a:

Oj hejterzy, hejterzy. Pytanie w tytule jasno, a żaden użytkownik nie potrafił odpowiedzieć merytorycznie. smile

Ja się dowiedziałem, że ciekawość czegoś to kompleksy. Generalnie ludzie wierzą, że to hejterzy mają kompleksy. smile

Samotność boli, ale ale czy ataki na kogoś innego za jakąś myśl są dobrym rozwiązaniem?

Grunt, że Twoja wypowiedź była merytoryczna, a że zupełnie nie na temat, to już inna para kaloszy big_smile.

32

toeamo napisał/a:

Nie używaj słów których nie rozumiesz. Przeczytaj sobie gdzieś definicję hejtu, spróbuj ją zrozumieć, potem przeczytaj ten temat i spróbuj go zrozumieć. I dopiero potem będziesz miał prawo oceniać czy noszą w sobie znamiona nienawistnych, czy nie.

33

natolinka napisał/a:

Masz słuszność, bo człowiek "wystrojony" czasami wygląda  jak choinka. Jestem starej daty i dlatego uważam, że wystarczy aby mężczyzna był schludnie ubrany,z czystymi włosami,obuwiem i dłońmi,aby można było powiedzieć, że jest w porządku.Nie każdy musi być modelem,bo oni są na wybiegu,co wg mnie nieraz wyglądają dziwnie i z całą pewnością osobiście nie chciałabym mieć kogoś takiego przy sobie. smile Nie przejmuj się opiniami innych i ubieraj się tak jak Tobie pasuje i na jakie stroje Ciebie stać.Bądź sobą i nie udawaj kogoś kim nie jesteś. Bo dobrze ubrany nie oznacza błyszczący i w ciuchach za grube tysiące,na to nie każdy może sobie pozwolić. Dobrze ubrany to też skromnie,ale czysto.Trzymaj się smile

Też jestem starej daty, zarówno metrykalnie, jak i poglądami. Mężczyzna w czystych dżinsach, t-shircie i bluzie nie jest dobrze ubrany. Ubranie nie musi pochodzić z najdroższych sklepów aby było ładne i stylowe, ale musi być dobrane ze smakiem. Nie noszę drogich ubrań, a jednak co jakiś czas pytam córki o wybór garderoby. Nie wybierają rzeczy drogich, nie wybierają młodzieżowych, ale dobierają mi zestawy tak aby to wszystko pasowało do siebie i do mnie. Bo ubranie jest dobrze dobrane jak poprawia nasz wygląd, a nie tworzy obraz lumpa proletariackiego.

34

troll napisał/a:
toeamo napisał/a:

Nie używaj słów których nie rozumiesz. Przeczytaj sobie gdzieś definicję hejtu, spróbuj ją zrozumieć, potem przeczytaj ten temat i spróbuj go zrozumieć. I dopiero potem będziesz miał prawo oceniać czy noszą w sobie znamiona nienawistnych, czy nie.

Właśnie miałam to napisać. Toeamo,gdzie tu masz opinie pełne nienawiści i agresji? To,że ktoś nie zgadza się z poglądami założyciela tematu nie oznacza,że go nienawidzi:)
A tak swoją drogą,jak powiem mężowi,że nosi chinosy to się dopiero zdziwi:) A ktoś może mi powie jak to się wymawia? Bo nie znam hiszpańskiego smile

35

A ja się zastanawiam co to znaczy dobrze ubrana? I jak dużo to ma znaczenie?

36

Nya napisał/a:

A ja się zastanawiam co to znaczy dobrze ubrana? I jak dużo to ma znaczenie?

Czy dobrze ubrany, czy dobrze ubrana to zawsze oznacza to samo. Ubranie ma być stosowne do okazji, podkreślać nasze zalety i ukrywać wady. Ponadto musi być dobrze skomponowane.
W skrócie garnitur, czy mała czarna w biurze sprawdza się zawsze. Za to na wypad na działkę nie polecam. Tokarz, czy sprzątaczka w stroju wieczorowym- no nie polecam. Za to dżinsy i minimalnie luźna koszula flanelowa- super. Przy lekkiej nadwadze nie polecam obcisłych strojów, bo człowiek wygląda jak baleron związany sznurkami. Za to wysportowana sylwetka wygląda w nich wspaniale. Jak kobieta ma ponad 180cm, to odradzam szpilki, bo wygląda jak żyrafa, za to szpilki same w sobie zawsze podkreślą piękno kobiecej nogi, więc generalnie są wskazane.

37

No więc dobrze ubrany = modnie ubrany?

Hejt to kilka pierwszych postów. smile

38

Niekoniecznie superhipermodnie, ale dobrze ubrany/ubrana to, moim zdaniem ktos, kto dobrze wyglada i widac, ze dobrze sie czuje w swoim stroju. I przyjemnie na niego patrzec smile

Ja nie wiem jakim trzeba być zakompleksionym żeby zwracać uwagę na portki innych facetów.

40

toeamo napisał/a:

Dobrze ubrany to ubrany tak,że wszystko do siebie pasuje i że sam pasuje do tego ubrania-czyli nosi się swobodnie,nie jest usztywniony jak w gorsecie.
No i przede wszystkim być dobrze ubranym to mieć mniej niż więcej smile To podstawa.
Gdzie w pierwszych postach masz wyzwiska,agresję i nienawiść?Konkretnie.

41

gojka102 napisał/a:
toeamo napisał/a:

Dobrze ubrany to ubrany tak,że wszystko do siebie pasuje i że sam pasuje do tego ubrania-czyli nosi się swobodnie,nie jest usztywniony jak w gorsecie.
No i przede wszystkim być dobrze ubranym to mieć mniej niż więcej smile To podstawa.

Jakie ty masz kompleksy!

42

toeamo napisał/a:

Jakie ty masz kompleksy!

Może ktoś tego barana w końcu zbanuje !!!???

43 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2018-04-07 18:50:01)

toeamo napisał/a:
gojka102 napisał/a:
toeamo napisał/a:

Jakie ty masz kompleksy!

No mam przynajmniej jeden.Zdradzę Ci,że od rana próbuję grać decymy i oktawy palcowane i mam problem z  lewą ręką.Nie jest wystarczająco rozciągnięta.To jest mój kompleks.Wydało się...
A Tobie jak wychodzą gamy i pasaże w drugiej pozycji?

44

troll napisał/a:
toeamo napisał/a:

Jakie ty masz kompleksy!

Mama go zbanuje jak się zaraz do sprzątania pokoju nie zabierze.

45

gojka102 napisał/a:
troll napisał/a:
toeamo napisał/a:

Jakie ty masz kompleksy!

Smutne że już prawie 50 śmieciowych postów zdążył tu stworzyć.

46

troll napisał/a:
gojka102 napisał/a:
troll napisał/a:

Smutne że już prawie 50 śmieciowych postów zdążył tu stworzyć.

Trzeba cierpliwie zgłaszać chłopca moderacji.

47

Ale czemu się gojka tak denerwujesz? smile

Przecież zdiagnozowanie kompleksów przez internet to normalna sprawa. smile Tak Cię ten zarzut zabolał? smile Widać, że zabolał.

W gruncie rzeczy poprzedni post jest odpowiedzią na Twoje pytanie, skąd się wziął mój zarzut o hejt (pisałem o hejcie, a nie o nienawiści). smile
Sama widzisz, że diagnozowanie kompleksów obcej osobie przez internet nie jest sympatyczne dla osoby diagnozowanej (tak zrobiła forumowiczka Iceni wink
Trochę nielotni jesteście. smile

Forumowicz troll na tę chwilę z tego co widziałem pisał o historii (widać, że jej nie zna), a teraz na dodatek nie łapie prostych aluzji. Baranem jestem tylko ze znaku zodiaku. Ty jednak prezentujesz baranie myślenie w życiu realnym - bo przecież niezrozumienie prostej aluzji jak najbardziej o tym świadczy.

Ban - to nie koniec, ale początek końca. smile

48 Ostatnio edytowany przez troll (2018-04-07 19:26:52)

toeamo napisał/a:

Przecież zdiagnozowanie kompleksów przez internet to normalna sprawa. smile Tak Cię ten zarzut zabolał? smile Widać, że zabolał.

W gruncie rzeczy poprzedni post jest odpowiedzią na Twoje pytanie, skąd się wziął mój zarzut o hejt (pisałem o hejcie, a nie o nienawiści). smile
Sama widzisz, że diagnozowanie kompleksów obcej osobie przez internet nie jest sympatyczne dla osoby diagnozowanej (tak zrobiła forumowiczka Iceni wink

Forumowicz troll na tę chwilę z tego co widziałem pisał o historii (widać, że jej nie zna), a teraz na dodatek nie łapie prostych aluzji. Baranem jestem tylko ze znaku zodiaku. Ty jednak prezentujesz baranie myślenie w życiu realnym - bo przecież niezrozumienie prostej aluzji jak najbardziej o tym świadczy.

Chłopcze, udowodnienie ci twojej głupoty honoru mi nie przyniesie więc sobie odpuszczę. Chwalisz się wiedzą prawnicza nie mając podstaw języka polskiego, obrażasz inteligentnych ludzi próbując wykazać swoją wyższość, podczas gdy dzieci kończące podstawówkę dysponują większą wiedzą niż ty. Sam się osmieszasz wyciągając zasłyszane gdzieś na podworku słowa których znaczenia nie rozumiesz.
Nie szkoda ci czasu na takie ośmieszanie się?

49

Bo dostałeś bęcki.

I dlatego nie udowodnisz mi żadnej głupoty. Bo wstyd Ci, że nie zrozumiałeś od początku. Takie są fakty.

I to ty się ośmieszyłeś swoim atakiem. Nie kumasz łatwych do zrozumienia aluzji. Dostałeś bęcki, więc kończysz temat. Bo faktycznie teraz się nie wybronisz z przeoczenia zwykłego odwrócenia zarzutu o kompleksy. smile

Dzieci z podstawówki niech mają jak najlepiej i sobie dobrze radzą. smile Świetnie. To świadczy o tym, że nasze pokolenia wyrolują cienkich bolków. Sam wiesz o kim piszę. smile

Ale ja generalnie nie hejtuję, więc nie chce mi się z tobą pisać.

50

I tak kolejny, lepszy czy gorszy temat rozłożony przez osobnika który nie ma dość rozumu i ogłady aby odzywać się tylko jak ma coś do powiedzenia w poruszonej kwestii.

Troll po prostu chce udowodnić, że powodem jego życiowych niepowodzeń są źle dobrane portki. W wąskie się nie mieści i z tego powodu cały lament.

52

Trollu, z tym dobieraniem Ci ubrań przez córki skojarzyła mi się moja mama, która zawsze przychodzi do nas po radę i się oburza, jak oceniamy jej nowe buty jako "babciowate" big_smile ciężko określić na sucho, jaki to rodzaj ubrania, ale każdy może mieć własną interpretację smile

A dobrze ubrany to odpowiednio do okazji. Przy czym tak, żeby czuć się dobrze.

Lady Loka napisał/a:

Trollu, z tym dobieraniem Ci ubrań przez córki skojarzyła mi się moja mama, która zawsze przychodzi do nas po radę i się oburza, jak oceniamy jej nowe buty jako "babciowate" big_smile ciężko określić na sucho, jaki to rodzaj ubrania, ale każdy może mieć własną interpretację smile

A dobrze ubrany to odpowiednio do okazji. Przy czym tak, żeby czuć się dobrze.

Mi maż ciuchy często kupuję. Z butami 2 razy próbował, niestety nie trafił z rozmiarem. W sumie ja też czasami mu coś kupuję. Ogólnie dla mnie ideał faceta, to gośc w idealnie skrojonym garniturze i pod krawatem.

54

toeamo napisał/a:

A po czym poznałes,że się denerwuję? Bo ja jakoś nie zauważyłam żebym się denerwowała.No,ale Ty przecież znasz mnie lepiej smile smile
Diagnozuje sobie co tam chcesz a ja Ci przyznam rację.Mnie to nic nie kosztuje.A Tobie sprawi przyjemność smile
Hejt=nienawiść.Naprawdę może najpierw przeczytaj definicję słowa zanim niefortunnie go użyjesz bo widać,że nie wiesz o czym piszesz.
PS.Nie wiem czy zauważyłeś,że nie jestem Iceni.Ba,jestem tylko i wyłącznie sobą,mam jeden nick na tym forum.Niesamowite,co? smile

55

Ja jak widzę dojrzałych facetów, po 30stce, którzy chodzą w zdartych adidasach, czasami jeszcze brudnych, to mnie odrzuca. W pewnym wieku nie chodzi się też już na codzień w bluzach.

56

troll napisał/a:
natolinka napisał/a:

Też jestem starej daty, zarówno metrykalnie, jak i poglądami. Mężczyzna w czystych dżinsach, t-shircie i bluzie nie jest dobrze ubrany. Ubranie nie musi pochodzić z najdroższych sklepów aby było ładne i stylowe, ale musi być dobrane ze smakiem. Nie noszę drogich ubrań, a jednak co jakiś czas pytam córki o wybór garderoby. Nie wybierają rzeczy drogich, nie wybierają młodzieżowych, ale dobierają mi zestawy tak aby to wszystko pasowało do siebie i do mnie. Bo ubranie jest dobrze dobrane jak poprawia nasz wygląd, a nie tworzy obraz lumpa proletariackiego.

Czy uważasz, że w trykotowej bluzce i dżinsach,nie jest się dobrze ubranym? Wg Ciebie to ma być garnitur,koszula i krawat??? Bez przesady .Przede wszystkim ubranie ma być czyste,odprasowane. Dobrze ubranym należy być w szczególnych okolicznościach : wesele,chrzciny, przyjęcie Imieninowe . Po ulicach chodzi się w tym co się ma, nie chodzi o stroje wieczorowe,a o schludny i czysty wygląd. To proste, nie można też powiedzieć,że ludzie nie mają gustu,bo mowa jest o takich którzy go mają. Wiadomo,że nikt nie włoży na siebie coś w czym nie czuje się dobrze,bo każdy chce wyglądać w miarę elegancko.

57 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-04-16 20:35:59)

Mezczyzna, ktory nie ma przynajmniej jednej marynarki "na wyjscie" i krawata (czyli takiej nie do pracy)((nie mylić z wieczorowym garniturem)), to jak kobieta bez jednej eleganckiej sukienki i pantofli w szafie. Sugeruje albo skrajne ubóstwo, albo kompletny brak okazji do wyjscia (=brak znajomych  na specjalne okazje), albo totalne niechlujstwo.

Czlowiek kulturalny i odrobinę przynajmniej obyty w swiecie MUSI miec taki zestaw w szafie  i MUSI umiec się w tym "czuć"! To jak jedzenie nożem i widelcem - pewne standardy istnieją i łamanie ich nie wychodzi na zdrowie (przynajmniej przeciętnemu człowiekowi big_smile ) smile

Trykotowa koszulka pasuje na spotkanie z kumplami - na randkę to nie jest dobry wybór  tongue nawet jak się ma 20 lat

58

natolinka napisał/a:

Czy uważasz, że w trykotowej bluzce i dżinsach,nie jest się dobrze ubranym?

https://image.ceneostatic.pl/data/products/47144949/i-jqk-underwear-trykot-meski-wrestler-jqk-320-black.jpg
O tak, trykot to jest to. Tylko po co w takim razie te dżinsy.

natolinka napisał/a:

Wg Ciebie to ma być garnitur,koszula i krawat??? Bez przesady .Przede wszystkim ubranie ma być czyste,odprasowane. Dobrze ubranym należy być w szczególnych okolicznościach : wesele,chrzciny, przyjęcie Imieninowe . Po ulicach chodzi się w tym co się ma, nie chodzi o stroje wieczorowe,a o schludny i czysty wygląd. To proste, nie można też powiedzieć,że ludzie nie mają gustu,bo mowa jest o takich którzy go mają. Wiadomo,że nikt nie włoży na siebie coś w czym nie czuje się dobrze,bo każdy chce wyglądać w miarę elegancko.

Człowiek powinien się ubierać stosownie do okazji. Garnitur na siłowni będzie równie elegancki, jak dres w biurze.

Nie twierdzę że nie chodzę w dżinsach, adidasach i t-shircie. Ale nie udaje że jestem wtedy elegancki.
Na codzień do biura ubieram czysta, wyprasowana koszulę, jednolite, ciemne dżinsy i normalne półbuty. Jak jest zimno, dorzucam sportowa marynarkę. Moi współpracownicy mówią na mnie ovefashioned. Współpracowniczki mówią że jestem ładnie ubrany. Nie lubię garniturów, ale i one muszą być gotowe do wyjęcia z szafy.

Młodzi ludzie lubią luźny styl i nie ma w tym nic złego. Ale to raczej jest coś z gatunku "pięknemu to i w worku do twarzy". Widać to pięknie w okresie matur. Chłopcy w garniturach, dziewczęta w eleganckich kostiumach. Strój elegancki i stonowany.

59

Iceni napisał/a:

Mezczyzna, ktory nie ma przynajmniej jednej marynarki "na wyjscie" i krawata (czyli takiej nie do pracy)((nie mylić z wieczorowym garniturem)), to jak kobieta bez jednej eleganckiej sukienki i pantofli w szafie. Sugeruje albo skrajne ubóstwo, albo kompletny brak okazji do wyjscia (=brak znajomych  na specjalne okazje), albo totalne niechlujstwo.

Czlowiek kulturalny i odrobinę przynajmniej obyty w swiecie MUSI miec taki zestaw w szafie  i MUSI umiec się w tym "czuć"! To jak jedzenie nożem i widelcem - pewne standardy istnieją i łamanie ich nie wychodzi na zdrowie (przynajmniej przeciętnemu człowiekowi big_smile ) smile

Trykotowa koszulka pasuje na spotkanie z kumplami - na randkę to nie jest dobry wybór  tongue nawet jak się ma 20 lat

siem podpisujem.

Dobrze ubrany-przede wszystkim czysty,pachnący,świeży nie sprany nie porozciągany...Nie chodzi o Metki ale o odpowiednie dobranie kolorów tak aby całość wyglądała dobrze i nie ośmieszała wizerunku.Czyste obuwie...Masakrą jest jak widzę Buraka który ma Sztruksy starą porozciąganą koszulke czapkę wypaloną od słońca i Picolaki big_smile ..albo ci którzy ubierają sandały i do nich skarpety......maaaasakra!

61

sicolittlebustard napisał/a:

..albo ci którzy ubierają sandały i do nich skarpety......maaaasakra!

Eee tam, to całkiem fajne jest i śmieszne big_smile I jedyny na świecie w 100% skuteczny środek antykoncepcyjny big_smile

62

https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d8/39/51c198b817c45_o,size,1068x623,q,71,h,ae2232.jpg

63

Francja elegancja wink

http://img.wiocha.pl/images/e/d/ed7966b0acb507ca6675a64ee0af5122.jpg

64 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-04-17 09:45:32)

Bruce Willis - facet jak kazdy inny, w d*** ma przestarzałe konwenanse na temat sandałów i skarpet ;P

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/05/06/article-2621415-1D788B1500000578-425_306x583.jpg

(Zakładanie skarpet do sandałów to nie jest polska domena - robią tak faceci z całego swiata, w Azji jest to zupełnie normalne, prawdopodobnie przez wpływ tradycji japonskiej, ale Europejczycy robią to równie często, zwłaszcza w zestawieniu z sandałami sportowymi).

65 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-04-17 10:05:13)

może ukrywa przed paparazzo krogulcze pazury big_smile

a taki męski look kocham najbardziej lol
http://img.wiocha.pl/images/b/c/bc64cb1fdc3c3c70cbbd34e00fdd0865.jpg

Posty [ 1 do 65 z 71 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024