Witam dostalam wczoraj okresu na poczatku sie zdziwialam bo nawet nic nie mialam na bieliznie dopiero po podtarciu sie zauwazylam krew. Zawsze w pierwszych dniach miesiaczki krew doslownie lała sie ze mnie i nawet po przebudzeniu czasami całe łóżko było we krwi. Dzisiaj po przebudzeniu była krew ale na pewno nie tak dużo jak kiedyś po kilku godzinach od przebrania podpaski znowu poszłam ja zmienic.. patrze a tam dosłownie jedna plamka krwi. Krew moge tylko zauwazyc kiedy sie podcieram bo wtedy zgadza sie jest duzo krwi ale nic ze mnie nie leci nie wiem o co chodzi jeszcze nigdy nie miałam tak skapego okresu. Dodam że nie uprawiałam jeszcze seksu wiec na pewno nie jest to żadne krwawienie ciażowe. Byłam już u ginekologa i nic mi nie pomógł
Witam dostalam wczoraj okresu na poczatku sie zdziwialam bo nawet nic nie mialam na bieliznie dopiero po podtarciu sie zauwazylam krew. Zawsze w pierwszych dniach miesiaczki krew doslownie lała sie ze mnie i nawet po przebudzeniu czasami całe łóżko było we krwi. Dzisiaj po przebudzeniu była krew ale na pewno nie tak dużo jak kiedyś po kilku godzinach od przebrania podpaski znowu poszłam ja zmienic.. patrze a tam dosłownie jedna plamka krwi. Krew moge tylko zauwazyc kiedy sie podcieram bo wtedy zgadza sie jest duzo krwi ale nic ze mnie nie leci nie wiem o co chodzi jeszcze nigdy nie miałam tak skapego okresu. Dodam że nie uprawiałam jeszcze seksu wiec na pewno nie jest to żadne krwawienie ciażowe. Byłam już u ginekologa i nic mi nie pomógł
Jak nic nie pomógł? co powiedział? zbadał Cię?
martyna280914 napisał/a:Witam dostalam wczoraj okresu na poczatku sie zdziwialam bo nawet nic nie mialam na bieliznie dopiero po podtarciu sie zauwazylam krew. Zawsze w pierwszych dniach miesiaczki krew doslownie lała sie ze mnie i nawet po przebudzeniu czasami całe łóżko było we krwi. Dzisiaj po przebudzeniu była krew ale na pewno nie tak dużo jak kiedyś po kilku godzinach od przebrania podpaski znowu poszłam ja zmienic.. patrze a tam dosłownie jedna plamka krwi. Krew moge tylko zauwazyc kiedy sie podcieram bo wtedy zgadza sie jest duzo krwi ale nic ze mnie nie leci nie wiem o co chodzi jeszcze nigdy nie miałam tak skapego okresu. Dodam że nie uprawiałam jeszcze seksu wiec na pewno nie jest to żadne krwawienie ciażowe. Byłam już u ginekologa i nic mi nie pomógł
Nie badał mnie dopochwowo bo jestem dziewica po prostu zlał sprawe powiedział ze mam czekac
4 2018-03-08 18:32:56 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2018-03-08 18:34:23)
Nirvanka87 napisał/a:martyna280914 napisał/a:Witam dostalam wczoraj okresu na poczatku sie zdziwialam bo nawet nic nie mialam na bieliznie dopiero po podtarciu sie zauwazylam krew. Zawsze w pierwszych dniach miesiaczki krew doslownie lała sie ze mnie i nawet po przebudzeniu czasami całe łóżko było we krwi. Dzisiaj po przebudzeniu była krew ale na pewno nie tak dużo jak kiedyś po kilku godzinach od przebrania podpaski znowu poszłam ja zmienic.. patrze a tam dosłownie jedna plamka krwi. Krew moge tylko zauwazyc kiedy sie podcieram bo wtedy zgadza sie jest duzo krwi ale nic ze mnie nie leci nie wiem o co chodzi jeszcze nigdy nie miałam tak skapego okresu. Dodam że nie uprawiałam jeszcze seksu wiec na pewno nie jest to żadne krwawienie ciażowe. Byłam już u ginekologa i nic mi nie pomógł
Nie badał mnie dopochwowo bo jestem dziewica po prostu zlał sprawe powiedział ze mam czekac
to idź do innego lekarza. Ja nie mam pojęcia co to moze być, może rzeczywiście Ci się spóźnia i to plamienie jest tylko wstępem, ale też słyszałam o jakichś hardcorowych przypadkach, gdzie krew menstruacyjna zbierała się gdzieś w środku i doprowadzała do zakażeń innych układów.
Czasami jest też tak, ze po prostu przestaje się miesiączkować, ze stresu, niedożywienia, ogromnej otyłości, problemów hormonalnych, ale to wszystko trzeba potwierdzic u lekarza i zastosować odpowiednie leczenie.
Nawet jak jesteś dziewicą to lekarz po pierwsze powjnien zbadać Cię przez powłoki brzuszne, naciskając brzuch i sprawdzając, czy nie czuć niczego niepokojącego, możesz też poprosić o zbadanie piersi, tak profilaktycznie. Co do badania wewnętrznego, wszystko zalezy od budowy błony dziewiczej, czasami bada sie pacjentki przez odbyt, a czasami jezeli błona jest "luźniejsza" mniejsza, przez pochwę, ale wtedy stosuje się najcieńszy wziernik. Ja pomimo tego, ze dziewica nie jestem też podczas badania mam "aplikowany" wziernik dla dziewic ze względu na swoją ciasną budowę.
Jeżeli chcesz poczekaj ze 2-3 dni (chociaz ja bym nie ryzykowała), ale jezeli okres sie nie pojawi, lub jeżeli poczujesz jakiekolwiek bóle musisz iść do ginekologa, najlepiej prywatnego w prywatnej klinice, inaczej traktują pacjenta a koszt wizyty to ok 150 zł , no chyba że do profesora to 250 zł