Jestem z Warszawy i przyjeżdża do mnie mama, która ma niedługo 50 urodziny, razem z siostrą postanowiliśmy zabrać wieczorem mamę na kolację (Indyjska kuchnia) ale przed kolacją chciałyśmy pójść w ciekawe miejsca w Warszawie, mama lubi sztukę, historię...
Może do teatru? teraz we współczesnym grają Psie serce, super spektakl i teatr nie jakiś bardzo drogi.
Jestem z Warszawy i przyjeżdża do mnie mama, która ma niedługo 50 urodziny, razem z siostrą postanowiliśmy zabrać wieczorem mamę na kolację (Indyjska kuchnia) ale przed kolacją chciałyśmy pójść w ciekawe miejsca w Warszawie, mama lubi sztukę, historię...
Gratuluję mamusi takich córeczek
Najlepszego
Jeśli mama lubi sztukę to z całego serca polecam Zachętę. A jeśli połączyć sztukę i historię, to polecam Muzeum Wódki (dosyć nowe miejsce w Wawie). Dodatkowo, skoro to urodziny, możesz zamówić przewodnika i degustację (spokojnie, wszystko na poziomie, do degustacji podawane są wódki z wyższej półki). Byłam z koleżankami i doszłyśmy do wniosku, że to naprawdę fajny wstęp, jeśli chodzi o prezenty urodzinowe W okolicy są knajpki, do których możecie się wybrać na dalsze świętowanie (na bilecie do muzeum są też zniżki do jakichś restauracji niedaleko - chociaż nie wiem jak one wypadają, bo akurat tam nie byłam). Polecam serdecznie i mam nadzieję, że wizyta się uda
Teraz w Muzeum Narodowym jest wystawa czasowa związana z Paderewskim, to masz historię i sztukę w jednym. W czwartki chyba Zamek Królewski można za darmo zwiedzać... Dzisiaj z okazji Dnia Kobiet jest darmowy spacer po Łazienkach z przewodnikiem... Z kuchni indyjskiej polecam Indirę na Ochocie, zwłaszcza w godzinach lunchu, menu małe, ale pyszne
W Muzeum Wódki jeszcze nie byłam, może w weekend, ale polecę Muzeum Chleba i oraz Muzeum Neonów z ciekawostek
6 2018-03-27 12:17:55 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-27 13:36:45)
Moja mama wyprawiała 50tkę w restauracji umieszczanie reklam na forum jest płatne. Obok jest Park Łazienkowski, więc zawsze po jedzeniu można iść na spacer. Restauracja świetna, bardzo dobra, tradycyjna kuchnia. I desery wyśmienite, zwłaszcza szarlotka
A ja z siostrą na jej 50 tkę zabralismy sie na ... skok ze spadochronem. Siora mimo że ma kłopoty z głową była wniebowzięta - dosłownie i przenośni
DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE PROPOZYCJE, odpowiedzi, wybrałam się z mamą na pyszny obiad w Bombaj Masala i poszłyśmy do Muzeum Wódki, które jest niedaleko, wybrałyśmy to miejsce troszę pół żartem pół serio, a okazało się, że wszystkie, byłyśmy zasłuchane, mama miała wiele pytań do przewonika, który miał ogromną wiedzę i sporo ciekawostek nam opowiedział, było naprawdę miło i z klasą
9 2018-12-19 17:31:21 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-12-19 23:06:47)
Mama na peno byłaby też zachwycona wypadem rodzinnym do SPA Ja miałam takie szczęście dostać w prezencie voucher do spam i niedawno wróciłam. Miejsce świetne a sam relaks w SPA to ogromna przyjemność