Jak poznać kogoś- singielka koło 30-ki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak poznać kogoś- singielka koło 30-ki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jak poznać kogoś- singielka koło 30-ki

Cześć Wam wszystkim na początku, jestem nowa, a to mój pierwszy post smile

Jestem niespełna 30-letnią dziewczyną ze sporego miasta. Dotąd nie miałam chłopaka w sensie LTR i jestem pod tym względem dla mężczyzn całkiem przezroczysta. Tak było w szkole, na studiach i jest tak nadal. Jestem całkiem nieatrakcyjna dla facetów, jak wnioskuję, choć nie jestem skrajnie brzydka, czy zaniedbana, za to jestem skryta, mało towarzyska, niewiele mówię, jeśli nie dotyczy to jakiejś konkretnej sprawy, mam też bardzo mało znajomych (właściwie na stałe utrzymuję kontakt z 3 osobami, nie przyjaźnie się z ludźmi z pracy).  Próbowałam poznawać kogoś przez internet, tindera - skutki marne. Nie mam zupełnie pomysłu, jak osoba taka jak ja mogłaby jeszcze poznać kogoś. Nie wiem też, co sprawia, że jestem tak nieciekawa dla mężczyzn.
Czy macie jakieś pomysły jak osoba w moim wieku i z moimi ograniczeniami może kogoś poznać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poznać kogoś- singielka koło 30-ki

W moim przypadku Internet okazał się pomocny i dosyć konkretny.
W twoim jeśli już te rozwiązania odrzucasz po negatywnych doświadczeniach, najlepszym wyjściem chyba byłyby jakieś próby poszerzenia kręgu znajomych. I niekoniecznie facetów do wzięcia, oni powinni się pojawiać przy okazji. Piszesz, że jesteś z dużego miasta, a to zawsze ułatwia wnikanie w różne środowiska kulturalne czy rozrywkowe. Pół żartem, pół serio polecam sztuki walki big_smile Jest dużo mężczyzn i nie trzeba dużo rozmawiać wink

3

Całkiem dobrze Cię rozumiem. Też niewiele mowie na ogół, znajomych takich na których mógłbym polegać, to niewielu wręcz prawie żadnych. Sam mam teraz 31 lat. Pytasz co sprawia że jesteś nieciekawa dal mężczyzn. Moim zdaniem, trudności z poznania kogoś nowego wynikają nie z tego że jesteś nieciekawa, tylko z tego, że jesteś skryta. Mam podobnie, ciężko mi czasami mówić o sobie, szczególnie jak rozmawiam z dziewczyną, którą widzę pierwszy raz i nasze zainteresowania jakoś specjalnie się nie pokrywają. wówczas rozmowa się nie klei, wówczas wiadomo, że raczej nic z tego nie będzie. Zamknięcie się na inne osoby było też moim problemem, teraz jest na pewno lepiej niż kiedyś, choć nadal ciężko nawiązać mi kontakt. Ale próbuję i się nie poddaje. Też się nie poddawaj. Też próbowałem poznać kogoś przez tindera, jak dla mnie ta aplikacja się nie sprawdziła w oóle. Przez internet też próbowałem kogoś poznać. tu taj rezultat był lepszy, z niektórymi dziewczynami skończyło się głównie na kontakcie przez wiadomości, ale były przypadki, dokładnie dwa że udało się spotkać. Z jedną rozmowa się nie kleiła w ogóle, z drugą spotkanie było nawet udane, długo gadaliśmy, ale więcej się nie spotkaliśmy. Chcę przez to powiedzieć że trzeba próbować. Có mogę Ci poradzić? Zacznij rozmawiać z ludźmi z pracy, otwórz się na nowe znajomości, na początku to może wydawać się trudne, ale kilkuminutowa pogawędka na jakikolwiek temat pomoże Ci otworzyć się na innych. Twoja pewność siebie będzie większa i wówczas będziesz bardziej zauważalna. korzystaj z portali randkowych, pisanie z kimś z takiego portalu czasami jest dobre jako trening przed, rozmową podczas spotkania. Mi w podniesieniu mojej pewności siebie pomogło uprawianie sztuki walki. Aby kogoś poznać musisz dać sobie szansę. Zapisz się na zajęcia sportowe (nie musza to być sztuki walki) gdzie chodzą też faceci, jeżeli lubisz grać w planszówki albo chcesz spróbować, to poszukaj takiej grupy w swoim mieście, nie musisz tam nikogo znać (sam w zeszłym roku zacząłem chodzić na planszówki mimo iż nikogo nie znałem). W tych przykładach chodzi mi o to by rozszerzać swoje zainteresowania i zwiększać liczbę znajomych (nawet jeżeli większość z nich to miałaby być tylko znajomymi z widzenia) wówczas równocześnie zwiększysz swoje szanse by kogoś poznać dla siebie.

4

Moja droga. Jesteś w wieku w jakim mężczyźni  marzą o tym by się spotykać. Tylko masz chyba źle nastawienie. Musisz sobie odpuścić chęć poznania w sensie chodzenia. Na to przyjdzie czas jak znajdziesz kogoś o kim pomyślisz że jest Ciebie wart. Najpierw zacznij wychodzić na imprezy. Lubisz tańczyć? Podobasz się sobie? Wyluzuj się trochę w domu. Co Cię luzuje? Jak sobie to opracujesz to w ten sposób rozmawiaj z mężczyznami. Pokazuj swoje atuty jednocześnie prosząc gdzieś ich o pomoc. Faceci lubią czuć się potrzebny by ich po tym chwalić. To im podbija ego i czują się wtedy dumni więc jak chcesz jakiegoś zdobyć to im w koło za coś dziękuj i o coś pros. Możesz to robić z 50 na raz. Żeby się tylko nie dowiedzieli między sobą. Jak już się zacznie tobą interesować to możesz go przestać dowartościowywać. I tak z nim rozmawiać by on zaczął podziwiać Ciebie. Jakie ma szczęście że Cię poznał. To zawsze działa. Pokazuj mu jaka jesteś super. Później też możesz z tego zrezygnować. I tak już będzie Twój nawet jakbyś tylko miała pretensje do niego jaki to jest beznadziejny a on i tak będzie się cieszył że jesteś właśnie z nim bo Ty jesteś super. Hi hi

5

mytewa napisał/a:

Moja droga. Jesteś w wieku w jakim mężczyźni  marzą o tym by się spotykać. Tylko masz chyba źle nastawienie. Musisz sobie odpuścić chęć poznania w sensie chodzenia. Na to przyjdzie czas jak znajdziesz kogoś o kim pomyślisz że jest Ciebie wart. Najpierw zacznij wychodzić na imprezy. Lubisz tańczyć? Podobasz się sobie? Wyluzuj się trochę w domu. Co Cię luzuje? Jak sobie to opracujesz to w ten sposób rozmawiaj z mężczyznami. Pokazuj swoje atuty jednocześnie prosząc gdzieś ich o pomoc. Faceci lubią czuć się potrzebny by ich po tym chwalić. To im podbija ego i czują się wtedy dumni więc jak chcesz jakiegoś zdobyć to im w koło za coś dziękuj i o coś pros. Możesz to robić z 50 na raz. Żeby się tylko nie dowiedzieli między sobą. Jak już się zacznie tobą interesować to możesz go przestać dowartościowywać. I tak z nim rozmawiać by on zaczął podziwiać Ciebie. Jakie ma szczęście że Cię poznał. To zawsze działa. Pokazuj mu jaka jesteś super. Później też możesz z tego zrezygnować. I tak już będzie Twój nawet jakbyś tylko miała pretensje do niego jaki to jest beznadziejny a on i tak będzie się cieszył że jesteś właśnie z nim bo Ty jesteś super. Hi hi

Ale te rewelacje to z Cosmo czy Bravo :->?

Skąd jesteś?

7

Pirx zepsuła Ci się rakieta? Podasz inna radę? Czy tylko na komentarz do rady Cię stać skoro dziewczyna naprawdę chciałby kogoś poznać i poczuć się interesującą. Żeby wiedzieć że ktoś o niej myśli . Cosmo, bravo czy wysokie obcasy. Bez różnicy.

8 Ostatnio edytowany przez kacerz (2018-03-06 16:10:06)

mytewa napisał/a:

Pirx zepsuła Ci się rakieta? Podasz inna radę? Czy tylko na komentarz do rady Cię stać skoro dziewczyna naprawdę chciałby kogoś poznać i poczuć się interesującą. Żeby wiedzieć że ktoś o niej myśli . Cosmo, bravo czy wysokie obcasy. Bez różnicy.

Mytewa jesteś osobą, która w wyniku nieszczęśliwych przeżyć popadła w cynizm. Nie podchodzisz do rzeczywistości obiektywnie. Przykro mi, że spotkała Cię taka krzywda.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak poznać kogoś- singielka koło 30-ki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024