Uczucie czy jego brak ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Uczucie czy jego brak ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Uczucie czy jego brak ...

Hej wszystkim chciałabym się poradzić, w sumie sama nie wiem może wygadać albo poznać wasze opinie i wasze doświadczenia z życia.

Mam 26 lat, 2 dzieci i męża od kilku lat. Żyliśmy normalnie jak wszędzie dom, dzieci obowiązki, mało czasu dla siebie. Od jakiegoś czasu czuję że to nie to, że nie tego oczekiwałam od życia. Przed świętami byliśmy blisko rozstania, mojemu M nagle  nie podobała się moja praca ciągle miał pretensję że mnie nie ma w domu były kłótnie etc. Kiedy pojawił się u nas temat rozstania mąż stwierdził że się zmieni że dotarło do niego że źle się zachowywał i to nie było w porządku w stosunku do mnie. Postanowił się zmienić powiedział że będziemy żyć tak jak ja chce. I wszystko przeminęło te kłótnie, widzę u niego dużą zmianę i to doceniam. Mamy dzieci postanowiliśmy to wszystko poukładać żeby było dobrze tylko problem jest ze mną.
Ja czuję się dziwnie, czuję że nie wiem czy go kocham ( nie potrafię mu tego powiedzieć bo go zranię wiem że on mnie bardzo kocha) To trochę dziwne bo te myśli mi przychodzą kiedy nic nie robię. Brakuje mi wolności chyba bo kiedy pomyślę że była bym sama z nikim bym nie musiała konsultować nic nikogo nie pytać o zdanie robić to na co mam ochotę to myślę że właśnie tego mi teraz potrzeba ( może źle to odbieram nie wiem). Jest to dla mnie trudne bo jednak daliśmy szanse nam a tu jednak ja mam jakieś wątpliwości nie czuję dobrze myślałam że wszystko sie ułoży.

Moja miłość się wypaliła czy to możliwe? Czy ktoś też przechodził przez takie coś?

Chciałabym żeby wszystko było jak trzeba ale nie czuję tego choć bardzo się staram żeby było dobrze ja sama ze sobą czuję się źle. Najgorzej jest kiedy jestem sama albo mam dużo wolnego czasu wtedy mam natłok tych myśli, tych wątpliwości choć bardzo chce się ich pozbyć nie potrafię.

Nie raz myślę że to przez to że wcześnie się poznaliśmy, mieliśmy dzieci i tak do dziś i dlatego potrzebuję tej wolności nawet nie wiem jak to nazwać czego chcę nie wiem, czuję się nie swojo.

Czy ktoś tutaj miał podobną sytuację, chętnie wysłucham jak sobie poradził z tym problemem, jakie miał odczucia w tej sytuacji.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Uczucie czy jego brak ...

Ale dlaczego nie miałabyś mieć tej wolności duuużo więcej w małżeństwie. Wiem, małe dzieci- ale są opiekunki, przedszkola..
A gdybyś była wolna to co byś teraz robiła? Nie da się tego zorganizować w małżeństwie?

3

Ela210 napisał/a:

Ale dlaczego nie miałabyś mieć tej wolności duuużo więcej w małżeństwie. Wiem, małe dzieci- ale są opiekunki, przedszkola..
A gdybyś była wolna to co byś teraz robiła? Nie da się tego zorganizować w małżeństwie?

Po prostu czuję wewnętrznie że z tym człowiekiem nie moge robić różnych rzeczy mam taką blokadę, może przez to jaki był i że ta jego zmiana jest od nie dawna.
Czuję tak w środku. Wiem że pewne rzeczy nie były nigdy dla niego i teraz nawet jakbym go gdzieś wyciągła to czy ja bym się czuła swobodnie chyba nie i do tego dochodzi uczucie że to nie jego świat i że robi to dla mnie a nie dla siebie też.

Najgorsze jest to że ciągłe wątpliwości są zemną prawie cały czas, nie moge się skoncentrować na istotnych rzeczach od jakiegoś czasu bo ciągle to wraca. Nie czuję się swojo w obecnej sytuacji, niby jest k między nami ale te uczucie w sobie, te wątpliwości  są straszne.

Chciałabym się dowiedzieć czy są tu takie osoby co są lub były w podobnej sytuacji będąc z kimś a jednocześnie nie kochać tej osoby ( bo chyba tak to moge nazwać).

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-01-23 14:35:32)

No to chcesz wolności, czy potrzebujesz robić coś w tramach tej swobody i wolności z mężem?
On ma swoją wolność, swoje przekonania, chcesz go zmuszać do czegoś? Nie masz swoich własnych zainteresowań, nie możesz znaleźć przyjaciół do tego?
Wybacz, ale piszesz trochę mało konkretnie, by coś doradzić..na pewno wiesz czego chcesz? Dlaczego to mąż ma Ci to zapewnić?

Jeśli twierdzisz, że się wypaliło między Wami, był jakiś kryzys, może warto iść razem na terapię?

5

Chcialam chcę żeby bylo dobrze, ale ciagle te watpliwosci czy go kocham wracają. Nie chce by on mi cos zapewnial on chce zyc tak jak ja chce tak powiedzial to byl tylko taki przyklad z tym wyjsciem gdzies gdzie wiem ze on dobrze by się nie czul. Nie wiem czego chce zgadzam sie ale najbardzij mi chodzi o to ze go nie kocham tak mi sie przynajmniej wydaje.

6

Chcesz porady to musisz napisać cokolwiek konkretnego smile Bo nikt nie siedzi w Twojej głowie...
Mąż pewnie też nie.. Mówisz mu o co chodzi?

7

Faktycznie w takich wypadkach, trudno jest radzić, gdy tak ogólnie nie wiadomo o co chodzi. Może spróbuj od małych rzeczy. Czasem takie małe niuanse drażnią, zbiera się ich sporo i jest tak jak u ciebie.

8

Twój wątek może być przestrogą dla wszystkich młodych kobiet, dla których głównym celem w życiu (na pewnym etapie) jest zdobycie męża i urodzenie dzieci, im szybciej, tym lepiej. Zamiast cieszyć się mlodością, inwestować we własny rozwój,  lądują wśród garów i pieluch, a potem przychodzi proza życia i kryzys wartości.
Nie wiem, co powinnaś zrobić, żeby pozbyć się zwątpienia. Może docenić to, co masz; zdrowie, dzieci, dom, no i starającego się męża?

emilia507 napisał/a:

. Postanowił się zmienić powiedział że będziemy żyć tak jak ja chce. I wszystko przeminęło te kłótnie, widzę u niego dużą zmianę i to doceniam..

Hmmm, chyba nie o to chodzi? Jeżeli on będzie żył tak, jak Ty chcesz, to za chiwlę on będzie miał kryzys i dosyć wszystkiego.
Istotne jest zachowanie równowagi  w związku.

emilia507 napisał/a:

Po prostu czuję wewnętrznie że z tym człowiekiem nie moge robić różnych rzeczy mam taką blokadę,

...a kto powiedział, że wszystko musicie robić wspólnie? Zastanów się, znajdź wspólne z nim pasje, które możecie realizować razem, ale też masz prawo realizacji własnych indywidualnych pomysłów i dążeń. Macie dwoje małych dzieci i masz prawo czuć się zmęczona i czasem odpływać w marzeniach, do czasów, gdy byłaś formalnie wolna, to raczej naturalne i nie rób sobie z tego powodu wyrzutów. Jednak masz już rodzinę, dzieci i one nie znikną. Nie sądzę, że myślisz o porzuceniu dzieci, żeby odzyskać wolność, więc czas wolny, w którym nachodzą Cię takie myśli wykorzystaj jak najlepiej dla siebie, po to, żeby sprawić sobie przyjemność, a nie dołować się tęsknotą za tym, co nie wróci.

9

Nie broń Boże nie zamierzam porzucać rodziny.

Tak właśnie jest młodość trzeba wykorzystać, mój mąż ją wykorzystał bo jest starszy ode mnie ja niestety nie tak sie potoczyło nasze życie i teraz brakuje mi tego, tej nie zależności (wiadomo każdy z nas ma prawo żyć ale jednak jesteśmy rodziną i trzeba w pewnych rzeczach razem podejmować decyzje etc.)
Mam nadzieję że to się jakoś ułoży a jeśli nie to nie wiąże wielkiej nadziei na wspólne życie bo to jest nie do zniesienia już mam dosyć a każdego dnia jest co raz gorzej. W nocy jak się obudzę to już zasnąć nie mogę.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Uczucie czy jego brak ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024