Chłopak nie chce dać w kopertę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak nie chce dać w kopertę.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Chłopak nie chce dać w kopertę.

W przyszłym tyg idziemy z chłopakiem na 18 mojego brat i mojej kuzynki. jesteśmy razem 2 lata i mamy po 23 lata. Ja jeszcze sie ucze i pracuje dorywczo on tak samo. Czy powinien się dołożyć do prezentu na tą 18? Planuje dać bratu kasę, ale nie wiem ile będzie stosowne, zważając na to, że nie zarabiamy i nie mamy stałej pracy. Najgorsze jest w tym to, że moj chłopak wgl się nie pyta ile dajemy na tą 18.
Coś czuję, że on robi to celowo, bo gdy pół roku temu bylismy na weselu jego kumpla ( nie znałam tego kolegi, pierwszy raz go widziałam na weselu), nie dołozyłam się do prezentu, tylko kupiłam wino, uważając, że nie będę wykładac na wesele kogos kogo nie znam, a wtedy nie miałam pieniedzy.
Jednak chłopak wtedy do ostatniej chwili czekał z otwartą kartą z życzeniami aż włoże tam coś, a ja nic... Źle zrobiłam? Ja musiałam isc do fryzjera, kupić kieckę więc i tak się wykosztowałam. gdybym wiedziała, że tak będzię to bym  nie poszła na to wesele.

Ale w tej sytuacji, kiedy to mój brat ma urodziny to chyba powinien sie dołozyc, bo się znają, razem chwilowo pracowali..
Mylę się?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chłopak nie chce dać w kopertę.

A nie możesz z nim tego ustalić? Macie 23 lata, zaraz wasi znajomi i bliscy zaczną brać śluby itp., wypracujcie jakieś rozwiązanie. Po co domysły?

3

Nie dałaś kasy na wesele, to on nie da na urodziny.
Dziecinne, ale najwyraźniej chce Ci dać nauczkę.

4

Myślę, że chłopak albo się mści (niezbyt to fajne) albo ma takie zwyczaje co moim zdaniem nie jest niczym strasznym, nie każdy daje pieniądze w kopertę na 18-tkę. Ja np od rodziny nie dostawałam albo dostałam małe kwoty, po prostu ile chcieli i mogli, nie powinno się patrzeć w życiu, że coś nam się należy, bo tak nie jest. Za to mama pomogła mi wyprawić w mieszkaniu 18-tkę, kupiła tort, jakieś tam rzeczy. To było miłe smile Może Twój facet też nie rozumie idei dawania pieniędzy na 18-tkę, w końcu to nie wesele, że ktoś zbiera na dalszą drogę życia. Wiadomo na pewno miło jest coś dostać, ale jak się nie dostanie trudno. Niektórzy dają sobie za to prezenty. Ja zaprosiłam wtedy właśnie koleżanki i dostałam drobne prezenty. Nie ma sensu by dawał pieniądze na siłę. To, że tego nie zrobi to nie znaczy, że nie lubi Twojego brata. Może mu coś kupi?

5

Dla mnie wychodzisz na egoistke. Ty nie dalas bo nie mialas ( wesele) ale twoj facet ma dac( 18). Dorosli ludzie ustalaja takie rzeczy i rozumiem zachowanie twojego chlopaka. My z mezem przed slubem robilismy tak, ze jak szlismy do mojej strony znajomych itp to ja zdalam o prezent on kupowal kwiaty, a jak do jego to on dbal o prezent a ja kwiaty. Moze twoj chlopak doszedl do wniosku, ze skoro ty nie dolozylas sie do wesela  ( nie ukrywajmy na wesele prezent dsjesz wiekszy niz na 18) to na impreze z twojej strony on trz nie doklada. I ja osobiscie pomyslalabym to samo

6 Ostatnio edytowany przez filezila (2018-01-19 08:27:25)

samotnax4 napisał/a:

Dla mnie wychodzisz na egoistke. Ty nie dalas bo nie mialas ( wesele) ale twoj facet ma dac( 18). Dorosli ludzie ustalaja takie rzeczy i rozumiem zachowanie twojego chlopaka. My z mezem przed slubem robilismy tak, ze jak szlismy do mojej strony znajomych itp to ja zdalam o prezent on kupowal kwiaty, a jak do jego to on dbal o prezent a ja kwiaty. Moze twoj chlopak doszedl do wniosku, ze skoro ty nie dolozylas sie do wesela  ( nie ukrywajmy na wesele prezent dsjesz wiekszy niz na 18) to na impreze z twojej strony on trz nie doklada. I ja osobiscie pomyslalabym to samo

Zgadzam się w 100 proc. Egoistka z ciebie. I czy twój chłopak dostał zaproszenie czy jest twoja osobą towarzyszącą? Ty nie miałaś i nie dałaś to on może też nie ma skoro pracuje dorywczo.

Ja tez jak idę na imprezę to daje sama a jak idę z kimś to nie zamierzam się dokładać.

7

Ja tez nie widze w tej sytuacji obowiazku dokladania sie szczegolnie jesli Ty sie nie dolozylas. Moze Twoj chlopak podobnie jak Ty wtedy chce dac mlodemu flaszke w prezencie i tyle.
A tlumaczenie ze Ty wtedy musilas kupic kiecke i isc do fryzjera ... no sorry ale nie sadze ze to byl wymog chlopaka. Moglas isc w tym co masz ( ewentualnie pozyczyc) i sama sie uczesac i ufarbowac. Kupilas sukienke i poszlas do fryzjera dla samej siebie bo chcialas dobrze wygladac, taka prawda smile

fretka.fretka napisał/a:

Ale w tej sytuacji, kiedy to mój brat ma urodziny to chyba powinien sie dołozyc, bo się znają, razem chwilowo pracowali..
Mylę się?

Twój egoizm razi w oczy.  Tak, mylisz się.

Abstrahując od Twojego wątku, zastanawia mnie jak Wy, przez te dwa lata bycia razem, się dogadujecie. Jak można nie rozmawiać na takie tematy, tylko się domyślać? Rozumiem jakbyś zaczynała z nim związek, ale Wy jesteście razem dwa (!) lata.

9

Zgadzam się z dziewczynami- nie musi się dokładać, ale jeśli uważasz inaczej- po prostu mu to powiedz.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak nie chce dać w kopertę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024