W przyszłym tyg idziemy z chłopakiem na 18 mojego brat i mojej kuzynki. jesteśmy razem 2 lata i mamy po 23 lata. Ja jeszcze sie ucze i pracuje dorywczo on tak samo. Czy powinien się dołożyć do prezentu na tą 18? Planuje dać bratu kasę, ale nie wiem ile będzie stosowne, zważając na to, że nie zarabiamy i nie mamy stałej pracy. Najgorsze jest w tym to, że moj chłopak wgl się nie pyta ile dajemy na tą 18.
Coś czuję, że on robi to celowo, bo gdy pół roku temu bylismy na weselu jego kumpla ( nie znałam tego kolegi, pierwszy raz go widziałam na weselu), nie dołozyłam się do prezentu, tylko kupiłam wino, uważając, że nie będę wykładac na wesele kogos kogo nie znam, a wtedy nie miałam pieniedzy.
Jednak chłopak wtedy do ostatniej chwili czekał z otwartą kartą z życzeniami aż włoże tam coś, a ja nic... Źle zrobiłam? Ja musiałam isc do fryzjera, kupić kieckę więc i tak się wykosztowałam. gdybym wiedziała, że tak będzię to bym nie poszła na to wesele.
Ale w tej sytuacji, kiedy to mój brat ma urodziny to chyba powinien sie dołozyc, bo się znają, razem chwilowo pracowali..
Mylę się?