tabletki sylvie20 i 1dniowa przerwa między opakowaniami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » tabletki sylvie20 i 1dniowa przerwa między opakowaniami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez madvied (2017-12-14 22:15:48)

Temat: tabletki sylvie20 i 1dniowa przerwa między opakowaniami

Witam kobietki,
zwracam się do Was z pytaniem o skrócenie przerwy między opakowaniami tabletek antykoncepcyjnych Sylvie 20.
Otóż kilka miesięcy temu źle obliczyłam wystąpienie krwawienia, o 1 dzień za szybko, wtedy kiedy mam obowiązkowy basen, który musze zaliczać
Czy mogę skrócić przerwe do tylko 1 dnia? Niestety kontakt z ginekologiem jest utrudniony, a w ulotce nie ma szczegółowych informacji na ten temat.
Proszę o pomoc i pozdrawiam ♥

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: tabletki sylvie20 i 1dniowa przerwa między opakowaniami

Weź jedną tabletkę dodatkową z awaryjnego opakowania.

3

Lady Loka napisał/a:

Weź jedną tabletkę dodatkową z awaryjnego opakowania.

Bardzo proszę o przeczytanie postu jeszcze raz. Chodzi mi o skrócenie przerwy między opakowaniami smile

4

No ale efektem ma być przesunięcie okresu tak?
No to żeby przesunąć okres możesz wziąć po prostu odpowiednio więcej tabletek i później zrobić przerwę. Jak chcesz mieć okres dzień później to bierzesz jedną tabletkę więcej. Ja bym wzięła dwie dla pewności nawet i przesunęła o 2 dni. Jeżeli chcesz, żeby okres kończył się wcześniej, to odpowiednio wcześniej przestajesz brać tabletki (np. 3 przed końcem opakowania) i wtedy okres Ci się skończy 3 dni wcześniej niż normalnie, bo te 3 dni wcześniej się zacznie.

5

Lady Loka napisał/a:

No ale efektem ma być przesunięcie okresu tak?
No to żeby przesunąć okres możesz wziąć po prostu odpowiednio więcej tabletek i później zrobić przerwę. Jak chcesz mieć okres dzień później to bierzesz jedną tabletkę więcej. Ja bym wzięła dwie dla pewności nawet i przesunęła o 2 dni. Jeżeli chcesz, żeby okres kończył się wcześniej, to odpowiednio wcześniej przestajesz brać tabletki (np. 3 przed końcem opakowania) i wtedy okres Ci się skończy 3 dni wcześniej niż normalnie, bo te 3 dni wcześniej się zacznie.

Niestety trzeba przyjąć tylko 21 tabletek, nie więcej, nie mniej, lub po prostu spożyć dwa opakowania. Może to rozlegulować całą antykoncepcje hormonalną. Ale dziękuję za odpowiedź

6

A To Ci powiedzial ginekolog? Bo ginekolodzy mowia o tym ze jak sie chce przesunac sobie okres to mozna dodawac tabletki.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » tabletki sylvie20 i 1dniowa przerwa między opakowaniami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024