Witam kobietki,
zwracam się do Was z pytaniem o skrócenie przerwy między opakowaniami tabletek antykoncepcyjnych Sylvie 20.
Otóż kilka miesięcy temu źle obliczyłam wystąpienie krwawienia, o 1 dzień za szybko, wtedy kiedy mam obowiązkowy basen, który musze zaliczać
Czy mogę skrócić przerwe do tylko 1 dnia? Niestety kontakt z ginekologiem jest utrudniony, a w ulotce nie ma szczegółowych informacji na ten temat.
Proszę o pomoc i pozdrawiam ♥
1 2017-12-14 21:37:58 Ostatnio edytowany przez madvied (2017-12-14 22:15:48)
Weź jedną tabletkę dodatkową z awaryjnego opakowania.
Weź jedną tabletkę dodatkową z awaryjnego opakowania.
Bardzo proszę o przeczytanie postu jeszcze raz. Chodzi mi o skrócenie przerwy między opakowaniami
No ale efektem ma być przesunięcie okresu tak?
No to żeby przesunąć okres możesz wziąć po prostu odpowiednio więcej tabletek i później zrobić przerwę. Jak chcesz mieć okres dzień później to bierzesz jedną tabletkę więcej. Ja bym wzięła dwie dla pewności nawet i przesunęła o 2 dni. Jeżeli chcesz, żeby okres kończył się wcześniej, to odpowiednio wcześniej przestajesz brać tabletki (np. 3 przed końcem opakowania) i wtedy okres Ci się skończy 3 dni wcześniej niż normalnie, bo te 3 dni wcześniej się zacznie.
No ale efektem ma być przesunięcie okresu tak?
No to żeby przesunąć okres możesz wziąć po prostu odpowiednio więcej tabletek i później zrobić przerwę. Jak chcesz mieć okres dzień później to bierzesz jedną tabletkę więcej. Ja bym wzięła dwie dla pewności nawet i przesunęła o 2 dni. Jeżeli chcesz, żeby okres kończył się wcześniej, to odpowiednio wcześniej przestajesz brać tabletki (np. 3 przed końcem opakowania) i wtedy okres Ci się skończy 3 dni wcześniej niż normalnie, bo te 3 dni wcześniej się zacznie.
Niestety trzeba przyjąć tylko 21 tabletek, nie więcej, nie mniej, lub po prostu spożyć dwa opakowania. Może to rozlegulować całą antykoncepcje hormonalną. Ale dziękuję za odpowiedź
A To Ci powiedzial ginekolog? Bo ginekolodzy mowia o tym ze jak sie chce przesunac sobie okres to mozna dodawac tabletki.