Hej
Piszę do Was kobietki, ponieważ od dłuższego czasu zmagam się z wrastającymi włoskami na nogach i okolicach bikini. Próbowałam już zwykłej maszynki, wosku, depilatora, maszynki elektrycznej. Oczywiście stosuję peelingi, balsamy z mocznikiem między innymi Pilarix, jest lepiej ale bez szału. Po maszynce elektrycznej problem już się trochę zmniejszył, ale wiadomo nie daje ona efektu idealnej gładkości. Jedyne czego nie próbowałam to pasta cukrowa...podobno włoski po niej nie wrastają bo wyrywa się je zgodnie z kierunkiem ich wzrostu, ale chciałam zapytać, czy któraś z Was stosowała/stosuję tę formę depilacji i czy faktycznie problem wrastających włosków nie występował? Chciałabym mieć w końcu spokój na dłużej, a jako że jestem brunetką owłosienie mam dość bujne.
Wiem, że taką pastę można wykonać samodzielnie w domu, ale próbowałam już dwa razy i niestety nie wyszła mi tak jak należy, więc czy mogłybyście mi polecić jakąś gotową pastę do kupienia przez internet lub stacjonarnie? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Pasta cukrowa polskiej marki Ella Cosmetics do kupienia w ich sklepie internetowym. Korzystałam z niej tylko w salonie depilacji, więc jak chcesz się wybrać na zabieg to w Poznaniu lub Szczecinie jest taki salon A na wrastające włoski mają naturalny olejek, który ma zapobiegać wrastaniu. Z mojego doświadczenia po depilacji intymnej miałam dużo mniej podrażnioną skórę niż po goleniu. Osobiście do maszynki nie zamierzam wracać
Pozdrawiam