Relacja matka a dziewczyna jedynaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Relacja matka a dziewczyna jedynaka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Relacja matka a dziewczyna jedynaka

W skrocie, jestem jedynakiem, 25 lat, bez historii zwiazkowych.

Przez wiele lat mialem naciski od matki, ze mam znaleźć sobie dziewczynę, chce wnuki, etc. Byly podejrzenia o homoseksualizm.

Obecnie matka ma problem z akceptacją dziewczyn, kazda zla i beznadziejna. Czepia sie wszystkiego, chocby tego że "moze farbowac wlosy i jaki ma naturalny kolor?".

O co tu chodzi? Zazdrosc? Bo slysze momentami grozby o wydziedziczenie.
Ojciec problemow nie robi, podchodzi normalnie, ze spokojem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Relacja matka a dziewczyna jedynaka
Marek4466 napisał/a:

Przez wiele lat mialem naciski od matki, ze mam znaleźć sobie dziewczynę, chce wnuki, etc. Byly podejrzenia o homoseksualizm.

Obecnie matka ma problem z akceptacją dziewczyn, kazda zla i beznadziejna. Czepia sie wszystkiego, chocby tego że "moze farbowac wlosy i jaki ma naturalny kolor?".

O co tu chodzi? O to, że Twa matka 'wie lepiej', że usiłuje wymóc na Tobie określone decyzje, że czuje się na tyle bezradna, że posuwa się do szantażu. Co jest przyczyną? Nieodcięta pępowina i brak pogodzenia się z faktem, że jej syn jest dorosłym człowiekiem. Jej postawa jest ambiwalentna: z jednej strony chęć posiadania (tak, tak dosłownie, posiadania) wnuków, na które mogłaby przelać swe uczucia (a raczej zalać nimi), z drugiej lęk, że starci swój wpływ na Ciebie, gdy stworzysz związek.

3

Odp: Relacja matka a dziewczyna jedynaka
Wielokropek napisał/a:
Marek4466 napisał/a:

O co tu chodzi? O to, że Twa matka 'wie lepiej', że usiłuje wymóc na Tobie określone decyzje, że czuje się na tyle bezradna, że posuwa się do szantażu. Co jest przyczyną? Nieodcięta pępowina i brak pogodzenia się z faktem, że jej syn jest dorosłym człowiekiem. Jej postawa jest ambiwalentna: z jednej strony chęć posiadania (tak, tak dosłownie, posiadania) wnuków, na które mogłaby przelać swe uczucia (a raczej zalać nimi), z drugiej lęk, że starci swój wpływ na Ciebie, gdy stworzysz związek.

Dosłownie Wielokropek trafnie opisała Twoją sytuację.

Pytanie: czy kiedykolwiek postawiłeś się zdaniu matki i Twoi rodzice rozmawiali na temat Jej problemów?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Relacja matka a dziewczyna jedynaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024