zwiazek po zwiazku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: zwiazek po zwiazku

cześć,

miesiac temu poznałam chłopaka. w sumie od razu między nami zaiskrzyło, już na pierwszym spotkaniu było dosyć bliskie zblizenie.
od tamtego czasu inicjatywa z jego strony byla ciagla - widzimy sie praktycznie codziennie, nocujemy u siebie, gotujemy, chodzimy na spacery, ogladamy razem filmy,
robimy wspolnie zakupy, poznajemy swoich znajomych. jest miedzy nami jakaś tam chemia, lubimy swoje towarzystwo - praktycznie zachowujemy się jak w zwiazku.

natomiast jest on dwa miesiace po zerwaniu 3 letniego zwiazku. nie raz zaznaczał, że nie szuka jak na razie nikogo do glebszej relacji, raz zazartowal ze jestesmy "friends with benefits". na dobrą sprawę zgodziłam sie na taki układ, no bo czemu by nie. jednak z drugiej strony wyglada to calkowicie inaczej i zaczynam się troche bardziej angazować.
warto dodać, że bardzo często oglada sie za innymi dziewczynami, pyta mnie czy mi sie podobaja...

zastanawiam się głownie dlaczego są dwie tak bardzo sprzeczne informacje. z jednej strony zachowuje się jakby zwiazku szukal i chcial, ale z drugiej daje do zrozumienia i ciagle przypomina, że nie dążymy do niczego powazniejszego.

co Wy o tym myslicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zwiazek po zwiazku

Ja mysle ze to Ty powinnas sie zastanowic czego oczekujesz od tej relacji.Jezeli tylko kawy i ciastka a potem male co nieco to ok ale jezeli liczysz na zwiazek to nie ma szans bo on sie w tej chwili na to nie nadaje.Mysle tez ze jestes teraz dla niego na tzw zabicie czasu i bolu po rozstaniu a jak mu przejdzie ta cala trauma to pojdziesz na odstrzal.

3

A Ty nigdy nie oglądasz się za innymi facetami ?

4

ogladam, ale glosno nie manifestuje tego przy nim, bo uwazam to za brak taktu.

5

I to się ceni. Szacun dla Ciebie.
Co do faceta to wszystko wskazuje że jesteś dla niego raczej tymczasową kobietą. Może szuka związku ale niekoniecznie z Tobą chce go budować. Sory , takie życie, nie ja to wymyśliłem.

6 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-11-22 23:30:20)

magnum94 napisał/a:

raz zazartowal ze jestesmy "friends with benefits". na dobrą sprawę zgodziłam sie na taki układ, no bo czemu by nie.

zastanawiam się głownie dlaczego są dwie tak bardzo sprzeczne informacje. z jednej strony zachowuje się jakby zwiazku szukal i chcial, ale z drugiej daje do zrozumienia i ciagle przypomina, że nie dążymy do niczego powazniejszego.

co Wy o tym myslicie?

Nie ma tutaj nic sprzecznego. Powiedział, że nikogo nie szuka. Dodał, może i w żartach, że jesteście przyjaciółmi z dodatkami. Pyta o inne panny. Poza tym jakby to się nie skończyło, zawsze może się odnieść do swoich słów i nie będziesz mogła czuć się urażona. Natomiast jak to zwykle bywa, jedna osoba zaczyna coś czuć.  Więc co zrobisz? Oczywiście nie musisz kończyć znajomości, ale pogadałbym jednak czy przyjaciele czy razem. Nic pośrednio. Chyba że emocjonalnie jesteś na takie coś gotowa. Z tego co piszesz to niekoniecznie.

7

Zgadzam się z Miłymchamem, to co opisałaś to typowe, książkowe FF. Czyli jest w tym wszystko, tylko nie ma związku bo cały czas rozgląda się za inną opcją smile

8

Znasz powód dlaczego rozpadł się jego trzyletni związek?
Pytam, bo przede wszystkim on prawdopodobnie jeszcze nie zamknął za sobą tego rozdziału, a że łatwiej było mu przejść przez okres "tuż po" będąc z kimś niż samemu, a przy tym Ty zgodziłaś się na jego warunki, to po prostu wziął co mu los przyniósł. Problem w tym, że - jak sama wspomniałaś - zaczynasz się angażować, a jego zachowanie wskazuje, że początkowe deklaracje pozostają aktualne. Niestety odnoszę wrażenie, że ta przyjaźń z benefitami za chwilę może kosztować Cię zbyt wiele, dlatego sama sobie odpowiedz na pytanie czy warto?

9

Facet sie okreslil dosc jasno, nie ma tu niedopowiedzen. Chce z Toba relacji friends with benefits, nie chce zwiazku. Jego zachowanie na codzien : codzienne spotykanie sie, rozmowy myslisz ze sugeruja cos wiecej, ale tak nie jest. Gdyby angazowal sie to liczylbys sie tylko Ty i nie mowilby Ci o innych dziewczynach. No a tak macie jak dla niego luzny uklad, to jak z kolezanka mowi Ci kto mu sie podoba i sie rozglada. Jezeli pojdzie z inna do lozka to tez powie Ci ze to byl luzny uklad, wiec raczej nie na wylacznosc. Ja zdaje sobie sprawe, ze wiele kobiet jak juz codziennie spotyka sie z facetem, rozmawia to jest juz to juz cos powazniejszego, rzadko ktora kobieta spotyka sie z facetem na tych zasadach ot tak, ale u facetow zdarza sie inaczej. Zdarza sie ze poswiecaja wiele czasu na cos co i tak jest dla nich luznym ukladem. Jest im wygodnie, przyjemnie ale na te chwile lub wlasnie z ta osoba nie chca nic wiecej. No a dodatkowo jestes jego pocieszeniem po rozstaniu bo faktycznie czasu od rozstania to wiele nie minelo. Uznal ze jest uczciwy skoro wchodzisz w to swiadomie, a Ty liczylas na wiecej. Dlatego zerwij ten uklad powiedz ze juz Ci nie odpowiada lub jezeli chcesz byc szczera to powiedz ze zaczelas sie angazowac i to nie ma sensu. Dla niego to bedzie jasna deklaracja, ze no coz ten uklad sie konczy. Inaczej bedziesz dalej sie krzywdzic i potem bedzie jeszcze ciezej odejsc. No a skoro on sie nie zakochal i tak i traktuje to luzno to nic nie zrobisz. Nie zmusisz go do pokochania Cie ani bycia z Toba. Zadbaj o siebie i nie wchodz juz w takie uklady.

10

Jak dla mnie, chłopak nie zamknął tematu z ex. Ten układ z Tobą to taka otwarta furtka na ewentualny powrót do ex lub skok w bok. Sam z doświadczenia wiem, że układ FF może działać ale jeżeli polega tylko na seksie, a nie na żadnym spotykaniu się, wspólnych zakupach, wypadach itp. Bo wtedy zawsze jedna ze stron zaczyna się angażować i chcieć czegoś więcej z takiej relacji.

11

Najlepiej jakbyś tak z gruszki ni z pietruszki zapytała co było powodem zerwania z ex . Może tam znajdziesz odpowiedź , a tak na marginesie jeśli pozostaniesz tak w tym nawet nie wiem jak to nazwać związku to ty bardziej na tym ucierpisz niż on.

12

Robisz sobie krzywdę na własne życzenie. Wyjdziesz z tego układu poraniona, a on bedzie miał czystą kartę, bo postawił sprawę jasno.
Miom zdaniem, przyczyny jego rozstania z ex, nie mają dla Ciebie żadnego znaczenia. On nie jest jeszcze gotowy na nowy związek, ale chętnie korzysta z ...Ciebie, bo godzisz się na to. Sam fakt, że ostentacyjnie oglada się za inymi, świadczy o tym (pomijając brak taktu), że daje Ci do zrozumienia, żebyś na wiele nie liczyła.

13

Zgadzam się z przedmówcami.  Jeżeli chłopak wyraźnie zakomunikował Ci, że nie szuka teraz związku to niestety tak jest. I nie ważne jak bardzo będziesz chciała to zmienić, dopóki on sam nie uporządkuje swojego życia to niczego nie zmienisz.
Lepiej postaraj się zdystansować do sytuacji. Na pewno jesteś wartościową kobietą i zasługujesz na kogoś kto będzie chciał być właśnie z Tobą. I nie będzie ku temu żadnych przeciwwskazań, żadnych komplikacji.

Hmm z doświadczenia wiem jednak, że życie nie jest czarno-białe i jeżeli nie jesteś jeszcze gotowa żeby całkiem odpuścić to zrób dla siebie chociaż jedno. Nie zgadzaj się na żadne intymne kontakty z tym facetem (nawet jeżeli mega Cię kręci), a nawet odpuść sobie pocałunki, przytulenia. On nie ma się Tobą pocieszać, porównywać z byłą lub leczyć się z niej. On ma Ciebie chcieć, Ciebie jako człowieka. Wycofaj się na jakiś czas i zobacz czy będzie z Tobą szukał kontaktu, rozmów czy zatęskni za Tobą.

I raczej nie polecałabym wypytywanie o byłą. Nie jesteś jego terapeutką, nie daj się zapędzić w tą rolę. Jako to się mówi "co było, a nie jest nie piszę się w rejestr":) Jeżeli będzie gotowy na nowy, szery związek to będzie wiedział co zrobić. A jak nie, to niech dochodzi do siebie, ale nie kosztem drugiej osoby!

Tylko musisz się liczyć z tym, że nie przestaje się kogoś kochać tak z dnia na dzień. I po zakończeniu 3 letniego związku jest w nim z pewnością dużo emocji. Tak szczerze to myślę, że on próbuje Tobą je w sobie zagłuszyć. Ale to się nigdy nie udaje...

Powodzenia

14

A ja bym zapytała a co szkodzi wiedzieć, chodzi o to czy czasami ex nie zdradziła go z innym, lub chwilowo dała mu przerwę. I w ten sposób chce wzbudzić zazdrość u byłej. Jak by nie było zabezpiecza sobie tyły bo może wyrazie czego....i dlatego żeby nie zrazić umówił się z nią na takie chodzenie bez zobowiązań. Dwa miechy to za wcześnie żeby się rozkochać z 3 letniego związku na chyba że ma twarde serce i skacze z kwiatka na kwiatek

15

Tez na Twoim miejscu bym się zdyntansowała-on ma z tego korzysci, ale nie zaangazuje sie szybko w nowy zwiazek. Jestes "plasterkiem", jest ci go zal, on dzieki Tobie nie czuje sie samotny itp. itd....ale do przodu nie pojdziecie. A potem bedziesz załowała ze stracilas na niego czas.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024