Zazdrość i odległość - jak sobie radzić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość i odległość - jak sobie radzić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Zazdrość i odległość - jak sobie radzić

Witam netkobietki smile
Od ponad roku jestem w związku na odległość z cudownym chłopakiem. Moim problemem jest jednak zazdrość. Z racji kierunku studiów, chłopak ma kontakt w 99% z innymi dziewczynami, a mi ciężko jest się z tym uporać.
Kiedy przebywa na uczelni wciąż o tym myślę, zastanawiam się co robi, z kim, jaka jest. To samo, kiedy pisze do kogoś w mojej obecności.
Najgorsze jest to, że zdaję sobie sprawę z irracjonalności tego - rozsądek podpowiada mi, że nie mógłby mnie zdradzić, ale wciąż czuję ten lęk. Odległość wszystko pogarsza, trudniej jest o zaufanie i spokój... Rozmawialiśmy o tym, chłopak ma mnóstwo cierpliwości, utwierdza mnie w przekonaniu że jestem jedyną. A ja umiem często wypomnieć mu to w kłótni, zarzucić, że koleżanki są ważniejsze ode mnie. Wiem, że go to boli...
Proszę Was o pomoc - jak pracować nad sobą? Rozmawiać o tym z nim więcej? Jak powstrzymać się od kontrolowania życia chłopaka?
Czasem już nie mogę wytrzymać z całą tą zazdrością w środku, nie radzę sobie sad

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Jesiennowiosenna (2017-11-20 21:31:19)

Odp: Zazdrość i odległość - jak sobie radzić

Z moich obserwacji wynika, że zazdrość zazwyczaj wynika z zaniżonej samooceny osoby zazdrosnej.

Wydaje mi się, że powinnaś zrobić "rachunek sumienia" - sama ze soba, spojrzeć prawdzie w oczy i zastanowić się: czy masz jakieś kompleksy? Czy boisz się, że facet Cię zostawi? Z czego te lęki wynikają?

Fajnie, że sama zdajesz sobie sprawę z irracjonalności Twoich obaw. To pierwszy krok.

Krok numer 2 to moim zdaniem zapełnienie sobie czasu tak, abyś nie miała chwil na "myślenie o głupotach" wink Niezależnie od tego, co to będzie - czy bieganie, pływanie, chodzenie do kina, czytanie książek, gotowanie, skoki ze spadochronem - zapełnij sobie kalendarz tak, żebyś miała mało czasu na roztrząsanie głupich scenariuszy. Na początku może Ci sie to wydawać sztuczne, ale jak wejdzie Ci to w nawyk to sama potem będziesz tęsknić za chwilami dla siebie wink

A jak z innymi ludźmi? Masz bliskich przyjaciół? Jeśli nie, spróbuj odnowić kontakt ze starymi koleżankami. Zamiast siedzieć sama i zamartwiać się wychodź do innych.

Pozdrawiam Cię serdecznie smile

3

co to za odległość? zamieszkajcie razem.

4 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-11-20 22:47:59)

Hello_me napisał/a:

Witam netkobietki smile
Z racji kierunku studiów, chłopak ma kontakt w 99% z innymi dziewczynami, a mi ciężko jest się z tym uporać.

Gorzej jakby studiował z samymi chłopakami.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość i odległość - jak sobie radzić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024