Potrzebuje porady - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Potrzebuje porady

Jak radzicie sobie z bolesnymi rozstaniami i ile takie "leczenie się" z ex u was trwa? Chciałabym poczytać wasze historie, bo ja już sama nie wiem. Nie radzę sobie i boję się, że będzie to trwało bardzo długo. Zwłaszcza, że on był moją pierwszą miłością i byliśmy razem długo, a nasz związek to najlepsze lata mojego życia. Kocham go mocno, ale widocznie pojawił się ktoś inny, a mi tak ciężko się wyleczyć, a to już miesiąc od rozstania. A i jeszcze jak z kontaktem z byłymi? Odzywają się do was? Ja szczerze chyba bym tego chciała, bo byliśmy dobrymi przyjaciółmi, gadaliśmy ze sobą o wszystkim, zastępował mi moje przyjaciółki, więc tym bardziej ubolewam, że to koniec.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez josz (2017-11-01 23:48:16)

Odp: Potrzebuje porady

toohardtoforget, nie ma skutecznego lekarstwa po rozstaniu, gdy jest się stroną opuszczoną, czy porzuconą.
Tylko czas może uleczyć Twój ból. Można jednak próbować sobie pomóc.
Z pewnością nie szukaj z nim kontaktu, mimo, że tęsknisz. Jakikolwiek kontakt przedłuży Twoje cierpienie, zwłaszcza, jeśli on do tego kontaktu nie dąży. Za jakiś czas będziesz żalowała i czuła sie upokorzona.
Nie śledź też jego aktualnego życia, nie wypytuj znajomych, nie rozmawiaj na jego temat. Postaraj sie także wykreslić go z głowy i z życia.
Nie idealizuj go też, to nie pomaga,  z pewnością nie był idealny. Był Twoim przyjacielem? Najwyraźniej potrafi i  pragnie żyć bez Ciebie i Twojej przyjażni, musisz się z tym pogodzić.
Odśwież znajomości, nie rezygnuj z kontaktu z ludźmi, poszukaj dodatkowych zajęć. Wiem, że to tylko marna namistka nowego życia, bo myśli i tęsknota oraz poczucie straty cały czas powracają, ale to jedyny sposób, żeby się ratować.
Z czasem będzie lepiej.

Dziękuję za odpowiedź. Masz rację. Próbuję się od niego odciąć, ale czasami zobaczę go gdzieś przez przypadek i od razu wszystko wraca. Dlaczego to nie może być dla mnie takie proste jak dla niego

4

Co pomoże ukoić Twój ból?

1. Czas
Miesiąc po rozstaniu to dość krótki czas. Poczekaj jeszcze ze dwa, zajmij się swoimi sprawami, a wszystko powinno wrócić do normy

2. Nie zamykaj się na ludzi

Jeśli będziesz samotnie spędzała czas, bardzo prawdopodobnym jest, że cały proces potrwa dłużej. Zamiast tego ciesz się życiem i dziel szczęście z najbliższymi znajomymi

3. Znajdź coś, co Cię interesuje i poświęć się temu

To może być sport/fajne książki/uczenie się nowej umiejętności jak taniec i język - znalezienie czegoś, co Cię pasjonuje. Im bardziej się temu poświęcisz, tym mniej będziesz myśleć o ty, że się rozstałaś.

4. Zacznij rozglądać się za chłopakami

To normalne, że związki się kończą, natomiast zamiast przeżywać, możesz dopomóc szczęściu i rozejrzeć się za fajnymi facetami w Twojej okolicy. Nie zrozum mnie źle - nie chodzi oto, byś rękami i nogami pchała się jak najszbyciej w kolejny związek, ale możesz po prostu zobaczyć, jacy są, spędzić miło czas, randkując wink

Wybierz sobie 2 które podałem i działaj smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024