czy można kochać kogoś bardziej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy można kochać kogoś bardziej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez alice.alice1 (2017-10-30 23:05:05)

Temat: czy można kochać kogoś bardziej?

Moje własne przemyślenia i sytuacja, w której tkwię, zainspirowały mnie do założenia tego tematu. Interesuje mnie głównie zdanie mężczyzn, chociaż nie, w sumie to wszystkich was tutaj. Nie wiem, czy taki temat był już zakładany. Mam nadzieję, że nie łamię żadnego regulaminu.

Więc tak, zastanawiam się, jak to jest z miłością. Głównie, mam na myśli wstecz, tę retrospekcyjną miłość. Czy jeśli przestaje się z kimś być, a kiedyś kochało się tę osobę, to kocha się ją już zawsze? Czy nagle przestaje? A co, jeśli to nie była nasza decyzja, tylko ktoś od nas odszedł, a my nie chcieliśmy, walczyliśmy o tę osobę, ale ona odeszła. Czy kochamy ją nadal? Kiedy ta miłość wygasa? Co z nowym partnerem? Czy można kogoś kochać bardziej, mocniej, czy ktoś może być dla nas wyjątkowy i najważniejszy (żeby powiedzieć mu: nigdy nikogo tak nie kochałem, jak ciebie, żadna kobieta nie była dla mnie tak ważna). Czy każdą miłość się przeżywa i nie można komuś powiedzieć, że to jego kochamy najbardziej? Czy można kochać w każdym związku? Będąc w 3 związkach i zawsze kochać? Czy można porównywać miłość i siłę uczucia?

Co to znaczy kochać właściwie. Naprawdę mam takie rozważania i bardzo męczy to moją głowę, sama nie wiem już, jak podchodzić do tego tematu.
Zachęcam was do wypowiedzi...może mi się rozjaśni. Dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy można kochać kogoś bardziej?

Hej.Cos mi sie wydaje ze wlasnie calkiem niedawno rozsypal Ci sie zwiazek i sie boisz co bedzie dalej albo sie mysle.Powiem Ci tak ze pierwszy zwiazek jest zawsze w pamieci ale z biegiem lat jego sila opada jezeli mowimy tutaj o jakiejs tesknocie za dana osoba.Co do ponownego zakochania sie to tak,zakochasz sie jeszcze nie raz i albo slabiej od pierwszego albo jeszcze mocniej.Tutaj nie ma reguly.Z wiekiem czlowiek dojrzewa i inaczej patrzy na pewne sprawy w tym sfera milosci.Takze Moja Droga jezeli ktos Ci zlamal serduszko to za jakis czas zrobi sie rozowe na nowo no i te motylki tez beda i to w kolorze teczy czego Ci zycze wink

3

Wiem, że znasz mój wątek, ale może nie aż tak infantylnie. To pytanie serio. Nie miałam na myśli siebie, raczej moich partnerów w życiu i ciekawi mnie podejście ludzi do tego tematu.

4

alice.alice1 napisał/a:

Wiem, że znasz mój wątek, ale może nie aż tak infantylnie. To pytanie serio. Nie miałam na myśli siebie, raczej moich partnerów w życiu i ciekawi mnie podejście ludzi do tego tematu.

Nawet nie sprawdzalem twojego watku tylko dopiero po twojej odpowiedzi ale pamietam.
Ja juz Ci napisalem co o tym mysle.Ja mam 37 lat i wiem cos o tym i jeszcze raz powtorze.Dasz rade ponownie sie zakochac i wierze w to ze jeszcze mocniej niz teraz wink

5 Ostatnio edytowany przez alice.alice1 (2017-10-30 23:25:17)

Dzięki, bardziej zastanawiało mnie, jak to jest z moim eks partnerem, jak już się tak odkrywam. Czy on kochał tak samo, czy mnie mocniej, czy tamtą, czy jak. W tę stronę myślenie...Ja chyba tyle razy jeszcze nie kochałam, mam słaby licznik wink

6

alice.alice1 napisał/a:

Dzięki, bardziej zastanawiało mnie, jak to jest z moim eks partnerem, jak już się tak odkrywam. Czy on kochał tak samo, czy mnie mocniej, czy tamtą, czy jak. W tę stronę myślenie...Ja chyba tyle razy jeszcze nie kochałam, mam słaby licznik wink

Przykro ale tego nigdy sie nie dowiesz.Kazdy chcialby wiedziec co druga polowka ma w glowie.Bylo by wtedy latwiej bo wszystko inaczej by sie potoczylo a tak jest jak jest.Dzis jest tak a jutro juz odwrotnie.Najgorzej bo serducho cierpi na tym najbardziej.Pragniesz kochac a czy jestes kochana? Nie wiesz.

7

Można postępować właściwie, ale nie czuć właściwie, bo uczucia nie są obiektywne i rzeczowe, a subiektywne i abstrakcyjne.
Imho uczucie miłości zależne jest od pielęgnowania go w sobie - można równie dobrze przestać kochać kogoś, z kim dalej się jest, jak i nieustannie przeżywać uczucie po związku, po którym zostało już tylko wspomnienie. Nie ma problemu, by kochać kolejne osoby potem czy nawet w trakcie i żadne z tych uczuć nie będzie mniej prawdziwe.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy można kochać kogoś bardziej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024