Drogie Panie,
wybieram sie z dziecieciem i ukochanym do Mielna i poszukuje miejsc, gdzie mozna wyskoczyc, cos zwiedzic/zobaczyc po znudzeniu prazeniem sie na plazy. Jakies sugestie? Myslalam o Trojmiescie, ale to cale 200 km. Cos blizej, co jest warte obejrzenia. Nie musi byc nad samym morzem.
2 2012-07-11 20:47:34 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-07-11 20:53:52)
Nie byłam w Mielnie,ale zerknęłam na mapę i może Ustka? To około 80 km od Mielna, góra 100. Nie wiem tylko jak u Was, z dojazdem, bo nie wiem czy tam jest np autobusem łatwo dojechać.
Ooo, i na pewno Ustronie Morskie, tu jest niecałe 30 km, a miejscowość podobno piękna ;-)
Właśnie znalazłam też informację, że w Gąskach- 7km od Mielna jest super latarnia morska na 250 m, może Wam zapewnić fajne widoki.
Dziekuje CI bardzo. A jakies fokaria, cos do ogladania dla 6 letniego brzdaca? 30 - 60 km to dla mnie znosny dystans. Wiecej nie chce jechac, bo bedziemy podrozowac kamperem. Ruszenie tego bydlaka to po prostu masakra:)
4 2012-07-11 20:56:46 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-07-11 20:58:24)
Dziekuje CI bardzo. A jakies fokaria, cos do ogladania dla 6 letniego brzdaca? 30 - 60 km to dla mnie znosny dystans. Wiecej nie chce jechac, bo bedziemy podrozowac kamperem. Ruszenie tego bydlaka to po prostu masakra:)
Możecie w Sarbinowie, ok 8 km od Mielna. Właśnie przypomniało mi się, że moja koleżanka tam była. Sama twierdzi, że w samym Mielnie jest fajnie, ale nie ma wielu atrakcji, ale w fokarium podobało jej się :-)
Z takich miast jakie jeszcze możecie odwiedzić to Koszalin ,właśnie czytam, że mają piękny park. Choć nie wiadomo czy naprawdę tam jechać, skoro parków wszędzie dużo.
Myślę, że dla szkraba najfajniejsze będzie jednak fokarium .
Co bym mogła jeszcze dodać, znalazłam, że np w Ustroniu są dwa bodajże stare dęby, warto zobaczyć, myślę, że dzieciakom też się spodoba (oczywiście, jeżeli tam wstąpicie).
Na przyszłość z dziećmi radziłabym wyjazd poza Mielno, jeżeli chodzi o atrakcje, bo tutaj niestety nie ma ich aż tak wiele. Mimo wszystko życzę udanego pobytu i na pewno taki będzie
Mam nadzieje, ze bedzie udany. Te dodatkowe atrakcje sa na wypadek brzydkiej pogody. Mamy tez w planach windusrfing, ale uswiadomilam sobie, ze otwarte morze to nie to samo co zatoka i moze byc ciezko, stad pomysl poszukania czegos dodatkowego.
Moja cora i facet oraz ja nie umiemy lezec plackiem na plazy
No rozumiem. Powiem Ci szczerze, że ja na co dzień leniuch, mogę nic nie robić, hehe, ale na wyjeździe raczej też zwiedzam i staram się jak najwięcej zobaczyć. Dla mnie też nie jest leżenie non stop na plaży, trochę mogę, ale szybko mi się nudzi.
Także doskonale rozumiem, pozdrawiam
do dziś zasatanwia mnie fenomen polskiego morza:) zimna woda, pogody nigdy nie wyczujesz(ja nigdy nie trafiałam) i drogo jak na lazurowym wybrzeżu. Z Lublina jedzie się tam tyle samo co na Chorwację:)
do dziś zasatanwia mnie fenomen polskiego morza:) zimna woda, pogody nigdy nie wyczujesz(ja nigdy nie trafiałam) i drogo jak na lazurowym wybrzeżu. Z Lublina jedzie się tam tyle samo co na Chorwację:)
U mnie to bylo zalecenie lekarza w zwiazku z chorymi zatokami dziecka. I wraz z kuracja rzeczywiscie zadzialalo, bo nie choruje od sierpnia na oskrzela. Natomiast fenomen tez mnie zastanawia:) Ale da sie wytrzymac
No tak, na drogi oddechowe na pewno pomaga:) Lepiej oddycha się nad morzem
Drogie Panie,
wybieram sie z dziecieciem i ukochanym do Mielna i poszukuje miejsc, gdzie mozna wyskoczyc, cos zwiedzic/zobaczyc po znudzeniu prazeniem sie na plazy. Jakies sugestie? Myslalam o Trojmiescie, ale to cale 200 km. Cos blizej, co jest warte obejrzenia. Nie musi byc nad samym morzem.
Polecam Ogrody Hortulus Spectabilis z wieżą widokową i największym na świecie labiryntem grabowym w Dobrzycy (ok. 20 km od Mielna) oraz Ogrody Tematyczne Hortulus w Dobrzycy. Więcej można znaleźć na facebook'owych profilach ogrodów: Ogrody Hortulus Spectabilis i Hortulus Dobrzyca.