Samotna matka w niemczech - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Samotna matka w niemczech

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Samotna matka w niemczech

Mam 1,5 roczne dziecko mieszkam z partnerem w niemczech. Chce sie rozstac i nie wiem na jaką pomoc moge liczyc od panstwa i czy nie bede musiala wrocic do polski?
Moj partner jest polakiem ślubu nie mamy. Mieszka tu ponad 4 lata i pracuje. Ja jestem zameldowana w niemczech  od 2 lat. Mialam prace i umowę na rok. Jednak po 4 miesiacach pracy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i przeszlam na mutterschutz. Dziecko urodzilo sie tutaj w niemczech. Obecnie jestem zameldowana w job center.
Czy po rostaniu  moge liczyc na jakas pomoc od panstwa?I czy bedzie przyslugiwac mi jakies mieszkanie, bo partner powiedzial ze sie nie wyprowadzi, ze to ja mam sie wyniesc.
Czy któraś z kobiet byla w podobnej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotna matka w niemczech

Mieszkanie jest partnera? Czy na pół?
Najlepiej będzie jak poszukasz pomocy na miejscu. Na pewno są jakieś centra pomocy prawnej, gdzie możesz uzyskać pomoc.

3

Mieszkanie wynajmujemy

4

Najlepiej zapytaj w job center o to. Raczej nie samo mieszkanie Ci będzie przysługiwało, ale dopłata do kosztów wynajmu.

A centra pomocy prawnej są, ale... płatne. I to słono.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Samotna matka w niemczech

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024