Witam. Może ktoś z Was się orientuje........Jutro wybieram się do NFZ I DO ZUSU..... Moje pytanie dotyczy operacxji teścia......Otóż tak:
Mój teść jeszcze w czerwcu kwlifikował się do PRZESZCZEPU BIODRA.......NA KASE CHORYCH.....Na dzień dzisiejszy po kontroli jego Lekarz niestety poinformował go że stan jego biodra jest taki że on się tego ni e podejmie......Jest po wstępnej wizycie u innego lekarza......Mają mu ustalic termin i on sie tego podejmie........NIESTETY KOSZT TAKIEJ OPERACJI TO 20000 TYSIĘCY ....Z TYM jakośsobie wszyscy damy radę bo się postaramy poskładać i tacie coś dołożyć....Ale moje zapytanie jest takie,...............
CZY W TAKIEJ SYTUACJI MOŻNA JAKOŚ LICZYĆ NA POMOC ZE STRONY Z NFZETU??????????MOŻE KTOŚ Z WAS COŚ WIE I POMOŻE UDZIELAJĄC ODPOWIEDZI.......Z GÓRY BARDZO WAM DZIĘKUJĘ......
HALO.....Czy może mi ktoś coś podpowiedzieć????
HALO.....Czy może mi ktoś coś podpowiedzieć????
Może po prostu nikt nie wie? Dziwne, nie?
Nic nie wiadomo jaka to operacja-napisałaś tylko,że biodra i jaki ma ona przynieść efekt.
Tu masz listę świadczeń nieobjętych refundacją:http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/swiadczenia-zdrowotne-nierefundowane-za-co-musisz-zapacic-sam_34049.html
To,że nie ma tam mowy o operacji biodra nie musi oznaczać,że będzie zrefundowana.Musisz mieć info od lekarza dokładnie co ma być operowane-przypuszczam,że to pewnie endoprotezoplastyka,skoro płatna-i cel operacji.Z takim papierkiem wybierz się do lokalnego oddziału NFZ i Ci wszystko powiedzą.