dlaczego nagle zerwał znajomość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dlaczego nagle zerwał znajomość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: dlaczego nagle zerwał znajomość

Jestem po 5 randkach z facetem. Pasowaliśmy do siebie pod każdym względem. Humor, poglądy, zainteresowania, wartości. Wszystko mi w nim pasowało. Była między nami chemia, bardzo chętnie przytulał mnie i całował. Zdążył mnie rozkochać w sobie i widziałam to też w jaki sposób na mnie patrzył w jego oczach.Nie mogliśmy sie od siebie odkleić. Obiecywał kolejne spotkania. Między spotkaniami codziennie rozmawialiśmy telefonicznie. Nagle po dwóch dniach przerwy w kontakcie napisał że więcej spotkań nie będzie. Byłam w niezłym szoku i ciężko mi to było zrozumieć. Zapytałam go dlaczego mi to robi. On odpowiedział że ''narazie nie nadaje się do czegokolwiek, nie chce nikogo skrzywdzić i woli wcześniej odpuścić  i że z jego doświadczenia zle sie to kończy. Napisał też że wszystko ze mną jest ok i nic nie muszę zmieniać.''  Co ja mam o tym myśleć? O co mu tak na prawdę chodziło? Czy warto cokolwiek robić aby zmienić jego decyzję? Tak bardzo bym chciała aby zmienił zdanie. Nie mogę o nim zapomnieć. Rozkochał w sobie a potem nagle uciekł.

Może on sie po prostu boi miłosci i ciezko mu uwierzyc ze ją znalazł? bo fakt faktem kiedyś jego eks oszukiwała go kilka miesięcy, a moze mysli ze nie zasłuzył na mnie?
a może powinnam napisać do niego dopiero np. po miesiącu?
a jeśli chodzi o jego eks to jasno i wyraźnie mi powiedział że zerwał z nią kontakt na zawsze

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dlaczego nagle zerwał znajomość
bacholka napisał/a:

a jeśli chodzi o jego eks to jasno i wyraźnie mi powiedział że zerwał z nią kontakt na zawsze

Chyba zaczął mu rosnąć nos jak u pinokia i sie ewakuował. Może być tez tak, że poprostu nadal myślami i uczuciami jest przy byłej albo się poprostu była odezwała a on szybko się teleportował do niej. Jeżeli go zraniła, to na pewno ma wiele emocji z nia zwiazanych które sa silniejsze niż ewentualne zauroczenie/pozadanie Ciebie. Kontakt na pewno teraz maja.

3

Odczekaj kilka dni i potem napisz do niego. No nic raczej innego zrobić nie możesz. Niech on posiedzi sam z tymi myślami, uspokoi się trochę, ochłonie. wink
Bo może faktycznie boi się Ciebie skrzywdzić, bo nadal myśli o ex.

4

Moja przyjaciółka miała podobna sytuacje.  Po kilku wspaniałych randkach, gdzie facet traktował ją naprawdę wyjątkowo, a ona czuła się absolutnie doceniona i zadbana przez niego, nagle uciął kontakt. Powodem były niezamknie sprawy z przeszłości.  Jakaś była która, pomimo jego deklaracji, że to ewidentnie zakończył,  wciąż miała wpływ na jego emocje. W takiej sytuacji tworzenie nowej relacji nie jest możliwe. Nie chodzi o to ze jemu brakuje pewności ze jesteś wspaniała kobieta. Po prostu nie poradził sobie z tamtym. Smutek i żałoba po rozstaniu są odpowiednikiem fizycznego bólu.  Kiedy np skręcisz sobie nogè - czujesz ból.  Jest on potrzebny i stanowi ochronè.  Przy każdej próbie poruszenia kontyzjowaną kończyną Twoje ciało wysyła sygnał: to boli, nie forsuj się. To jest prawidłowe bo tylko bezruch może uruchomic procesy gojenia. 
Podobnie jest z miłością. Potrzebny jest czas takiego wyłączenia się, oddalenia i separacji żeby emocje się wyciszyly,  ból minął i aby serce było w stanie przyjąć do siebie nowa osobę.  Tego procesu się nie da przyspieszyć a już na pewno nie zdoła tego zrobić osoba z zewnątrz. 
Po rozstaniach często za szybko chcemy coś poukładać. Ten facet próbował bo naprawdę chciał - ale poczuł ze nie da rady. Postąpił dobrze bo gdy tylko sobie to uświadomił , wycofał się.  Nie był świadomy ze nie ma w nim jeszcze tej gotowości by tworzyć związek.  Nie ma w tym żadnej Twojej winy. Nie przekonuj go i szukaj osoby która będzie gotowa na to samo co Ty.
Uściski.

5

Esthere napisał/a:

Moja przyjaciółka miała podobna sytuacje.  Po kilku wspaniałych randkach, gdzie facet traktował ją naprawdę wyjątkowo, a ona czuła się absolutnie doceniona i zadbana przez niego, nagle uciął kontakt. Powodem były niezamknie sprawy z przeszłości.  Jakaś była która, pomimo jego deklaracji, że to ewidentnie zakończył,  wciąż miała wpływ na jego emocje. W takiej sytuacji tworzenie nowej relacji nie jest możliwe. Nie chodzi o to ze jemu brakuje pewności ze jesteś wspaniała kobieta. Po prostu nie poradził sobie z tamtym. Smutek i żałoba po rozstaniu są odpowiednikiem fizycznego bólu.  Kiedy np skręcisz sobie nogè - czujesz ból.  Jest on potrzebny i stanowi ochronè.  Przy każdej próbie poruszenia kontyzjowaną kończyną Twoje ciało wysyła sygnał: to boli, nie forsuj się. To jest prawidłowe bo tylko bezruch może uruchomic procesy gojenia. 
Podobnie jest z miłością. Potrzebny jest czas takiego wyłączenia się, oddalenia i separacji żeby emocje się wyciszyly,  ból minął i aby serce było w stanie przyjąć do siebie nowa osobę.  Tego procesu się nie da przyspieszyć a już na pewno nie zdoła tego zrobić osoba z zewnątrz. 
Po rozstaniach często za szybko chcemy coś poukładać. Ten facet próbował bo naprawdę chciał - ale poczuł ze nie da rady. Postąpił dobrze bo gdy tylko sobie to uświadomił , wycofał się.  Nie był świadomy ze nie ma w nim jeszcze tej gotowości by tworzyć związek.  Nie ma w tym żadnej Twojej winy. Nie przekonuj go i szukaj osoby która będzie gotowa na to samo co Ty.
Uściski.

nie,nie postąpił dobrze
dorosli ludzie rozmawiaja ze soba
nie trzeba od razu zdradzac masy szczegolow
ale czlowiek dojrzaly powie cos zanim zerwie kontakt

ja bym już nie chciala wracac do znajomości z kims takim w przyszlosci

Wygląda to tak, że faktycznie pojawiły się jakieś sprawy z przeszłości. Raczej wątpię by się wystraszył. Aczkolwiek dla mnie najbardziej prawdopodobną opcją jest to, że nie odpoczął jeszcze od poprzedniego związku i za szybko próbował się związać z kimś nowym. Następnie, gdy wszystko rozwijało się w dobrym kierunku, wróciły wspomnienia i ból z poprzedniej relacji. Żeby zapomnieć i móc otworzyć się na nowy związek potrzeba czasu.

Jak dla mnie powinnaś dać mu 2-3 tygodnie spokoju (może sam się odezwie) i wtedy napisać tak na spokojnie, nie naciskając na niego.

7 Ostatnio edytowany przez Esthere (2017-09-27 09:34:05)

Fakt, umknęło mi to ze zakończył to bez słowa.
Miałam na myśli to, że dobrze ze się wycofał zamiast ją oszukiwać.
Najlepiej żeby był na tyle poukładany i dojrzały i na tyle skomunikowany ze swoimi emocjami - żeby pewne rzeczy wiedzieć o sobie z góry a nie musieć dopiero wyczuć eksperymentalnie i posługując się kimś do tego celu.  Umówił się 5 razy zanim dotarło do niego, że nie ma w sobie gotowości. 5 randek to jednak sporo. Autorka ma prawo poczuć się dziwnie. Jedynyplus jest taki ze nie ciągnął tego dalej i nie wkręcał jej bardziej.

_v_ napisał/a:
Esthere napisał/a:

Uściski.

nie,nie postąpił dobrze
dorosli ludzie rozmawiaja ze soba
nie trzeba od razu zdradzac masy szczegolow
ale czlowiek dojrzaly powie cos zanim zerwie kontakt

ja bym już nie chciala wracac do znajomości z kims takim w przyszlosci

8

Dziękuję za odpowiedzi...No cóż jestem jeszcze pod wpływem resztek emocji a wtedy pisze się i myśli za dużo. Nie będę gościa usprawiedliwiać, po pierwszym spotkaniu już powinien uciec skoro mu coś nie spasowało a nie tulić całować i kupować kwiaty i wydzwaniać po nocach.

9

bacholka napisał/a:

Dziękuję za odpowiedzi...No cóż jestem jeszcze pod wpływem resztek emocji a wtedy pisze się i myśli za dużo. Nie będę gościa usprawiedliwiać, po pierwszym spotkaniu już powinien uciec skoro mu coś nie spasowało a nie tulić całować i kupować kwiaty i wydzwaniać po nocach.

Możliwe, że byłaś taka gałęzią na której chciał przeczekać. Takim plastrem na rany, które się nie zagoiły. Może chciał pokazać byłej, że sobie dobrze radzi bez niej i jest szczęśliwy spotykając się z Tobą? Może chciał wzbudzić w niej dawne emocje, motylki, zazdrość? Może faktycznie bardzo mu się podobasz i miał jakieś tam plany co do Ciebie ale wystarczył jeden sygnał od ex i pobiegł w jej ramiona? Też uważam, że w tej sytuacji wspólnym mianownikiem jest ktoś trzeci.

10

Ktoś trzeci , lub niezdecydowanie i niedojrzałość. Najpierw chce się spotykać a za jakis czas zrywa kontakt hmm
O czym to świadczy, po mojemu o niedojrzałości emocjonalnej , sam prawdopodobnie nie wie czego chce.
Moja rada Autorko , zajmij się sobą i odpuść  tą znajomość, to na pewno nie ten wink

11

Możliwe, że od samego początku nie szukał stałego związku, liczył jedynie na dobry seks.
To, że od pierwszego spotkania wpasował się w ramy oczekiwań względem Ciebie, nie oznacza wcale, że, nie były one zniekształcone, a czułości, którymi Cię obdarzał - prawdziwe.
Mógł po kilku spotkaniach stwierdzić, że to zbyt wielkie poświecenie dla niego i dłużej udawać miłości nie zamierza.

Tak, czy inaczej, ja bym się już z nim nie kontaktowała.

12

Wszyscy piszą tutaj o osobie trzeciej, a dla mnie nie jest to wcale takie oczywiste. Czasami zauroczenie kimś potrafi minąć po kilku tygodniach lub miesiącach, tak po prostu, byłam kilkakrotnie w takiej sytuacji, zarówno byłam tą osobą, której fascynacja drugim człowiekiem przechodziła bez żadnego wyraźnego powodu jak i tą, która została zostawiona nagle i niespodziewanie, bo "to jednak nie to".
A może gość ma jakieś problemy, o których nie wiesz, a o których nie chce mówić. Miłość nie zawsze jest najważniejsza, czasami schodzi na drugi albo jeszcze dalszy plan (pamiętam jak kiedyś chodziłam ze złamanym sercem, myślałam, że już wpadam w depresję, ale kiedy straciłam pracę to natychmiast się otrząsnęłam i zapomniałam o tym, że jestem nieszczęśliwie zakochana, bo są rzeczy ważne i ważniejsze).

Rozumiem, że chciałabyś wiedzieć, dlaczego tak postąpił, ale myślę, że ciśnięcie go i przymuszanie do tego, by powiedział coś więcej chyba nie ma sensu. Jedyne co możesz zrobić to odczekać jakiś czas, nie wiem, może miesiąc i wtedy się odezwać. A o tym co dalej zadecyduje już to jak zareaguje na próbę nawiązania przez Ciebie kontaktu.

13

Bosz... po 5 randkach facet cie "rozkochal w sobie"..

Po 5 k... randkach?!

Oprzytomniej dziewczyno, bo 5 randek to jest nic. Jak ty jestes "rozkochana" po 5 spotkaniach to masz powazniejszy problem emocjonalny od tego faceta.

14

Dziękuję za odpowiedzi. Doszłam do wniosku że ten gość myślał iż obecność innej kobiety pomoże mu wyleczyć się z tamtej relacji...niestety moim kosztem i to nieskutecznie. To dla mnie nauczka aby nie wpadać po uszy tak szybko.

bacholka napisał/a:

Dziękuję za odpowiedzi. Doszłam do wniosku że ten gość myślał iż obecność innej kobiety pomoże mu wyleczyć się z tamtej relacji...niestety moim kosztem i to nieskutecznie. To dla mnie nauczka aby nie wpadać po uszy tak szybko.

Wiele osób tak myśli, ale tylko czas pozwala nam stanąć na nogi i w pewnym momencie sami wiemy, że można próbować czegoś nowego. Dobrze, że udało Ci się uniknąć nieporozumienia i ewentualnego późniejszego cierpienia.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dlaczego nagle zerwał znajomość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024