Jak ją uratować? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak ją uratować?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Jak ją uratować?

Witam. Sytuacja wygląda następująco. Mojej siostry córka P  (ma w tej chwili 22lata) jest od 4 lat z człowiekiem, który ma na koncie odsiadke, recydywa, kradzieże, alkohol i narkotyki to podstawa. Na początku P postawiła sobie,że zmieni Go. Pracowała, wynajmowala mieszkanie, starała pokazać mu inne życie. Jednak on to nic zmieniał. Dawała pieniądze na wszywki. Pracował najdłużej miesiąc. Gdy P straciła pracę pożyczyła od koleżanki pieniądze, kupiła działkę ogrodową. Jeszcze szukała pracy ale nic nie mogła znaleźć. Wyjechali za granicę, wrócili po 3 tygodniach. Brak pieniędzy i dachu nad głową. Cała sytuacja doprowadziła do tego ze P zaczęła brać narkotyki. Zamieszkała z nim na działce, korzystali z Mops. My cały czas staraliśmy utrzymywać kontakt, pomagać, dowiadywać się co u Niej, niejednokrotnie mówiliśmy jej żeby wróciła do domu. Wydaje nam się ze ona sie go boi, chociaż sama tego nie mówiła. To co on powie ona posłusznie robi i tylko mówi nam ze "będzie dobrze". Broni jej kontaktu z nami, jeśli ma pozwolenie to Max 10 min. Zawsze potem się zjawia i ja woła, a ona od razu bez namysłu idzie. Dzisiaj byłyśmy na tych działkach, przyniosła leki. Mówila nam ze była u psychiatry, nie mówiąc o tym że jest zaniedbana, i lekarz przepisał jej leki na schizofrenie. Podejrzewamy ze on wziął te leki na lewo, bądź wzial receptę na siebie. Jest to człowiek który miał doczynienia z takimi lekami. Widzialysmy ja dzisiaj strasznie zmęczona, uspokojoną, cicha. Nie wiemy co mamy robić. On jest niebezpieczny. Zdolny do wszystkiego. Przy łóżku trzyma siekiere.. boimy się o nią. Jest dorosła.. Ale co możemy zrobić żeby jej pomóc. Gdzie się udać? Jak zrobić żeby wróciła do domu. Nie wiemy czy nadal bierze narkotyki ale na to wychodzi że zaczął jej dawać leki psychotropowe na schizofrenie. Sytuacja pokazuje że ona nie jest świadoma tego co sie dzieje.Pomóżcie błagam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak ją uratować?

Szczerze mówiąc to nie wiem. Jest dorosła, takie życie wybrała. Nie jestem pewna, jak inaczej można jej pomóc oprócz wpływania na nią, żeby od niego odeszła. Spróbuj zadzwonić na niebieską linię albo do nich napisać, może będą potrafili coś konkretnego doradzić, jak postępować w takiej sytuacji.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak ją uratować?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024