kurtka zamszowa - jak wyczyścić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » kurtka zamszowa - jak wyczyścić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: kurtka zamszowa - jak wyczyścić?

Jak wyczyścić czarną kurtkę zamszową? W niektórych miejscach widać rudawe przebarwienia, poza tym kiedyś próbowałam ją czyścić wodą i przez to zrobiła się bardzo sztywna.

Macie sprawdzone sposoby na wyczyszczenie, "zmiękczenie" i konserwację?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-08-24 13:52:56)

Odp: kurtka zamszowa - jak wyczyścić?

Oddac do profesjonalnego czyszczenia.

A jak chcesz bardzo sama to - miekka szczoteczka (moze byc nawet do zebow) albo specjalna szczotka do zamszu (miekka i gesta z naturalnego wlosia).

Do brudu, ktory wszedl gleboko mozesz uzyc octu winnego (ale najpierw wykonaj probe w niewidocznym miejscu)

Do miejscowych zabrudzen - miekka gumka do olowka.

Poza tym istnieja plyny do czyszczenia zamszu, trzeba tylko poszukac w sieci.

3

Iceni napisał/a:

Oddac do profesjonalnego czyszczenia.

A jak chcesz bardzo sama to - miekka szczoteczka (moze byc nawet do zebow) albo specjalna szczotka do zamszu (miekka i gesta z naturalnego wlosia).

Do brudu, ktory wszedl gleboko mozesz uzyc octu winnego (ale najpierw wykonaj probe w niewidocznym miejscu)

Do miejscowych zabrudzen - miekka gumka do olowka.

Poza tym istnieja plyny do czyszczenia zamszu, trzeba tylko poszukac w sieci.

Dzięki. Kurtka bardziej porządna niż modna, więc szkoda mi kasy na czyszczenie w pralni, dlatego szukam domowych sposobów.

Macie coś na jej "zmiękczenie"?

4 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-08-24 23:02:54)

Jezeli zesztywniala w jednym miejscu od plamy po wodzie to zmocz to miejsce jeszcze raz i kiedy bedzie wysychac stopniowo recznie  ugniataj, rozciagaj, masuj i uelastyczniaj ja przynajmniej co godzinę a potem jeszcze na sucho

----------

Ja kiedys mialam koszule z kozlej skory, raczej to ircha byla niz zamsz, to ja w pralce pralam na programie do welny lol

Ale kurtki to sie chyba nie da ...

5

bezkres napisał/a:

W niektórych miejscach widać rudawe przebarwienia (...)

Są takie specjalne spray'e do odświeżania koloru skóry zamszowej. Kilkukrotnie stosowałam je, by nadać drugie życie swoim butom, które w trakcie użytkowania z czarnych stawały się szarawe. Można je kupić choćby w CCC, a sprawdzają się zwłaszcza w przypadku czarnego koloru, bo tu nie ma wielkiej folozofii z dobraniem właściwego odcienia, jeśli nie chcemy preparatu nanosić na całość, a wyłącznie na wybrane fragmenty.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » kurtka zamszowa - jak wyczyścić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024