Witam
Przez ostatni okres czuje się beznadziejnie, ucierpiała bardzo moja samoocena . Miałam nie przyjemna sytuacje jakis czas temu i nie mogę się pozbierać do teraz i niestety ma to wpływ duży na moja prace. Mało tego jestem od nowego roku kierownikiem w sklepie i Niestety nie radzę sobie z tym . Cieszylam się bardzo, że to własne ja dostałam awans i nie zastanawialam sie dlugo nad tym od razu sie zgodzilam ale mija miesiace i nie mogę się zaklimatyzowac. Plan jakos robiny ale to nie jest jakies wow.Boje się, że mnie zwolnia . Nie wiem co robić. Nie byłam przeszkolona w tym kierunku nigdy nie byłam w takiej sytuacji. A dotychczasowy kierownik czy nawet zastepca byli bo byli nie było takiego autorytetu. Pod względem procedur, dokumentów i obsługi klienta sobie radzę ale zespół tu jest najgorszy problem.
Może poprostuu sie nie nadaje do tej roli ale nie chce rezygnować czy się poddac tylko jak pracować nad sobą jak wypracować sobie dobre cechy managera zeby nie mieli podstaw by mnie zwolnic a umowe mam do kwietnia
O jest pytanie może ktoś był w takiej podobnej sytuacji
Witam
Przez ostatni okres czuje się beznadziejnie, ucierpiała bardzo moja samoocena . Miałam nie przyjemna sytuacje jakis czas temu i nie mogę się pozbierać do teraz i niestety ma to wpływ duży na moja prace. Mało tego jestem od nowego roku kierownikiem w sklepie i Niestety nie radzę sobie z tym . Cieszylam się bardzo, że to własne ja dostałam awans i nie zastanawialam sie dlugo nad tym od razu sie zgodzilam ale mija miesiace i nie mogę się zaklimatyzowac. Plan jakos robiny ale to nie jest jakies wow.Boje się, że mnie zwolnia . Nie wiem co robić. Nie byłam przeszkolona w tym kierunku nigdy nie byłam w takiej sytuacji. A dotychczasowy kierownik czy nawet zastepca byli bo byli nie było takiego autorytetu. Pod względem procedur, dokumentów i obsługi klienta sobie radzę ale zespół tu jest najgorszy problem.
Może poprostuu sie nie nadaje do tej roli ale nie chce rezygnować czy się poddac tylko jak pracować nad sobą jak wypracować sobie dobre cechy managera zeby nie mieli podstaw by mnie zwolnic a umowe mam do kwietnia
O jest pytanie może ktoś był w takiej podobnej sytuacji
Nie napisałaś szczegółów, co to za nieprzyjemna sytuacja, która nadal ma wpływ na Twoją pracę. Postaraj się jednak zamknąć ten rozdział, wyciągnąć wnioski i w miarę możliwości nie wracać do swojej sytuacji.
To świetnie, że zauważasz, że brakuje Ci pewnych kompetencji - dzięki temu możesz zacząć coś z tym robić Zacznij od poczytania artykułów, blogów o zarządzaniu zespołem. Sprawdź, czy podane wskazówki jesteś w stanie wprowadzić w życie i jak Ci to idzie. Możesz też poczytać książki na temat pracy z zespołem, zarządzania, bycia dobrym menedżerem, np. "Początkujący menedżer" Loren B. Belker, Jim McCormick, Gary S. Topchik. Najlepiej byłoby wybrać się na szkolenie dla początkujących menedżerów - jeśli Twoja firma nie zapewnia żadnych szkoleń w tym zakresie, a Ciebie na nie nie stać, poproś o dofinansowanie takiego szkolenia. Użyj argumentów, że dzięki takiemu szkoleniu będziesz w stanie lepiej motywować zespół, organizować mu pracę, rozdzielać zadania, a to przyczyni się do usprawnienia pracy.
Ale może się okazać, że po prostu nie masz do tego predyspozycji i to nie jest nic złego Będziesz mądrzejsza o kolejną rzecz o sobie.
Głowa do góry i pamiętaj - nie zamartwiaj się, tylko myśl o rozwiązaniach