Hej
Na początku wspomnę, że wiem że nie można reklamować różnych stron na forum, ale to nie jest reklama . Jeśli zostanie to tak potraktowane po prostu usuńcie post
.
Chciałam podzielić się moim nowym odkryciem, znalazłam stronę na której jest kalkulator obliczający ilość kcal, białka, węglowodanów, tłuszczów itd: dietmind.pl
Oprócz tego kalkulator wylicza ilość witamin i minerałów dla parametrów, które sie podaje. No i najlepsze jest to, że pokazuje ile np. marchewki trzeba zjeść żeby zaspokoić swoje zapotrzebowanie na witaminę A. Od dawna szukałam czegoś takiego i w końcu... Szkoda tylko, że nie pokazuje podpowiedzi dla wszystkich witamin, nie wiem czym to jest spowodowane.
Teraz codziennie wrzucam sobie surową marchewkę na wagę kuchenną i jem 55g i wiem, że to dobrze wpłynie na moje zdrowie. A nawet jeśli zjem więcej to nic się nie stanie, bo beta-karoten z marchewek przecież zmienia się w witaminę A
. Z tego co kiedyś wyczytałam, tylko tyle beta-karotenu zostaje przemienione ile organizm potrzebuje.
Chciałam się tym podzielić, bo może jest więcej osób takich ja, które szukały czegoś takiego. Bardzo proszę