Pomysł na nową paczkę znajomych. Czy byłabyś/byłbyś zainteresowana/y? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Pomysł na nową paczkę znajomych. Czy byłabyś/byłbyś zainteresowana/y?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez panabiamka (2017-08-04 14:56:34)

Temat: Pomysł na nową paczkę znajomych. Czy byłabyś/byłbyś zainteresowana/y?

Wiele z nas czuje się samotnych w tym zabieganym obecnie świecie. Czasem to aż smutne, że nie mamy nawet z kim wyjść w weekend, czy na wesele znajomego. Spędzamy wiec czas w internecie, co częściowo zaspokaja nasza potrzebę kontaktów międzyludzkich. Ale czy to jest to czego naprawdę byśmy chcieli? Jak często marzyłaś/marzyłeś o własnej paczce znajomych, której nigdy być może nie miałaś/eś lub nawet jeśli tak, to każdy poszedł w swoją stronę, powyjeżdżali, pozakładali rodziny itd. itp... Teraz nawet nie ma gdzie poznać nowych, wartościowych osób, nie wiadomo jak i gdzie..

... No ok, są portale społecznościowe... matrymonialne.. ale co tych drugich zwłąszca ... nie masz może wrażenia, że ciężko kogoś ciekawego poznać na dłużej? Albo wciąż trafiasz na poszukiwaczy przygód, którzy nieustanne randkowanie z nowymi osobami uczynili swoim życiowym hobby...

Zastanawiam się nad stworzeniem miejsca w sieci, na poziomie, nie typowo matrymonialnego, nie dla zwykłych "poszukiwaczy przygód", jednak dającego możliwości bardziej poznawania nowych dobrych znajomych, a może nawet przyjaciół, w świecie rzeczywistym. Internet byłby tylko miejscem, gdzie możemy się znaleźć, a serce naszej społeczności biło by w realu. Co mam na myśli? Polegało by to głównie na spotkaniach w świecie rzeczywistymi wspólnym spędzaniu czasu, robieniem różnych ciekawych rzeczy razem. Organizowane byłyby przez administrację różnego rodzaju "wspólne wyjścia" czy to, zaczynając banalnie, na kawę, piwo, wycieczkę w ciekawe miejsce, wydarzenie kulturalne, ognisko z gitarą i kiełbaskami, czy wspólne rozmowy na interesujące nas tematy i otrzymywanie wsparcia od pozostałych, gra w szachy, czy go... itp itd. Interesuje mnie by to było różnorodne. Bo nie lubimy się nudzić i jesteśmy ciekawi świata wink Lubimy czytać książki, ale kochamy też integrowanie się ze światem na różne ciekawe sposoby smile To wszystko wymagało by jeszcze dokładnego przemyślenia i doszlifowania, jednak podaję wam ogólny zarys mojego pomysłu.

I pytania do was:
1. Czy taka forma spędzania czasu interesowała by Cię?
2. Czy chciałabyś/chciałbyś być członkiem takiej "paczki znajomych"?
3. Dlaczego tak, dlaczego nie?
4. Jakie widzisz silne strony tego pomysłu a jakie słabe?
5. Jakie są Twoje sugestie?
6. Co jeszcze chciałbyś od siebie do tego pomysłu dodać? Czego Ci tutaj brakuje?
4. A może jest już podobne miejsce w sieci, znasz i szkoda powielać, wystarczy tam zajrzeć? Jeśli tak, to co to za miejsce?

Z góry dziękuję za zainteresowanie wątkiem i odpowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomysł na nową paczkę znajomych. Czy byłabyś/byłbyś zainteresowana/y?

Panabiamka ja niektóre osoby bardzo lubię na tym forum i z przyjemnością poznałabym je w realu... ale netforumowicze są z całej Polski (a nawet z jeszcze odleglejszych zakątków globusa), poobserwuj różne spotkania integracyjne - całe tygodnie gadania, ustalania, a potem "wszystkim" coś wypada.
Generalnie pomysł jest fajny napisz coś więcej jak byś to widziała, jak zorganizujesz coś takiego.

3

Na forach są grupy spotkaniowe z różnych miast i się już nawet potworzyły takie "mini-paczki".

4

Averyl napisał/a:

Panabiamka ja niektóre osoby bardzo lubię na tym forum i z przyjemnością poznałabym je w realu... ale netforumowicze są z całej Polski (a nawet z jeszcze odleglejszych zakątków globusa), poobserwuj różne spotkania integracyjne - całe tygodnie gadania, ustalania, a potem "wszystkim" coś wypada.

True. Tak... jest dokładnie jak piszesz.. Już kiedyś organizowałam kilka pojedynczych "wyjść" z ludźmi z jakichś forów i wyglądało to dokładnie tak jak opisujesz. Chętnych miałam tylu, że się już gubiłam w tym kto jest kim, a gdy przybyłam na miejsce, to okazywało się, że pojawiała się może jakaś jedna zabłąkana owieczka wink Ale od czegoś trzeba zacząć. wink Myślę, że na początku tak właśnie by było, ale może z czasem udało by się poszerzyć krąg osób faktycznie zainteresowanych. Bo chyba tacy istnieją patrząc na wpisy w internecie? Tylko trzeba do nich dotrzeć i odpowiednio zachęcić... Akurat dałam ten wpis na Netkobietach, bo uważam, że tutaj jest sporo interesujących, inteligentnych ludzi, patrząc na posty i komentarze... Chciałam zrobić wstępne rozeznanie, co inni na to..

Averyl napisał/a:

Generalnie pomysł jest fajny napisz coś więcej jak byś to widziała, jak zorganizujesz coś takiego.

Cieszę się, że podoba Ci się pomysł smile Pierwsze koty za płoty jak to mówią wink

To było by bardziej zloty dla ludzi, którzy ogólnie chcieliby spędzać więcej czasu w realu, w jakiś ciekawy, godny wyjścia z domu, czy nawet podjechania kawałek, sposób - a nie tylko wirtualnie.
Nie dotyczyło by to tylko i wyłącznie osób z jakiegoś konkretnego forum, czy kółka zainteresowań, ale ludzi z różnych miejsc w sieci(i nie tylko, przecież istnieje jeszcze chyba poczta pantoflowa wink ) zainteresowanych taką formą, nazwijmy to "wyjścia do ludzi". Na początku można by się kontaktować mailowo(np dla tych, którzy nie korzystają z fb) lub stworzyć taką grupę na fb.
Chciałabym, by na takich spotkaniach działy się naprawdę jakieś ciekawe rzeczy, by to było dobrze zorganizowane, po to by też ciekawi ludzie chcieli tam przychodzić, a nie tylko kolejne "wyjście na piwo z osobami z internetu". Chodzi mi o to, by ludzie chętnie przychodzili na takie "spotkania", bo faktycznie fajnie można spędzić wspólnie czas, a nie tylko dlatego, ze czuja się samotni i potrzebują spotkać się z kimkolwiek... Zależało by mi więc na jakości tych spotkań.

Oczywiście ludzie są z całej Polski i jeszcze dalej... To rzeczywista fizyczna przeszkoda. Trzeba by to jakoś ogarnąć wink

5

Bardzo fajny pomysł, jeżeli ktoś potrafi to ogarnąć logistycznie, jestem za!
Sugestia: spotkania mogłyby się odbywać w miejscach, do których jest dojazd komunikacją publiczną.

Jestem za all ... nie wiem czy to sie da zorganizowac bo jestem czasem zamieszany w organizacje splywow kajakowych i wycieczek gorskich i wiem ze ...trudne to jest jesli trzeba gdzies przyjechac specjalnie. Predzej sie mozna spiknac jak z tego samego miasta ludzie sa.

7

Super pomysł, jestem za.

8

No to fajnie, że są osoby, którym pomysł się podoba. Będę myśleć jeszcze nad częścią strategiczną ogarnięcia tego.

Chętni niech piszą do mnie priv-y, żebym miała do was kontakt, gdy już uda mi się coś uruchomić smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Pomysł na nową paczkę znajomych. Czy byłabyś/byłbyś zainteresowana/y?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024