Czy jestem chroniona? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Czy jestem chroniona?

Hej dziewczyny! biorę pierwsze w swoim życiu tabletki antykoncepcyjne Mercilon. Pierwszą tabletkę wzielam pierwszego dnia miesiączki (26 lipca) jakos o 15 . Od następnego dnia postanowiłam ,że będe brała tabletki o godzinie 21 bo taka mi odpowiada...i biore te tabletki od 27 lipca o 21(wiadomo,że biorę codziennie) i mam pytanie,czy jestem juz zabezpieczona przed ciązą? mimo tego,że pierwsza tabletke wzielam o innej porze,a kolejne o innej? będę bardzo wdzięczna za odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jestem chroniona?

zapraszam do przeczytania ulotki,która dostalas wraz z tabletkami

3

_v_ napisał/a:

zapraszam do przeczytania ulotki,która dostalas wraz z tabletkami

Przeczytałam i nie ma tam wzmianki o mojej sytuacji. Tabletki żadnej nie zapomniałam... Chyba,że swoją sytuację mam tak potraktować (?)

4

Skoro to pierwsza tabletka to jestes chroniona, chyba ze masz bardzo krotkie cykle.

Jednak nastepnym razem jezeli nie bedziesz chciala/musiala zmienic pore przyjmowania to lepiej zazyj dwie tabletki w ciagu jednej doby, lub jeszcze lepiej - przesuwaj stopniowo biorac tabletke ZA WCZESNIE a nie za pozno.

Przyjecie tabletki za wczesnie nie spowoduje spadku hormonu we krwi ,  a wlasnie twn spadek ponizej okreslonego poziomu moze aktywowac owulacje.

Czyli w tym wypadku powinnac zazyc tabletke powiedzmy o 15, o 18 nastepnego dnia i o docwlowej 21 trzeciego dnia i przy tym pozostac.

Ale skoro to w ogole byla pierwsza tabletka w pierwszy dzien okresu to nie ma problemu.

5

Iceni napisał/a:

Skoro to pierwsza tabletka to jestes chroniona, chyba ze masz bardzo krotkie cykle.

Jednak nastepnym razem jezeli nie bedziesz chciala/musiala zmienic pore przyjmowania to lepiej zazyj dwie tabletki w ciagu jednej doby, lub jeszcze lepiej - przesuwaj stopniowo biorac tabletke ZA WCZESNIE a nie za pozno.

Przyjecie tabletki za wczesnie nie spowoduje spadku hormonu we krwi ,  a wlasnie twn spadek ponizej okreslonego poziomu moze aktywowac owulacje.

Czyli w tym wypadku powinnac zazyc tabletke powiedzmy o 15, o 18 nastepnego dnia i o docwlowej 21 trzeciego dnia i przy tym pozostac.

Ale skoro to w ogole byla pierwsza tabletka w pierwszy dzien okresu to nie ma problemu.

Moje cykle trwają 25-33 dni w tym miesiączka 7-8 dni. Mogę spokojnie kochać się z chłopakiem?

6

Hm... przy takich nieregularnych to nie wiem. W tym wypadku lepiej bedzie zadzwonoc do ginekologa i sie upewnic.

7

Przez pierwsze 7 dni zaleca sie dodatkowa mechaniczna ochrone, u Ciebie 7 dni minelo, wiec jestes chroniona.

8

mechaniczna ochrona teraz

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024