Manipulowanie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Manipulowanie...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-07-07 12:02:33)

Temat: Manipulowanie...

Ostatnio znalazlem pewnego blogera ma on rowniez swoj kanal na youtube i poogladalem sobie pare jego filmow i to co on tam opowiada,do czego namawia  mlodych chlopcow,to w glowie sie nie miesci,wykorzytstuje fakt ze wiekszosc facetow ma problemy z kobietami i nastawia wrogo do kobiet ,mowi tym chlopcom ze maja traktowac kobiety jak przedmiot i z tego co widze to wielu mlodych chlopcow go slucha... Takie cos powinno byc zabronione,szerzenie takich negatywnych rzeczy przeciw kobietom,uczenie traktowania przedmiotowo,egoistycznie...
Jego filmiki na youtube o tytualch
"Dobre rady dla brzydkich kobiet" - [nieregulaminowy link]
"Kobieta zaczyna się od podwójnego D, czyli o kobiecych "Januszach""  - [nieregulaminowy link]
"Nowoczesne, wyzwolone z rozumu kobiety to dziadostwo i chłam - feminizm i nienawiść do mężczyzn" [nieregulaminowy link]
"Wymiana Pań na lżejszy model dobrym nawykiem gentlemana"   - [nieregulaminowy link]
"Bycie dobrym dla kobiety nie popłaca - czy warto być dobrym człowikiem" - [nieregulaminowy link]   
"Kobiece "mundrości", czyli jak oskubać mężczyznę udawając anielicę " - [nieregulaminowy link]

"Czy kobieta jest naturalnym pasozytem"
" Stara kobieta nie jest seksowna"
"Czy wszystkie mężatki zdradzają? I owszem. Kiedy kobieta jest niewierna i zdradza? "
"Troska Pań o Ciebie kończy się tam, gdzie zaczyna się ich zysk - małżeństwo"

Sami posluchajcie i ocencie, moim zdaniem jest to prostak manipulator,cwaniak,ktory msci sie na kobietach,i chce wpedzic kobiety w kompleksy.
.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Manipulowanie...

Och, widziałam parę tych filmików. Żałosne! Dla tych panów kobieta jest przedmiotem.
Niestety bazują na fakcie że mnóstwo kobiet nie umie cenić siebie, a swoją wartość mierzy byciem w związku. Gdyby wobec mnie facet zastosował np. jakiś tam "chłodnik", toby mnie już więcej nie zobaczył. Dostałby "lodówkę"!

3 Ostatnio edytowany przez Volaa (2017-07-06 11:23:48)

Piegowata'76 napisał/a:

Och, widziałam parę tych filmików. Żałosne! Dla tych panów kobieta jest przedmiotem.
Niestety bazują na fakcie że mnóstwo kobiet nie umie cenić siebie, a swoją wartość mierzy byciem w związku. Gdyby wobec mnie facet zastosował np. jakiś tam "chłodnik", toby mnie już więcej nie zobaczył. Dostałby "lodówkę"!

Najzabawniejsze jest to ze dodatkowo oprocz jego blogow filmow na youtube to on jeszcze wydaje ksiazki o tej samej tematyce czyli
"jak zgnebic,zmanipulowac kobiete,wpedzic ja w kompleksy by byla slaba posluszna i na kazde zawolanie"
Ten gosciu to oszolom,moze i nawet do sekty nalezy... A ci glupi mali chlopcy tak mu wierza i nie zdaja sobe  sprawy jak on im psuje glowe.
Do  tego ma pewnie niezly ubaw, ze tak manipuluje swoimi sluchaczami,czytelnikami ... Ze tak sie daja i jeszcze mu za to placa...

4

podejrzewam, że to reklama po prostu smile

5

Volaa napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Najzabawniejsze jest to ze dodatkowo oprocz jego blogow filmow na youtube to on jeszcze wydaje ksiazki o tej samej tematyce czyli
"jak zgnebic,zmanipulowac kobiete,wpedzic ja w kompleksy by byla slaba posluszna i na kazde zawolanie"
Ten gosciu to oszolom,moze i nawet do sekty nalezy... A ci glupi mali chlopcy tak mu wierza i nie zdaja sobe  sprawy jak on im psuje glowe.
Do  tego ma pewnie niezly ubaw, ze tak manipuluje swoimi sluchaczami,czytelnikami ... Ze tak sie daja i jeszcze mu za to placa...

Gość znalazł sposób na to, by zarobić. Jest wielu facetów, którym się wydaje ta ścieżka słuszna - ukarać kobiety, za własne niepowodzenia, kompleksy!
Jest zapotrzebowanie, to chłopak korzysta, pewnie trochę podkręca swoje teorię, to trochę tak jak z poradnikami typu: "chcesz być bogaty - kup tę książkę". Z resztą, większość ludzi szuka jakiś mądrość internetowych by rozwiązać swoje problemy - wszystko jedno czy to będzie sposób na kobietę, czy dieta cud, czy cokolwiek innego. Jednak każdy rozsądny człowiek nie przyswaja tych mądrości natychmiast i w 100%, tylko najpierw analizuje czy to ma sens, czy jest zasadne testowanie takich porad na sobie, a jeśli spróbuje to wyciąga wnioski.

Zgadzam się z Piegowatą'76 - jest przecież druga strona, jeśli kobiety dają się tak traktować facetom, jeśli swoją wartość postrzegają tylko w kontekście czy faceci zwraca uwagę na tyłek, cycki, itd... to wtedy okazuje się, że tacy goście mają rację, że jest to słuszna ścieżka, niestety. W każdym innym przypadku gdy taki "nowo-nawrócony" spotka się z pewną siebie, wartościową kobietą, to sam zrozumie, jak mu ten youtuber nasr**  w mózgu.

6

Averyl napisał/a:

Gość znalazł sposób na to, by zarobić. Jest wielu facetów, którym się wydaje ta ścieżka słuszna - ukarać kobiety, za własne niepowodzenia, kompleksy!
Jest zapotrzebowanie, to chłopak korzysta, pewnie trochę podkręca swoje teorię, to trochę tak jak z poradnikami typu: "chcesz być bogaty - kup tę książkę". Z resztą, większość ludzi szuka jakiś mądrość internetowych by rozwiązać swoje problemy - wszystko jedno czy to będzie sposób na kobietę, czy dieta cud, czy cokolwiek innego. Jednak każdy rozsądny człowiek nie przyswaja tych mądrości natychmiast i w 100%, tylko najpierw analizuje czy to ma sens, czy jest zasadne testowanie takich porad na sobie, a jeśli spróbuje to wyciąga wnioski.

Zgadzam się z Piegowatą'76 - jest przecież druga strona, jeśli kobiety dają się tak traktować facetom, jeśli swoją wartość postrzegają tylko w kontekście czy faceci zwraca uwagę na tyłek, cycki, itd... to wtedy okazuje się, że tacy goście mają rację, że jest to słuszna ścieżka, niestety. W każdym innym przypadku gdy taki "nowo-nawrócony" spotka się z pewną siebie, wartościową kobietą, to sam zrozumie, jak mu ten youtuber nasr**  w mózgu.

Zgadzam sie z tym w 100% - kobieta z glowa na karku temu nie ulegnie. Cala reszta "myslacych inaczej" ... coz - w przyrodzie zawsze wygrywa ten sprytniejszy.

Zamiast narzekac na facetow, ktorzy maja nasr*** w glowie wychowujmy swoje corki tak, by wiedzialy po co maja przede wszystkim rozum, a nie cycki.  Dosc mam juz traktowania kobiet przez inne kobiety jak niesprawne umyslowo, wymagajace specjalnej ochrony przed tymi niedobrymi facetami.

7

kobieta może się nie dac jesli wie,ze jest manipulowana
a czesto nie wie
tego nikt nie uczy
natomiast ci,którzy manipuluja często robią to w bialych rękawiczkach i naprawdę ciężko się zorientować

8

Jak to "tego nikt nie uczy"?

Na tym samym YT jest mnostwo filmow jak manipulacjom nie ulegac, jak odczytywac mowe ciala itd. itp.

Jezeli zdesperowany 16-latek jest w stanie znalezc w sieci informacje jak uwodzic, to 16-latka powinna byc na tyle sprawna intelektualnie by znalezc informacje jak sie bronic przed manipulacjami (nie tylko seksualnymi) jak byc asertywna w zwiazkach itp. itd.

Rownie duzo jest informacji jak uwodzic mezczyzn smile

W tej kwesti jest remis, bo jak gatunek ludzki dlugi - obie plcie maja swoje metody.

9

Volaa napisał/a:

Takie cos powinno byc zabronione,szerzenie takich negatywnych rzeczy przeciw kobietom,uczenie traktowania przedmiotowo,egoistycznie...
.

Jeśli powinno być zabronione, to po co to popularyzujesz i podajesz linki?? tongue

Oglądalność mu nabijasz. A może to Twój kanał??

10

Ze stroną bracia samcy zetknęła się już wcześniej, ale jakoś nie mogłam przebrnąć przez jakikolwiek temat, teraz też próbowałam i na trzeźwo i po piwkach big_smile jakoś nie daję rady wysłuchać tych kocopałów... może to jest dla specjalnych mężczyzn jednokomórkowców, którzy centrum dowodzenia mają między nogami

11 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2017-07-06 23:30:20)

Bracia samcy to dno dna. Nie tylko nie da się przebrnąć przez ten pseudopsychologiczny bełkot, ale też trudno mi uwierzyć, że ci biedni, spragnieni zrozumienia użytkownicy nie widzą jak bardzo poddawani są psychomanipulacji. Przecież to działa jak sekta - tam nikomu nie chodzi o to, żeby komukolwiek pomóc, nawet jeśli kolejni faceci potrzebują w grupie wyrzucić z siebie jad i ponarzekać "jakie te baby som niedobre", ale żeby zrobić im pranie mózgu, a potem sprzedać co jest do sprzedania. Matko, jakie to w całości żałosne...

12

A mnie zastanawia jak to jest. W kilku tematach znalazlem slad po linkach ktore sluzyly czemus sensownemu. Znikly z predkoscia swiatla.
Tu jest reklamowane jakies gowno i to trwa. Jako prawdziwy samiec mam w dupie braci samcow razem z ich kompleksami i malymi fiutkami, ale reklamowanie ich na tym forum jest nie na miejscu.

13

troll napisał/a:

A mnie zastanawia jak to jest. W kilku tematach znalazlem slad po linkach ktore sluzyly czemus sensownemu. Znikly z predkoscia swiatla.
Tu jest reklamowane jakies gowno i to trwa. Jako prawdziwy samiec mam w dupie braci samcow razem z ich kompleksami i malymi fiutkami, ale reklamowanie ich na tym forum jest nie na miejscu.

obok przycisku cytuj, jest przycisk raportuj - moderatorki, dzięki temu wiedzą, że muszą przyjrzeć się wypowiedzi i ją ewentualnie zmodyfikować

14

Biorąc pod uwagę, że znajdujące się pod linkami treści przeczą jakimkolwiek zasadom tego forum, w tym naruszają dobre obyczaje i ogólnie przyjęte normy współżycia społecznego, między innymi nawołując do uprzedzeń jednej grupy społecznej przeciwko drugiej, czego propagować nie zamierzamy, wątek zostaje zamknięty.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Manipulowanie...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024