Kupił sobie laptop... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Kupił sobie laptop...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Kupił sobie laptop...

Jestem w związku małżeńskim 42 lata. W marcu zauważyłam, że mój mąż ciągle gra, ale coraz częściej w nocy, o 5 rano, robi się nerwowy, ciągle milczący, aż wreszcie kupił sobie laptop. Zabierał go do synów i wnuczek, gdy ich odwiedzaliśmy, zabrał na wczasy, kiedy ja spałam on grał. Któregoś pięknego dnia weszłam na jego pulpit, a tam pełne miłosnych wyznań ze strony Pani zalogowanej pod hasłem, tekst na walentynki wskazywał, że pisali wcześniej niż zauważyłam zmiany w jego zachowaniu. Dawno temu, kiedy dzieci były małe, zdradził mnie na jawie, wybaczyłam, bo chciałam dobra dzieci, które zresztą wychowaliśmy na bardzo mądrych i dobrych ojców. Wówczas małżonek obiecał, że już nigdy nie będzie żadnej między nami kobiety. A tu taki szok, mając 63 lata zapragnął adrenaliny, jak się wyraził. Po moim odkryciu zablokował swój laptop, pozmieniał hasła i wprowadził pin w telefonie. Obrażony na mnie, że węszę i powiedziałam dzieciom dorosłym.
Wmawiał mi, że dla jaj piszą, że nie wie z kim, a może to facet??? Miesiąc się niszczyłam i płakałam, aż któregoś dnia sama poczta mi się wyświetliła i co ujrzały moje oczy...pełen wyznania miłości, wtulania się e-maill. I ze Ona poczeka, bo Ją rozkochał i jeśli nie ma teraz czasu, bo dzieci i wnuczki przyjadą, to może jednak napiszę, bo tęskni, bo wtula się, etc. Nie dziecko, tylko świadoma kobieta młoda, sądząc po treści listu, pracuje, podała godziny, kiedy może pisać, wie o mnie....Mąż twierdzi, że napisał do Niej e-mailla, że nie będzie pisał,  ale treści mi nie chciał pokazać , a wnioskuję, że definitywnie tego nie zrobił, skoro Pani dalej szuka. Odpisałam ja tym razem, żeby przestała z tymi czułościami, bo zrobię z tym porządek w inny sposób. Nie wiem, czy próbuje dalej...Więcej nie mogłam wejść na pocztę, mimo, że proszę męża, żebyśmy to załatwili RAZ na zawsze, skoro mamy być razem. NIE!- brzmi jego odpowiedź, dzieci mówią ROZWÓD, śmieszne to, ale gdzie pójdę? Co zrobię sama, nie mam dochodów, niska emerytura, dzieci chcą mnie do siebie, mieszkają w innych miastach...nie widzę tego, mimo, że mam dobry układ z synowymi, ale mieszkać z Młodymi nie bardzo. I sterczę w swoim "gównie", (przepraszam za wyrażenie)
A małżonek przygaszony, od dwóch dni nie wchodzi do kompa, bo ma wszystkiego dość! Nie potrafi podjąć decyzji, gotuje, zmywa, nadskakuje, a ja cierpię, bo natręctwa po głowie nawet w nocy kręcą i nakręcają,  tamte obrazy wracają!!! Co robić?
Czego takie młode kobiety oczekują od człowieka dojrzałego- rencisty! Zamiast rozejrzeć się za facetem realnym!Wolą być w internecie, nie przeszkadza Im, że dziadek! Co WY na to??? Podzielcie się ze mną refleksją...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kupił sobie laptop...

Cóż...
Moim zdaniem powinnaś postawić mężowi ultimatum - kończy relację z tamtą kobietą, albo Ty odejdziesz.
I być konsekwentną.

3

Skoro Twoje dzieci chcą Cię zabrać do siebie - skorzystaj. Zamęczysz się na śmierć ze swoim, bo on nie widzi problemu. A jeśli jesteś zdrowa, to masz dalej szansę na dorobienie do emerytury, uniezależnienie się od swych dzieci, a nawet poznanie mężczyzny, który ma za sobą doświadczenia podobne do Twoich. Pamiętaj, że w takiej sytuacji nigdy nie będziesz sama, skoro Twoi synowie (jak wnioskuję z posta?) kochają Cię i są gotowi Cię wesprzeć. A Pan Mąż niech sobie dalej gnije w internetowej "relacji" wink

4

Łatwo powiedzieć-odejdź...
Zostawić po tylu latach swoje kąty,życie,przyzwyczajenia,znajomych i przenieść się do obcego miasta...
Postaraj się z mężem porozmawiać...bez tego ani rusz.Jesli odbije się to echem...Odwiedź dzieci i wnuki na pewien czas..
Uporzadkuj tam swoje myśli.Porozmawiaj z bliskimi..I wyznacz swoje granice,ktorych mężowi nie daj przekroczyć-konsekwentnie i nigdy.
Teraz mąż, który jest nienaturalnie mily i usłużny..zaburza Twój odbiór tego co kryje się za jego"poświęceniem"
Odsun się od tego na pewien czas.
Mąż da rade sobie bez Ciebie...do czasu...

5

Jestem tego samego zdania co jaMajkaa.
Powiedz mężowi jakie są Twoje oczekiwania i czego tolerować nie będziesz.
Wyjedź na jakiś czas do dzieci ( tydzień, dwa ) dasz tym samym czas sobie i Twojemu mężowi.
Niech pomieszka trochę sam i zastanowi się nad wszystkim..

6

troooooll

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Kupił sobie laptop...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024