Czy u was zaczoł się już sezon grilowy? Co najczęściej podajecie ? Co robicie?
Ja ostatnio zrobiłam szaszłyki i kurczaka w ziołach. Już nam się trochę przyjadły kiełbaski.
Skrzydełka, zamarynowane jakieś dzień wcześniej. Marynata: słodka papryka w proszku, chili, sól, świeżo mielony pieprz czarny i kolorowy, czosnek, odrobina tymianku, oregano, sos tabasco bądź piri-piri, olej rzepakowy.
Szaszłyki: kawałki piersi z kurczaka bądź mięsa z udek, papryka czerwona, pieczarki, młodziutka cukinia, cebula. Mięso zamarynowane jak wyżej.
Nowy sezon w pełni. Na grilla zawsze szukam inspiracji. Co robicie dobrego?
a jakich to inspiracji oczekujecie w związku grillem? Grill to grill, taki bar szybkiej obslugi, gdy nie ma sie czasu ani checi na wymyslne dania. Wrzucasz na ruszt mieso czy warzywa przyprawione jak lubisz i voila! Masz szybki, prosty i smaczny obiadek.
a jakich to inspiracji oczekujecie w związku grillem? Grill to grill, taki bar szybkiej obslugi, gdy nie ma sie czasu ani checi na wymyslne dania. Wrzucasz na ruszt mieso czy warzywa przyprawione jak lubisz i voila! Masz szybki, prosty i smaczny obiadek.
No i do tego koniecznie jakieś płyny :)
adiaphora napisał/a:a jakich to inspiracji oczekujecie w związku grillem? Grill to grill, taki bar szybkiej obslugi, gdy nie ma sie czasu ani checi na wymyslne dania. Wrzucasz na ruszt mieso czy warzywa przyprawione jak lubisz i voila! Masz szybki, prosty i smaczny obiadek.
No i do tego koniecznie jakieś płyny :)
no ba, to oczywista oczywistość :)
8 2018-07-04 18:29:16 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-07-04 18:57:15)
kaszanka - bardzo dobra jest taka zgrillowana
białe kiełbaski
wołowina (tutaj zebra są dobre, lecz trzeba mieć sprawdzone źródło dobrej wołowinki, więc jeśli ktoś ma, to można przynajmniej spróbować)
ćwiartki kurczaka (takie ze skórką) z przyprawami
(wszystko bez zbędnych i psujących smak marynat)
Czy u was zaczoł
aha! i piwunio!